Administrator

Campania de distribuire a ajutoarelor europene s-a desfasurat în perioada 1 octombrie 2009-15 martie 2010. Programul s-a derulat în conformitate cu H.G. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de interventie comunitara destinate categoriilor de persoane defavorizate din România, dupa cum urmeaza: pensionari din sistemul public de pensii ale caror drepturi se situeaza sub 400 lei pe luna, someri care beneficiaza de indemnizatie de somaj, persoane cu handicap grav si accentuat neinstitutionalizate si familii si persoane singure cu dreptul la un venit minim garantat.
În total, în judetul Bacau au beneficiat de zahar si faina 97.050 de persoane, pe parcursul întregului program fiind distribuite 439.680 kg de zahar si 1.473.076 kg de faina.
Din cauza faptului ca unii dintre beneficiarii initiali (centralizati la 1 iulie 2009)  nu s-au prezentat pentru ridicarea produselor, acestea au fost redistribuite catre beneficiarii intrati în sistem începând cu luna septembrie 2009.
Dupa finalizarea distributiei alimentelor toate documentele referitoare la aceasta activitate care atesta eligibilitatea beneficiarilor conform prevederilor legale au fost centralizate la nivelul Consiliului Judetean Bacau si se vor pastra separat în arhiva pe o perioada de cel putin 3 ani de la data de 31 martie 2010.

Close Search Window