Administrator


Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Bondor a primit miercuri, 23 iunie 2010, vizita Excelentei Sale, Doamna  Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos (Olanda) si a domnului Vlad Nicolae, consilier cu probleme economice si de mediu, în cadrul Ambasadei Olandei de la Bucuresti.
Vizita Excelentei Sale în judetul Bacau, face parte din misiunea comerciala organizata de catre “Netherlands Aerospace Group”, în parteneriat cu Organizatia Patronala din Industria Aeronautica Româna si societatea Aerostar SA.(societate comerciala care a reprezentat obiectivul principal al vizitei ambasadorului  Regatului Tarilor de Jos).

În cadrul întâlnirii derulate la Consiliul Judetean Bacau s-a discutat despre potentialul socio-economic al judetului Bacau, punându-se accent pe agricultura, dar si despre posibile investitii si în alte domenii de interes comun.

Domnul Silviu Bondor s-a referit la importanta pozitiei geografice, climei si reliefului judetului care a dat posibilitatea dezvoltarii agriculturii si zootehniei, la potentialul existent în domenii precum agro-alimentar, prelucrarea lemnului, IT, chimiei, aeronauticii dar si la necesitatea investitiilor prin înfiintarea de firme mixte, propunând implicarea oamenilor de afaceri olandezi, precum si a actiunilor de cooperare sau înfratiri.

Excelenta Sa, Doamna Antonia van Gool, s-a aratat foarte interesata de domeniul agriculturii, punând întrebari care sa-i aduca lamuririle necesare în ceea ce priveste posibilitatea de investitii în acest domeniu, exprimându-si totodata parerea ca «judetul Bacau are un potential economic important si dispune de resurse umane  pentru a deveni o zona cu o economie puternica si performanta», dar insuficient cunoscut olandezilor.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul Silviu Bondor, a intervenit aratând ca acest ultim aspect poate fi ameliorat prin aprofundarea relatiilor de colaborare în domeniul economic.

Doamna Ambasador al Regatului Tarilor de Jos si-a programat pentru a doua zi, 24 iunie 2010, o serie de întâlniri de lucru la Camera de Comert si Industrie  Bacau, pentru a se prezenta oportunitatile de afaceri ale judetului nostru si  unde urma sa fie prezent un grup de oameni de afaceri olandez, precum si o vizita la una din fermele pomicole (visine si cirese) din comuna Beresti-Bistrita. Totodata, Excelenta Sa,  s-a aratat încântata de posibilitatea de a purta discutii cu presedintele asociatiei olandeze « Betania», Andrei Muit, pentru a cunoaste îndeaproape realizarile acestei organizatii neguvernamentale.  
La finalul discutiilor a fost prezent si Domnul Vicepresedinte Dumitru Braneanu.
Cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean Bacau i-au adresat invitatia Doamnei Ambasador Antonia van Gool, de a  reveni pe meleagurile noastre  împreuna cu oameni de afaceri olandezi,  pentru a cunoaste  direct potentialul si oportunitatile  economice si ale resurselor umane, valorile culturale, dar si potentialul turistic al judetului nostru.

Close Search Window