Administrator


    Consiliul Judetean Bacau a primit astazi, marti, 22 ianuarie 2013, vizita participantilor într-un proiect de amploare, de tip Comenius, denumit ”The fairytale of the Europe Golden Future”. Initiatorul acestuia este Liceul ”N.V. Karpen” care, alaturi de elevi si profesori din alte zece tari europene si-a propus promovarea unei culturi a îmbatrânirii active în rândul tinerilor.
    Partenerul local al proiectului este Club 60 si reprezinta o noutate în cadrul proiectelor de acest tip în care, pâna acum, echipele erau formate din elevi si studenti.
Ideea proiectului este de tip ”poveste”; adolescentul îsi imagineaza o întâlnire cu sine însusi în anul 2062, în cadrul careia, sinele maturizat de peste ani îi prezinta elevului de acum ”cartea” vietii. Capitolele ”cartii” urmeaza etapele firesti ale vietii si sunt caracterizate, fiecare, prin câte un cuvânt ”eticheta”. Astfel, adolescenta este reprezentata de hobbiuri, tineretea de implicarea sociala, maturitatea – de sanatatea fizica si mentala iar batrânetea – de întelepciune si spiritualitate.
    Dumitru Braneanu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, prezent la manifestare a subliniat beneficiul pe care astfel de proiecte îl aduc nu doar comunitatilor locale ci si societatii în ansamblul ei: ”Cred si am încredere în tânara generatie si în puterea ei de a crea punti de legatura pentru tineri, pentru copiii lor si, în egala masura, pentru vârstnici”.
    La rândul sau, prefectul judetului, Claudiu Serban a fost de parere ca ”o relatie bivalenta între generatii aduce plusvaloare pentru toti. Pe de o parte, tinerii au nevoie de întelepciune iar persoanele în vârsta au nevoie de motorul tinerilor pentru a lucra împreuna ca o echipa”.
    Partenerii europeni ai proiectului au aratat si ca, mai mult decât o punte între generatii, acest proiect aduce împreuna culturi diferite, ceea ce transpune în realitate unul din pilonii Europei unite.

Close Search Window