Administrator


    Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau a participat vineri, 12 aprilie 2013, alaturi de Dorian Pocovnicu, subprefectul judetului, de reprezentanti ai primariei municipiului si ai mediului de afaceri bacauan, la întâlnirea prilejuita de vizita Excelentei Sale, domnul Vasyl Boiechko, consul al Ucrainei în România.

    Întâlnirea s-a desfasurat la sala mare a Palatului Administrativ si a bifat pe agenda de lucru subiecte de interes comun cum are fi parteneriatele în domeniul economic si cultural. ”Deocamdata, în momentul de fata, judetul Bacau nu are niciun fel de parteneriat cu Ucraina dar suntem deschisi propunerilor de colaborare ce pot dezvolta avantaje reciproce pentru tarile noastre”, a subliniat în deschiderea evenimentului vicepresedintele Ionel Floroiu. ”Am solicitat informatii despre o serie de regiuni care sunt comparabile cu judetul nostru, ca si numar de locuitori si potential de dezvoltare si pof afirma, fara rezerve, ca institutia pe care o reprezint, Consiliul Judetean Bacau este un garant de comunicare si credibilitate între partenerii de afaceri români si cei ucraineni”, a mai punctat vicepresedintele.

    La rândul sau, Excelenta Sa, domnul Vasyl Boiechko a fost de parere ca ”statul ar trebui sa se implice si pe acest palier, respectiv sa faciliteze legaturile comerciale dintre oamenii de afaceri români si cei ucraineni. Exista pâna în prezent schimburi comerciale de mobila, fier, ciment si îngrasaminte iar experienta ultimilor ani (domnia sa se afla la cel de-al doilea mandat ca si consul al Ucrainei la Suceava) a demonstrat ca exista un potential foarte mare, în special în zona de cooperare transfrontaliera si interregionala”.

Close Search Window