Administrator

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, împreuna cu Silviu Bondor si Dumitru Braneanu, vicepresedinti, au primit joi, 9 decembrie 2010, vizita vicepresedintelui Consiliului Regional Limousin din Franta, Gerard Vandenbroucke. Acesta a venit însotit de o delegatie formata din Patricia Monneron, consilier pe probleme de educatie, Sylvie Audouin, responsabil cu probleme de agricultura si Anne Pecrix, responsabil cu probleme privind cooperarea europeana. “Sunt deosebit de încântat sa va revad astazi. De câtiva ani buni, initiem si continuam proiecte împreuna”, afirma vicepresedintele Vandenbroucke la întâlnirea cu autoritatile Consiliului Judetean.
Partenerii francezi au venit la Bacau atât pentru bilantul activitatilor anului în curs cât si pentru agenda de activitati a proiectelor prevazute a fi implementate în perioada 2011-2013. 
Un domeniu de interes pe ordinea de zi a fost agricultura. Prezenti la discutii, reprezentantii Directiei pentru Agricultura Bacau si directorul Camerei Agricole Bacau, au  propus o serie de  proiecte care sa vizeze:
- continuarea proiectului privind sprijin tehnic pentru realizarea Fermelor de referinta pentru bovine (ovine) de carne în judetul Bacau si formarea beneficiarilor  fermelor de referinta de crestere bovine (ovine) de carne
- transfer de savoir – faire în vederea promovarii agriculturii ecologice
- schimb de experienta între camerele agricole din regiunile Bacau si Limousin
- transfer de savoir-faire pentru fabricarea brânzei de capra.
A urmat domeniul sanitar. Referindu-se la Acordul de parteneriat existent între Colegiul M. Eminescu si Institutul de formare infirmieri de îngrijire (asistenti) de pe lânga Crucea Rosie din Limoges, directorul colegiului si-a exprimat dorinta de a continua proiectul initiat prin care se viza mobilitatea elevilor de la clasele postliceale. Proiectul ar urma sa fie finantat prin programe europene ( Leonardo da Vinci ) astfel încât si elevii bacauani sa aiba posibilitatea sa realizeze un stagiu la Limoges.      
 Reprezentantii Spitalului de urgenta Moinesti au adresat profesionistilor francezi din domeniul medical, invitatia de a participa la Zilele Spitalului, manifestare ce va avea loc în vara anului 2011. Totodata, si-au exprimat dorinta de a se realiza un parteneriat cu unul din spitalele  regiunii franceze.  
 Referitor la segmentul de tineret, proiectul privind schimbul de experienta între Consiliul Regional Limousin al tinerilor  si Consiliul Judetean al tinerilor din Bacau, a fost sustinut de presedinta Asociatiei Repere Bacau. S-a propus finantarea acestui proiect prin  programul european Tineret în actiune, dar pentru realizarea primului pas, s-a facut invitatia membrilor C R LT la Bacau în vara 2011.
Activitatile referitoare la domeniul culturii au vizat continuarea organizarii de expozitii, sustinerea  de concerte de catre orchestrele filarmonice (formula restrânsa) din Bacau si Limoges, un schimb de experienta între Complexul muzeal de stiintele naturii Ion Borcea si “omologul” francez si sustinerea unui spectacol în regiunea Limousin de catre Ansamblul folcloric Busuiocul.

Close Search Window