Administrator


UNIUNEA EUROPEANA finanteaza prin Programul Operational Regional 2007-2013 Proiectul „Achizitionare echipamente specifice pentru îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat"

În data de 23 martie a.c. a avut loc la Bacau, în Sala Mare a Consiliului Judetean, conferinta de lansare a proiectului „Achizitionare echipamente specifice pentru îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat”, Cod SMIS 6283.
Proiectul, având ca obiectiv general crearea premiselor necesare asigurarii populatiei cu servicii de calitate, prin îmbunatatirea infrastructurii serviciilor pentru siguranta publica si asistenta medicala în situatii de urgenta, se desfasoara pe parcursul a doi ani, în toate judetele din Regiunea Nord-Est. Valoarea totala a investitiilor se ridica la 47.674.640,26 lei, din care 39.236.240,89 lei reprezinta fonduri nerambursabile.
Finantarea a fost obtinuta în cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3, Domeniul Major de Interventie 3.3, în baza contractului încheiat cu Autoritatea de Management - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est în calitate de Organism Intermediar pentru POR. Judetului Bacãu îi vor reveni 8 autospeciale, a cãror valoare însumata se ridicã la aproximativ 1,8 milioane euro.

Close Search Window