Administrator


Astazi, 20 iunie 2013, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau a participat, alaturi de europarlamentarii Daciana Sârbu, Catalin Ivan, Minodora Cliveti, de ministrul Nicu Banicioiu, de senatori, deputati si consilieri judeteni la inaugurarea Maternitatii din Bacau.

Proiectul de modernizare a Maternitatii a început în anul 2005 când Spitalul Judetean de Urgenta Bacau a fost acceptat în proiectul ”Reforma APL din sectorul Sanatatii Faza 2”. Documentatia tehnica – faza Proiect tehnic, detalii de executie, caiete de sarcini si documentatie de licitatie a fost elaborata pe baza Studiului de Fezabilitate (S.F.) finantat de Consiliul Judetean Bacau în 2007.

Valoarea totala a investitiei este de 6 733 000 Euro din care Consiliul Judetean Bacau – 4 183 000 Euro si Ministerul Sanatatii – 2 550 000 de Euro si aparatura medicala, 170 de aparate, în valoare de aproximativ 900 000 de Euro. Suprafata desfasurata modernizata este de aproape 10 000 mp.

"Anual se nasc peste 4 000 de copii la Bacau. Pentru ei si pentru familiile lor, am adus Maternitatea Bacau la standarde europene, am facut din acest loc un început pe care îl putem numi, cu totii, ACASA. Asigurarea sanatatii femeilor, a mamelor în special, ar trebui sa fie un obiectiv esential al sistemului sanitar, corespunzator asteptarilor acestora, iar serviciile prompte si calitatea dotarilor sa se integreze normelor europene si internationale în materie de sanatate", a subliniat presedintele Dragos Benea.
La rândul sau, Dan Stoica, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau a declarat ca "modernizarea Maternitatii Spitalului Judetean de Urgenta Bacau se impunea atât pentru asigurarea calitatii actului medical, conditie primordiala pentru realizarea unei activitati medicale performante în cadrul spitalului, cât si pentru a corespunde actualelor normative de calitate a serviciilor medicale impuse de Uniunea Europeana".

"Consiliul Judetean Bacau a sprijinit si va continua sa sprijine finantarea Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, a Spitalului Municipal Moinesti, a celui din Onesti, pentru ca toti bacauanii sa poata beneficia de servicii de îngrijire si protectie a bunului cel mai de pret – Copiii. Consiliul Judesean Bacau îsi declara si de aici înainte întreaga disponibilitate în sprijinirea si derularea proiectelor de dezvoltare pe care spitalele din judetul Bacau si le propun în slujba binelui si sanatatii cetatenilor bacauani", a concluzionat Dragos Benea.

Close Search Window