Administrator


Consiliul Judetean Bacau intentioneaza sa implementeze, din aceasta toamna, un program de refacere a livezilor de pe lânga scolile din mediul rural. Scopul este dublu. Pe de o parte se doreste imbunatatirea  patrimoniului pomicol prin refacerea livezilor scolilor din mediul rural. Pe de alta parte, se va pune accent pe latura educativa, de constientizare a copiilor fata de protejarea mediului înconjurator. Programul vizeaza responsabilizarea copiilor din mediul rural, incercandu-se evidentierea ideii ca prin implicarea lor directa vor avea posibilitatea de a observa aportul  la refacerea zonelor in care traiesc.

Programul prevede ca la fiecare scoala din mediul rural sa fie identificate locurile pe care s-au aflat livezi si sa fie refacute. Fiecarui elev din clasele I – VIII i se va încredinta un puiet de pom fructifer, pe care îl va planta si de care va avea grija de-a lungul timpului.

Programul judetean de refacere a plantatiilor de pomi fructiferi la toate scolile din mediul rural este initiat de Consiliul Judetean Bacau si va fi derulat in parteneriat cu autoritatile administratiei publice locale din judetul Bacau si cu institutiile de invatamint.

În aceasta prima etapa, asteptam sugestiile  dumneavoastra, ale locuitorilor  judetului, cu privire la cum ar trebui sa fie denumit programul de refacere a livezilor de pe lânga scolile din mediul rural.

Va rugam sa ne transmiteti pana pe 15 martie opiniile  si sugestiile dumneavoastra  referitoare la acest program la persoana de contact:

Catalin Dociu, Administrator Public al Judetului
E-mail : catalin.dociu@csjbacau.ro
Telefon : 0234.537.200
Fax : 0234.535.012

Close Search Window