Administrator


Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau a organizat în ziua de 26 februarie, ora 10, un eveniment de amploare în cadrul proiectului Towards 100 % RES rural communities (Catre comunitati rurale care utilizeaza 100% energie regenerabila).

Proiectul, finantat prin programul Intelligent Energy Europe si având 13 parteneri din 9 tari, se adreseaza comunitatilor rurale care sunt sprijinite în a adera la Conventia Primarilor (Covenant of Mayors) si în dezvoltarea în comun a Planului de Actiune pentru Energie Durabila.

Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau este partener în proiect iar Consiliul Judetean Bacau a acceptat calitatea de Coordonator Teritorial, sprijinând cele 12 localitati participante în realizarea Planului de Actiune pentru Energie Durabila.
Derulat într-un cadru festiv, în Aula Universitatii Vasile Alecsandri din Bacau, evenimentul a fost deschis de Presedintele Senatului domnul prof. univ. dr. ing. Gabriel Lazar care a urat bun venit tuturor participantilor si în mod special oaspetilor din Franta.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, domnul inginer Claudiu Nastasa, în cuvântul domniei sale, a subliniat importanta proiectului pentru aria judetului Bacau participanta la proiect, si-a exprimat aprecierea pentru orientarea pe care Uniunea Europeana a început sa o arate ariilor rurale si a subliniat disponibilitatea, atât a CJ Bacau cât si a domniei sale personal în a acorda sprijin pentru finalizarea cu succes a activitatilor propuse.
În continuare domnul Iulian Movila (Agentia pentru Protectia Mediului Bacau)  a dat citire mesajului trimis de doamna Elena Dumitru, Secretar de Stat, la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, care din motive obiective nu a putut participa la eveniment.

La manifestare au participat: coordonatorul proiectului, dl. Yannick Régnier de la Comite de Laision Energies Renouvelables (CLER), doamna Isabelle Meiffren de la SOLAGRO Toulouse, Didier Somen, presedintele Le Pays de l'Albigeois et des Bastides, domnul  Julien Frat, manager de proiect la Climate Energy Plan.
În cadrul evenimetului, primarii si reprezentantii localitatilor: Colonesti, Stanisesti, Plopana, Odobesti, Izvoru Berheciului, Oncesti, Horgesti, Prajesti, Dealu Morii, Ungureni, Vultureni, Slanic Moldova au semnat aderarea la Conventia Primarilor.
Evenimentul din data de 26 februarie a fost precedat de vizita delegatiei franceze si a reprezentantilor Consiliului Judetean Bacau în cateva din localitatile bacauane participante la proeict. Oaspetii au fost deosebit de impresionati de ospitalitatea gazdelor si deschiderea acestora catre utilizarea surselor de energie regenerabila.

 

Fișiere atașate


Close Search Window