Administrator


Vineri, 25 februarie, Consiliul Judetean Bacau a primit vizita doamnei Esther Blythe, sef adjunct de misiune al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti.
Întrevederea cu autoritatile locale a fost motivata de interesul mediului de afaceri britanic pentru oportunitatile de investitii din judetul Bacau. Dupa cum a subliniat domnul Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, prioritatile locale se refera la „cresterea economica durabila care înseamna investitii si locuri de munca”. Obiectivele pe termen mediu includ soseaua de centura, modernizarea Aeroportului International „George Enescu” si, nu în ultimul rând, absorbtia fondurilor europene. De asemeni, Dragos Benea a amintit despre proiectele sociale derulate de Consiliul Judetean în zonele defavorizate ale judetului.
Apreciind proiectele implementate pâna în prezent, doamna Blythe s-a aratat interesata în mod deosebit de modernizarea Aeroportului. „Realizarea acestui proiect pe baza unui parteneriat public-privat este înca un concept pilot în România. În statisticile economice, acest parteneriat este mentionat cu titlu de exemplu si este considerat a fi cel mai important la ora actuala, din România”, afirma presedintele Dragos Benea.
„Ce sfat ati da unui investitor britanic ce ar dori sa investeasca în modernizarea aeroportului”, a fost întrebarea adresata în finalul întrevederii. „Sa consulte bine planul de afaceri si sa fie convins ca din partea administratiei publice locale va avea toate usile deschise. Acest proiect este foarte important pentru noi. Pentru ca toti stim ca un kilometru de autostrada, chiar bine facut, nu te duce nicaieri. Dar un kilometru de pista te duce oriunde. Este poarta spre lume si garantia interactiunii cu ea”. ªi, poate cel mai important lucru afirmat de presedintele Dragos Benea, „daca se vine cu buna credinta, în mod categoric, gaseste se buna credinta!”. 

Close Search Window