Administrator


Vineri, 5 noiembrie, Consiliul Judetean Bacau a fost gazda unei conferinte de presa al carei invitat a fost domnul Churilin Alexander, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Federatiei Ruse la Bucuresti. Excelenta Sa, alaturi de consilierul principal, Pier Ambros si de reprezentantii Asociatiei de prietenie Ruso-Româna s-au aflat într-o vizita de doua zile în judetul Bacau, scopul declarat al acesteia fiind cel de documentare. Oficialii rusi s-au aratat interesati de posibilitatea realizarii unor parteneriate multiple care sa vizeze domeniile economic, educational si cultural. 
Agenda vizitei a cuprins întâlniri cu reprezentanti din industria alimentara si a lemnului ca si vizite la o serie de obiective economice importante din judet. Delegatia rusa a participat, de asemeni, la o serie de momente culturale, apreciate în mod deosebit de catre ambasador.
Bilantul acestei vizite a fost prezentat de domnul Churilin care afirma ca “Bacaul este un oras dinamic, cu sectoare bine dezvoltate, cum sunt sectorul agricol, educatia, domeniul artistic. Exista premise suficiente pentru dezvoltarea unor colaborari între judetul Bacau si regiuni sau orase din Rusia”. Dorinta reciproca de parteneriat a fost subliniata si de vicepresedintele Consiliului Judetean, Dumitru Braneanu care si-a exprimat dorinta de a face posibila existenta unor schimburi între universitatile bacauane si cele din Federatia Rusa. Reactivarea relatiilor economice si culturale traditionale este asadar, o dorinta comuna atât a partii ruse cât si române. “Port o recunostinta profunda prietenilor bacauani pentru interesul si disponibilitatea de colaborare de care au dat dovada. Contez pe faptul ca prin efortul comun vom începe sa refacem relatiile istorice româno-ruse”, a mai spus ambasadorul Churilin la finalul vizitei.

Fotografii: Liviu Maftei, Ziarul de Bacau

Close Search Window