Administrator


În cadrul proiectului «Quel avenir pour les jeunes en Europe?/Ce viitor au tinerii din Europa?» (programul european «Tineret în actiune»), din cei 20 de elevi si studenti prezenti la selectie au fost alesi sase, conform celor stabilite în proiect, si anume:
• Antohe Dan
- Colegiul National ”Vasile Alecsandri”
• Luca ªtefan
- Colegiul Tehnic de Comunicatii "N.V. Karpen"
• Lupu Andrei Ovidiu
- Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”
• Mocanu Andrei
- Colegiul National Pedagogic ”ªtefan cel Mare”
• Nechita Teodor
- Colegiul “Mihai Eminescu"
• Nuca Marius
- Universitatea din Bacau
Presedintele Comisiei de selectie a fost Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul Silviu Bondor, iar ceilalti membri ai comisiei au fost specialisti ai aparatului propriu al Consiliului Judetean Bacau.
Acesti tineri bacauani vor reprezenta judetul Bacau la ”Forumul tinerilor” care se va desfasura în perioada 30-31 octombrie 2009, la Limoges (Franta). La Forum vor participa 28 de tineri din regiunile partenere de proiect, respectiv judetele Salaj si Bacau (România), Regiunea Bezirk de Moyenne Franconie (Germania), Provincia Ravena (Italia) si aproximativ 50 de tineri din Regiunea Limousin (initiatoarea proiectului).
Ziua de 30 octombrie 2009 va fi ziua “descoperirilor”. Participantii vor avea prilejul sa se cunoasca, sa comunice si sa schimbe idei, dar si sa descopere frumoasele locuri ale vechiului oras – resedinta de regiune, Limoges.
Pe 31 octombrie 2009, se vor desfasura lucrarile propriu-zise ale Forumului. Cuvântul de deschidere, va fi rostit de Presedintele Regiunii Limousin, domnul Jean-Paul Denanot, iar pe parcursul lucrarilor vor avea interventii domnii Alain Barrau, Directorul Biroului de informatii pentru Franta a Parlamentului european si Paul Angleraud, Presedintele Casei Europei din Limoges, precum si consilieri (politici) din regiunile partenere.

Temele de discutii din cadrul lucrarilor Forumului tinerilor vor fi:
Cunoasterea Europei si a institutiilor europene
Identitatea si perceptia cu privire la Europa
Mobilitatea tinerilor în Europa
Cum va fi Europa peste10 ani?
În prima parte a lucrarilor Forumului tinerilor, fiecare regiune partenera de proiect va fi prezentata pe scurt (10 minute), de catre tinerii reprezentanti ai acesteia.

Close Search Window