Administrator

Luni, 13 septembrie, la festivitatea începerii noului an scolar 2010-2011, raspunzând invitatiei primarilor din comunele Scorteni si Beresti Tazlau, presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea, a participat la ceremonia de inaugurare oficiala a cursurilor din învatamânt.

Venind în sprijinul elevilor din mediul rural din judetul Bacau, Consiliul Judetean a derulat si în acest an programul „Ghiozdanul ªcolarului”. Acest proiect initiat de catre presedintele Dragos Benea, aprobat si sustinut de catre toti consilierii judeteni, consta în distribuirea catre fiecare elev si prescolar din toate comunele din judetul Bacau a unui ghiozdan si a unui set complet de rechizite necesare începutului de an scolar.
Ghiozdanele au dimensiuni si forme diferite, iar setul de rechizite care le completeaza este adaptat urmatoarelor categorii de beneficiari: prescolari, scolari clasele I-IV (ciclul primar), scolari clasele V-VIII (ciclul gimnazial) si pentru cei care urmeaza cursurile din scolile de arta si meserii.
Acest program de distribuire gratuita a rechizitelor a debutat sub titlul „Penarul Premiantului” si a fost destinat stimularii elevilor cu cele mai bune rezultate la învatatura din mediul rural.
Programul a fost extins ca si adresabilitate catre toti elevii din mediul rural, având astazi peste 50.000 de beneficiari, presupunând si beneficiind de o alocare financiara din bugetul propriu al Consiliului Judetean Bacau de aproximativ 4.200.000 lei cu tot cu TVA.
În conditiile în care bugetul propriu al Consiliului Judetean va permite, acest program va continua si anul urmator.

În alocutiunile rostite în fata parintilor, elevilor, cadrelor didactice si oficialitatilor locale, presedintele Dragos Benea si-a exprimat bucuria de a se afla împreuna cu ei si totodata multumirea pentru invitatia primita, dorindu-le succes cadrelor didactice în activitatea lor, chiar daca este dificil de asteptat performanta si entuziasm în conditiile reducerilor salariale impuse dascalilor. De asemenea,  presedintele Dragos Benea a tinut sa precizeze importanta actului de învatamânt care începe din scoala primara si care trebuie sa continue pe tot parcursul vietii, pentru ca învatatura este un bun pe care nimeni, niciodata, nu îl poate lua celui ce-l detine si care trebuie perfectionat pe tot parcursul vietii.
Educatia reprezinta pilonul de baza al dezvoltarii individuale si al societatii în ansamblu. Constient de importanta acestui fapt si consecvent principiilor sale, Consiliul Judetean Bacau va sprijini parintii si elevii în efortul de a urma cursurile, chiar si în conditiile dificile din punct de vedere economic.
Prin reducerea bugetului propriu, la fel ca bugetul fiecarei familii, Consiliul Judetean Bacau, constient de faptul ca orice sacrificiu merita facut, va continua sustinerea învatamântului din judet, datorita importantei acestui sector si va sustine elevii sa mearga la scoala.

Close Search Window