Administrator


    Consiliul Judetean Bacau a primit joi, 23 mai 2013, vizita unei delegatii a  Universitatii “Vasile Alecsandri” din Bacau, formata din invitatii prezenti la Colocviul francofon multidisciplinar “PLUMEE”. Evenimentul, aflat la cea de-a treia editie s-a desfasurat în Bacau, în perioada 22 -25.05.2013 si a fost un proiect cofinantat de Consiliul Judetean Bacau în cadrul asocierii dintre Judetul Bacau si Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau.

    La întâlnirea care a avut loc în sala mare a Consiliului Judetean Bacau au fost prezenti reprezentanti ai universitatilor si institutelor de cercetare stiintifica din Franta, S.U.A., Senegal, Congo, Republica Centrafricana, profesori universitari, cercetatori, doctoranzi, masteranzi si studenti.
    Vicepresedintele Ionel Floroiu, în alocutiunea de întâmpinare a prezentat, en brief, judetul Bacau, referindu-se la sectoarele economice si la domeniul agricol. Domeniile cultural si turistic au facut separat, obiectul prezentarii prin filmul dedicat acestor segmente. ”Va multumesc pentru interesul manifestat în a cunoaste judetul Bacau, pentru disponibilitatea de a initia noi parteneriate si pentru buna colaborare care exista în proiectele comune, prin intermediul Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau”, a punctat Ionel Floroiu. 
    ”Ma bucur sa fiu alaturi de colegii de cercetare la Consiliul Judetean Bacau si doresc sa felicit institutia pentru reusita cooperarii cu Regiunea Limousin deoarece sunt convins ca acest demers reprezinta un beneficiu important pentru dezvoltarea domeniilor social, economic si cultural ale judetului”, a afirmat, la rândul sau, Cristian Nichita, profesor la Universitatea din Le Havre-Franta si membru al echipei de cercetare din cadrul laboratorului GREAH.
     Întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea unui film de promovare a judetului Bacau ca destinatie turistica, realizat în cadrul proiectului PROMOVAREA JUDEȚULUI BACAU (PROBACTUR) CA DESTINAȚIE TURISTICA: AGREMENT, SANATATE, CULTURA, finantat prin POR 2007-2013.


 
   

Close Search Window