Administrator


Consiliul Judetean Bacau a primit vizita Excelentei Sale, Margot Jose Marquez Garcia, Ambasadoarea Venezuelei si a Excelentei Sale, Marta Caridad Fajardo Palet, Ambasadoarea Cubei. Din cadrul delegatiei au facut parte si Presedintele Asociatiei de prietenie “Simon Bolivar” si al Asociatiei de solidaritate “Che Guevara”, domnul Ignatenco Petre.
Autoritatile judetene au fost reprezentate de catre prefectul judetului Claudiu Balan, vicepresedintii Consiliului Judetean Bacau, Silviu Bondor si Dumitru Braneanu.
Oaspetii nostri au participat în cadrul vizitei la vernisarea expozitiei “America Latina- cultura, istorie si civilizatie”, care a avut loc la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau. Tototdata au vizitat muzeul “Ion Borcea” si s-au întâlnit cu profesorii si studentii de la Universitatile “Vasile Alecsandri” si “George Bacovia” precum si cu profesorii si elevii de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Bacau.
La vernisarea expozitiei “America Latina - cultura, istorie si civilizatie” au participat oameni de cultura bacauani, scriitori si cadre didactice. Expozitia include fotografii, postere si materiale de prezentare (pliante, albume, etc) din cele doua tari, dar si din Mexic, Peru, Uruguay si Paraguay. Delegatia a participat la seara culturala organizata de catre Consiliul Judetean Bacau la Centrul Cultural “George Apostu”.

În cadrul întâlnirii desfasurata la Consiliul Judetean Bacau, Excelentele Sale au multumit pentru caldura cu care au fost primite, discutiile purtate finalizându-se cu însemnari ale Excelentei Sale Marta Caridad Fajardo Palet, în “Cartea de Onoare a Judetului”. Totodata, Excelenta Sa a promis ca va continua colaborarile, în primul rând, în plan cultural prin prezentarea la Bacau a unei “colectii de filme cubaneze”, iar Excelenta Sa, Margot Garcia, a vorbit despre importanta obtinerii independentei Republicii Venezuela, în urma cu 200 de ani.
Domnul Vicepresedinte Silviu Bondor a reamintit de faptul ca “relatia cu tarile din America Latina  este deschisa înca de anul trecut, când Doamna Ambasador a Venezuelei  ne-a vizitat, si speram, de atunci ca vor continua colaborarile atât în domeniul cultural cât si economic”.

În cadrul discutiilor cu autoritatile judetului nostru, cele doua ambasadoare au promis o revenire în Bacau si viitoare colaborari în domeniul socio-economic si cultural, cu rol semnificativ pentru dezvoltarea  judetului.

Close Search Window