Administrator
Marti, 19 noiembrie 2013, Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, dl. Ionel Floroiu a primit vizita partenerilor francezi din cadrul proiectului «Towards 100% RES Rural Communities», derulat prin programul “Intelligent Energy Europe”, finantat de Uniunea Europeana, în care Consiliul Judetean Bacau este implicat, în calitate de coordonator teritorial.


Delegatia franceza a fost formata din Didier Somen, presedintele Asociatiei Le Pays de l’ Albigeois et des Bastides, Sylvain Cals, vicepresedintele asociatiei, Isabelle Meiffren, reprezentanta companiei Solagro (Toulouse) si Julien Frat, responsabil tehnic - Climate Energy Plan. Delegatia a fost însotita de conf. univ. dr. ing. Liliana Topliceanu de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau, institutie cu rol de partener de proiect.

Dupa prezentarea membrilor delegatiei, a fazei în care se afla proiectul si dupa  interventia facute de Didier Somen, care la final a multumit pentru calduroasa primire, Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau si-a exprimat tot sprijinul în realizarea activitatilor prevazute în proiect, punând accent pe faptul ca promovarea si sustinerea utilizarii surselor de energie nepoluante, regenerabile, reprezinta o prioritate în cadrul Strategiei de dezvoltare economica durabila a judetului Bacau orizont 2010-2030.Delegatia franceza împreuna cu reprezentanti ai Consiliului Judetean Bacau s-au deplasat apoi la Universitatea “Vasile Alecsandri” unde a avut loc întâlnirea de lucru împreuna cu reprezentantii universitatii care fac parte din echipa de lucru a proiectului. La întâlnire au participat si primarii celor 12 localitati/comune implicate în proiect

Dupa un program de lucru bine stabilit de partea româna si franceza s-au discutat aspecte cu privire la masurile care vor fi luate în cadrul planului de actiune privind energia durabila, în strînsa legatura cu oportunitatile si necesiatile comunitatilor din partea de Est a judetului Bacau, comune partenere de proiect.Ca urmare a celor stabilite, urmatorul pas în cadrul activitatilor proiectului este realizarea unui diagnostic la care va participa alaturi de partea franceza si Consiliul Judetean Bacau.
Ca prima etapa de lucru, Consiliul Judetean Bacau va sprijini Universitatea “Vasile Alecsandri” în realizarea unei investigatii privind viziunea comunitatilor rurale asupra planului de actiune pentru energia durabila (SEAP-Sustainable Energy Action Plan) si a unei harti cu tipul de proiecte implementate de localitatile/comunele implicate în proiect, ca apoi sa se realizeze un studiu de fezabilitate si sa se stabileasca prioritatile strategice privind energia regenerabila.

Close Search Window