Administrator


    Excelenta Sa, domnul Pande Lazarevski, ambasadorul Macedoniei în România efectueaza, începând de miercuri, 17 aprilie 2013, o vizita în judetul Bacau. La întâlnirea care a avut loc la Prefectura judetului Bacau au participat subprefectul judetului, Dorian Pocovnicu, Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau si Vasile Tescaru, viceprimar al municipiului Bacau.

   Vizita nu s-a limitat doar la aspectul sau protocolar, scopul declarat fiind dorinta de a promova o cunoastere reciproca a judetelor si regiunilor din România si Macedonia si intentia de a demara o serie de parteneriate pe multiple planuri. ”Sunt de parere ca, pentru a deveni fructuoasa, o relatie între doua entitati administrative nu trebuie sa se rezume doar la aspectul institutional ci ea trebuie consolidata pe mai multe domenii de activitate”, sublinia subprefectul Dorian Pocovnicu la începutul întâlnirii. ”Îmi doresc sincer ca aceasta întâlnire sa fie mai mult decât o vizita de ”curtoazie” diplomatica. Sper, si voi initia toate demersurile necesare în aceasta privinta, ca aceasta vizita sa fie urmata de altele care sa aduca posibilitatea unor parteneriate comune, atât în domeniul admininistrativ (ma gândesc la o suma de înfratiri între unitati administrative între tarile noastre) cât si în domeniul economic, cultural si academic”, a punctat Pande Lazarevski, ambasadorul Macedoniei.

   La rândul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Ionel Floroiu a exprimat punctul de vedere al institutiei pe care o reprezinta: ”ne bucuram ca ati ales sa vizitati judetul Bacau, judet care se afla pe locul 6 în România, ca si numar de locuitori si potential economic si va asiguram de tot suportul necesar pentru realizarea cooperarilor în diverse zone de interes comun, cooperari ce pot face cu adevarat prolifica relatia dintre România si Macedonia”.  
    Dupa întâlnirea cu oficialitatile, Excelenta Sa, domnul Pande Lazarevski va avea o serie de întâlniri cu presedintele Camerei de Comert si Industrie Bacau si cu oameni de afaceri din judet.

Close Search Window