Administrator


    Vineri, 22 martie 2013, Consiliul Judetean Bacau a primit vizita ambasadorului statului Israel la Bucuresti, Excelenta Sa, domnul Dan Ben-Eliezer.

    Agenda discutiei a vizat o trecere în revista a istoricului comun Israel-Bacau si noi perspective de colaborare în domeniile economic, turistic si cultural. Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau afirma ca ”ar trebui sa existe un parteneriat solid cu Israelul, în mod special pe partea economica, în sectorul industrial, dat fiind faptul ca în judetul Bacau s-a dezvoltat în ultimul timp, cu precadere, sectorul de consum prin hipermarket-uri si servicii, în defavoarea investitiilor în sectorul industrial”.
    Parteneriatele în domeniul cultural au fost un punct prioritar în cadrul discutiilor. Excelenta Sa, domnul Eliezer a subliniat cât de important este studiul Holocaustului pentru români si pentru tineri, în mod special. Nu doar pentru ca Holocaustul reprezinta cel mai tragic capitol din istoria evreilor ci si pentru ca tânara generatie, în contextul globalizarii, al internetului, al facebook-ului, trebuie sa învete despre valorile reale. ”Învatând despre Holocaust vor învata sa respecte drepturile omului, vor avea lectii despre viata, vor învata sa fie sensibili fata de cei din jur, fata de tragediile altora. Relatiile dintre statele noastre sunt excelente, dar pentru a face aceasta prietenie sustenabila trebuie construite punti de comunicare între generatiile tinere, pentru ca tinerii români sa învete despre istoria noastra si, reciproc, tinerii din Israel sa cunoasca mai bine istoria si cultura României”, a fost de parere domnul ambasador Eliezer.   
    Printre propunerile de proiecte comune s-au aflat si sustinerea în cadrul scolilor bacauane a unor seminarii despre Holocaust, dar si vizite de studiu si schimb de bune practici în domeniul turismului si industriei. ”Va asiguram de întregul suport din partea Consiliului Judetean Bacau pentru realizarea acestor proiecte si îmi exprim convingerea ca acesta este un important pas înainte în consolidarea relatiei speciale pe care judetul Bacau o are cu numeroase localitati si comunitati din Israel”, a concluzionat vicepresedintele Ionel Floroiu.

Close Search Window