Administrator


În perioada 11-12 mai 2013, Consiliul Judetean Bacau a organizat la Iasi, la Centrul Expozitional Moldova cel de-al doilea târg pentru promovarea consumului de peste. Evenimentul este consecutiv primei actiuni de acest fel, respectiv târgului organizat la Bacau, în perioada 27-28 aprilie 2013 la Centrul de afaceri si expozitii “Mircea Cancicov”.

Consiliul Judetean Bacau implementeaza în prezent proiectul “Promovarea produselor piscicole si de acvacultura”, finantat prin Programul Operational pentru Pescuit.
Proiectul are o valoare de peste 1,6 milioane de lei (RON), dintre care circa 1,27 milioane de lei, reprezinta finantarea europeana în cadrul masurii 3.4 „Dezvoltarea de noi piete si campanii de promovare“. Scopul major al acestui proiect este stimularea consumului de peste si a produselor din peste la nivelul Regiunii Nord – Est. În cadrul proiectului, una din cele mai importante activitati o constituie organizarea de târguri/expozitii în vederea promovarii consumului de peste.
În cadrul acestor  târguri au fost prezenti un numar de 30 expozanti (ferme piscicole, unitati de procesare a pestelui, asociatii din domeniul piscicol, ONG-uri,  comercianti de scule de pescuit si institutiile implicate în acest sector) si aproximativ  2500 de vizitatori.

Activitatile din cadrul târgurilor au constat în:
- deschideri oficiale ale târgurilor, conferinte de presa
- Workshop-uri - Importanta Consumului de peste (speakeri: Constantin Platon- presedinte Asociatia  ROMFISH, doamna Dr. Ing. Marilena Talpes - Cercetator stiintific al Institutului de cercetare dezvoltare pentru ecologie acvatica, pescuit si acvacultura Galati )
- Demonstratie gastronomica cu renumiti Chefi
- Expozitii de fotografii
- Degustare de produse din peste;
- Amenajare spatii de joaca pentru copii
- Proiectii video;
- Tombole pentru participanti;

Prin participarea diferitelor categorii de expozanti din domeniul piscicol si prin vizitarea târgurilor de catre aproximativ 2500 de persoane, consideram ca aceasta activitate a proiectului si-a îndeplinit misiunea de constientizare a populatiei regiunii Nord Est privind  beneficiile consumului de peste proaspat.

Close Search Window