Administrator


Miercuri, 30 iunie 2010, presedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul Dragos Benea a participat la festivitatea de inaugurare a Centrului Comunitar Fântânele, comuna Motoseni realizat de Fundatia de Sprijin Comunitar în parteneriat cu Consiliul Judetean  Bacau în cadrul proiectului «Servicii Integrate si Inovatoare pentru România» finantat din fonduri oferite de Guvernul Norvegiei prin Programul Innovations Norway.

Centrul Comunitar este un centru multifunctional si reprezinta unul dintre cele mai importante obiective din zona cea mai saraca a judetului, în cadrul caruia urmeaza sa fie gazduite gradinita satului Fântânele, “Clubul cu Lipici”, Centrul de zi pentru vârstnici, cabinetul medical al viitorului medic de familie, un centru de activitati pentru adolescenti si tineri, dotat cu sala de calculatoare si biblioteca, birourile echipei de îngrijire la domiciliu din comuna si multe alte activitati comunitare. De toate aceste servicii vor beneficia locuitorii din sase comunitati limitrofe satului Fântânele, însemnând aproape 2000 de persoane.

La eveniment au participat alaturi de presedintele Consiliului Judetean Bacau, directorul DGASPC Bacau si primarii din cele 10 comune beneficiare ale proiectelor FSC în parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau. Deasemenea, au fost prezenti colaboratori si sustinatori ai Fundatiei de Sprijin Comunitar si o mare parte din locuitorii satului Fântânele.

Programul festivitatii de inaugurare a cuprins discursuri ale oficialitatilor prezente la eveniment, un scurt program artistic pregatit de copiii înscrisi deja la “Clubul cu Lipici», vizitarea si prezentarea spatiilor si dotarilor centrului.

În discursul sau, presedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul Dragos Benea a aratat importanta centrului comunitar în aceasta zona defavorizata, multumind pentru întregul sprijin partenerilor norvegieni care au facut posibil acest proiect.

La finalul discursurilor, doamna Gabriela Achihai, presedinta Fundatiei de sprijin Comunitar Bacau a subliniat faptul ca “toate acestea nu se puteau realiza fara o investttie financiara importanta, pusa la dispozitie de Guvernul Norvegiei prin intermediul programului Innovations Norway” multumind în primul rând Primariei comunei Motoseni si Consiliului Judetean Bacau, parteneri de proiect care au sprijinit aceasta realizare.

Close Search Window