Administrator


Livada copilariei” a fost principalul subiect abordat de catre presedintele Consiliului Judetean Bacau, Dragos Benea în cadrul conferintei de presa de miercuri, 19 octombrie, sustinuta alaturi de vicepresedintii Maricica Cosa si Dumitru Braneanu. 

Programul „Livada copilariei” se va derula în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie si cuprinde un numar de 45 de primarii din judetul Bacau. Vor fi refacute sau înfiintate 112 livezi în cadrul acestui proiect care se doreste a fi derulat pe o perioada pe 4 ani.

Scopul programului consta în cresterea responsabilizarii copiilor din mediul rural cu privire la protejarea mediului înconjurator. Se doreste, în egala masura, refacerea plantatiilor de pomi fructiferi ca si înfiintarea de noi livezi pe lânga scolile din mediul rural.

Fiecare dintre cele 85 de UAT-uri din judet a primit propunerea de a participa la acest program. Dintre acestea, 45 au identificat suprafete de teren (fostele livezi ale scolilor sau acolo unde nu au existat, s-au identificat terenuri aflate în proprietatea scolilor, usor accesibile copiilor) si au transmis confirmari de participare. Refacerea plantatiilor de pomi fructiferi de pe lânga scolile din mediul rural se va face cu suportul Consiliului Judetean si al comunitatilor locale, prin mobilizarea tuturor elevilor din clasele I-VIII, beneficiarii finali ai programului. Fiecare copil va primi un pom fructifer pe care îl va planta si de care va avea grija. La acest program vor participa elevi de la 188 de unitati scolare din judet.

Tin sa le multumesc primarilor care s-au implicat si sa le transmit un sentiment de apreciere din partea Consiliului Judetean Bacau pentru ca au înteles importanta unui asemenea demers, cu o valoare materiala mai scazuta dar cu un puternic mesaj educativ si ecologist”, a subliniat Dragos Benea.

Close Search Window