Administrator

Joi, 21 octombrie a.c., Consiliul Judetean Bacau a primit vizita delegatiei franceze condusa de Hubert Hinschberger - presedinte al Asociatiei “Solidarité Roumanie”. Alaturi de oficialul francez s-a aflat profesorul Alecsandru Lupu, secretar general al Comitetului National Român pentru Drepturile Copilului (Conventia ONU).
La discutii au participat Ana Marchis - consilier judetean, Irina Florea - consilier local si Luciana Pascu Cârlan - consilier din cadrul Directiei Integrare Europeana.
Delegatia s-a aflat în judetul Bacau în perioada 21-22 octombrie pentru a oferi ajutoare copiilor si familiilor acestora care au fost afectati de inundatiile din vara acestui an. În comunele Secuieni, Margineni si Sanduleni au fost distribuite îmbracaminte, încaltaminte, jucarii, rechizite si dulciuri iar Spitalului din Buhusi i-au fost donate paturi medicalizate, produse si materiale de curatenie si dezinsectie.
Catalizatorul demersului a fost Geneviéve Colot, primarul localitatii Saint Cyr Sous Dourdan, deputat în Adunarea Generala a Frantei care, împreuna cu Asociatia “Solidarité Roumanie” – Wissenbourg, “Alianta franceza”- Bordeaux si Comitetul National Român pentru Drepturile Copilului au initiat o campanie de ajutorare în mai multe judete din tara. Aceasta s-a derulat în perioada 16-24 octombrie, în itinerariu fiind cuprinse si judetele Suceava, Botosani, Prahova si Arad.

Close Search Window