Administrator


Spitalul Judetean de Urgenta si Maternitatea Bacau vor avea, de astazi,  apa calda produsa de panouri solare. Recent, a fost finalizata lucrarea de montare a acestor sisteme.
Lucrarile fac parte din proiectul “Completarea sistemelor clasice existente de încalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara la o serie de cladiri din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, Spitalului de Pediatrie si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC)”, implementat  de catre Consiliul Judetean Bacau si finantat prin Administratia Fondului pentru Mediu. Acest proiect a prevazut realizarea a sase instalatii independente functional, care utilizeaza energie solara. Acestea deservesc 19 cladiri aflate în administrarea Spitalului Judetean de Urgenta, Spitalului de Pediatrie si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Spitalul de Pediatrie precum si „Centrul Rezidential Alexandra” Onesti  functioneaza tot pe sistemul panourilor solare din luna ianuarie a acestui an. În cursul lunii martie se vor finaliza si lucrarile la „Centrul Rezidential H.Coanda”.
Întregul proiect face parte dintr-un program de înlocuire sau completare a sistemului clasic cu instalatii care utilizeaza energie solara, eoliana, geotermala sau alte tipuri nepoluante, derulat de Ministerul Mediului si finantat partial de Administratia Fondului pentru Mediu.
Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 4.200.000 lei, din care Consiliul Judetean Bacau asigura 51 la suta, adica aproximativ 2.140.000 lei, iar Administratia Fondului pentru Mediu diferenta de aproximativ 2.055.000  lei.
Prin implementarea acestui proiect Consiliul Judetean Bacau urmareste sa reduca semnificativ costurile cu intretinerea la cladirile aflate în administrarea Spitalului Judetean de Urgenta, Spitalului de Pediatrie si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Close Search Window