Administrator


Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, dl. Ionel Floroiu a participat duminica, 1 septembrie 2013, la închiderea celei de a de a II-a editii a Scolii de vara de arta plastica de la Stanisesti, care s-a marcat ca un adevarat eveniment cultural.

Consiliul Judetean Bacau finanteaza proiectul - Scoala de Vara de Arta Plastica de la Stanisesti "Împreuna cu George Apostu, la el acasa", initiat de Asociatia de Prietenie Româna-Franceza Bacau, eveniment ce se afla la cea de a doua editie.
Evenimentul a fost sprijinit si de autoritatile publice comunale, respectiv de primariile Stanisesti si Colonesti.

Printre cei 60 de participanti – invitati la eveniment, au fost prezenti Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Ionel Floroiu, consilierul judetean, d-na Ana Marchis, primarul com. Stanisesti, dl.Popa Bogdan si primarul comunei Colonesti, dl. Mânzac Iancu Valentin, d-na Luciana Pascu-Cârlan, consilier în cadrul Directiei Dezvoltare Durabila si Managementul Proiectelor de la Consiliul Judetean Bacau, oameni de arta si cultura, printre care sculptorul George Zarnescu si pictorita Daniela Zarnescu, directorul Ansamblului Busuiocul, dl.Petrica Vlase si  tânarul sculptor Asandi Simion, participant la prima editie a Scolii de vara de la Stanisesti,  reprezentanti ai comunitatii din Stanisesti, care au avut ocazia sa admire lucrarile de arta realizate de trei dintre cei mai merituosi studenti de la Universitatea de Arte «George Enescu» din Iasi si de la Universitatea din Bucuresti, sub îndrumarea conf.univ.dr.Ilie Bostan. Lucrarile realizate din stejar de Rachitoasa sunt expuse în gradina Casei Memoriale "George Apostu", îmbogatind fondul muzeal mai putin cunoscut care se afla în incinta Casei memoriale George Apostu din Stanisesti.   

Cei trei talentati studenti, medaliati la diferite concursuri de creatie din tara si strainatate sunt: Ana Maria Negara, doctorand în anul III la Universitatea "George Enescu" din Iasi, Facultatea de Arte Vizuale si Desingn, sectia Sculptura ,  Stancescu Valeriu Lucian, masterand anul I la Universitatea 'George Enescu" din Iasi sub îndrumarea dl.conf.univ. Ilie Bostan de la Universitatea "George Enescu" din Iasi si Kolumban Antal - Jozsef  masterand în anul II la Universitatea "Nationala de Arte" Bucuresti, sub îndrumarea dl.conf.univ.dr.Adrian Pârvu de la Universitatea "Nationala de Arte" Bucuresti.

Într-un cadru de sarbatoare au fost expuse cele mai frumoase desene ale micilor pictori, elevi din Stanisesti si Colonesti, selectionate în cadrul concursului de desen organizat la finalul Scolii de vara   
Deschiderea evenimentului a fost facuta de managerul de proiect, nepotul sculptorului bacauan,  presedintele Asociatiei de Prietenie Româno-Franceza- Bacau si sufletul acestei initiative, dl. Dinu Apostu care a prezentat ceea ce s-a întâmplat pe parcursul Scolii de vara, timp de 10 zile, perioada în care casa marelui sculptor bacauan a fost animata de munca si talentul celor trei studenti, a copiilor din Stanisesti si Colonesti sub îndrumarea “mentorilor” lor si a multumit tuturor celor care au participat cu sufletul la implementarea cu succes a celei de a doua editii a Scolii de vara de la Stanisesti.
A urmat prezentarea celor trei tineri artisti plastici, ca apoi gazda evenimentului sa dea cuvântul dl. Vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau, Ionel Floroiu si d-nei consilier Luciana Pascu-Cârlan.
În alocutiunea sa, Dl. Vicepresedinte Ionel Floroiu a tinut sa sublinieze faptul ca acasa la George Apostu este un mediu în care arta se simte la ea acasa, un loc în care transmiterea valorilor artei spre tânara generatie, se face cu daruire si pasiune, alaturi de spiritul celui care a fost un sculptor al sufletului românesc, dar ca ar mai trebui îmbunatati câte ceva pentru a evidentia valoarea locului, promitând ca va sprijini amenajarea  spatiului de desfasurare a Scolii de vara, implicându-l si pe primarul comunei.

A mai aratat ca o astfel de initiativa este laudabila, felicitându-i pe cei trei artisti plastici profesionisti, pe dl Dinu Apostu, sufletul evenimentului si întreaga echipa de proiect din care face parte si d-na Marinela Apostu, o gazda de exceptie, si a considerat ca sprijinind si fiind alaturi de talentatii tineri artisti plastici, simte ca face parte din lumea minunata a creatiei artistice.
S-au înmânat apoi diplome celor trei tineri artisti plastici participanti la  ªcoala de Vara ”George Apostu” si persoanelor care au sprijinit „cu sufletul” acest act cultural care s-a desfasurat la Stanisesti. 

Dl. Cristian Ungureanu lector univ. la Univ."George Enescu" din Iasi,  Facultatea de Arte vizuale si Design a prezentat cele trei lucrari ale tinerilor talentati participanti la Scoala de vara:  «Calea lui George», lucrarea doctorandei Ana Maria Negara, «Sufletul locului »  lucrarea masterandului bucurestean Kolumban Antal - Jozsef  si «Cocos» lucrarea masterandului iesan, Stancescu Valeriu Lucian.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt program folcloric sustinut de Ansamblul Busuiocul si cântareata de muzica usoara Georgiana Ionica.


Close Search Window