Administrator


Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau si Constantin Apostol, directorul executiv al Agentiei de Dezvoltare Nord Est au semnat astazi, 14 decembrie 2011 contractul de finantare al proiectului 'Schi Parc Slanic Moldova'.

'Este un moment important pentru noi toti, pentru ca este vorba despre un proiect pe care toti locuitorii din judetul Bacau si l-au dorit, un proiect la care visam de 5 ani. Avem în sfârsit certitudinea ca statiunea Slanic Moldova va avea pârtie de schi. De ce Schi Parc Slanic Moldova? Pentru ca aceasta statiune este situata într-un cadru favorabil sporturilor de iarna si pentru ca o pârtie de schi moderna vine în sprijinul zonei atât din punct de vedere economic, cât si social', afirma în deschiderea evenimentului dl. Dragos Benea.

'Pârtia de schi din Slanic Moldova a fost un deziderat pentru a carui punere în practica s-au facut mai multe încercari. În final, perseverenta, ambitia si profesionalismul echipei care a lucrat la elaborarea documentatiei si-au spus cuvântul. Judetul Bacau, alaturi de componenta universitara, de cea agro-industriala va avea, prin acest proiect, un nou motor de dezvoltare, respectiv turismul amenajat', a adaugat dl. Constantin Apostol.
Proiectul este finantat din fonduri europene în cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de tursim pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Bugetul alocat este de aproape 25 de milioane de lei.

Prin crearea pârtiei de schi de la Slanic Moldova se doreste dezvoltarea (diversificarea), valorificarea si promovarea potentialului natural al statiunii. Pârtia va fi amenajata pe versantul nordic al Muntilor Nemira, având lungimea de 1400 de metri si latimea medie de 38 de metri.
Pentru asigurarea unor conditii optime de practicare a schiului, pârtia va fi prevazuta cu instalatie de transport pe cablu de tip telescaun, instalatie de înzapezit artificial, masina de batut zapada, instalatie de iluminat pentru nocturna, o cladire anexa cu spatii tehnologice si functionale si o parcare auto.

Close Search Window