Administrator


„Sanatatea, alaturi de infrastructura si educatie sunt domenii prioritare pentru institutia pe care o reprezint”, afirma astazi, 7 noiembrie,Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, la Centrul de Afaceri si Expozitii unde a avut loc dezbaterea publica pe tema “Strategia de reformare a sistemului de furnizare a serviciilor de sanatate din judetul Bacau”.

“Avem astazi ocazia, din aceasta premiera la nivel national, sa facem un proiect fezabil, pe care sa îl respecte toate autoritatile judetului, indiferent ca vin din spatiul administrativ, politic sau din domeniul sanatatii. Sper ca evenimentul de astazi, împreuna cu implementarea strategiei care face obiectul dezbaterii sa fie în interesul cetatenilor judetului si cred ca efectele acestei strategii trebuie resimtite, în sens pozitiv, de fiecare cetatean”, a mai punctat presedintele Consiliului Judetean Bacau.

“Strategia de reformare a sistemului de furnizare a serviciilor de sanatate din judetul Bacau” este un document programatic elaborat în cadrul proiectului “Programarea strategica – modalitate de optimizare a structurilor pentru noile servicii descentralizate/deconcentrate din sectorul prioritar sanatate” (cod SMIS 10763). Proiectul a fost selectat pentru finantare în cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA), Axa prioritara 2 – îmbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor publice.

Proiectul are ca scop dezvoltarea capacitatii administratiei publice la nivelul judetului Bacau de gestionare a sistemului de servicii sanitare prin formarea personalului si prin introducerea de instrumente moderne de management a acestor servicii sanitare. S-a urmarit eficientizarea activitatii administratiei publice prin reducerea costurilor si alocarea optima a resurselor conform nevoii. Obiectivele specifice au fost realizate prin organizarea unei sesiuni de instruire în domeniul ocupatiei Director de Programe si prin elaborarea unui document strategic “analiza diagnostic si document programatic strategic”.
Valoarea totala a proiectului este de 850 000 de lei, din care 833 000 sunt finantare suta la suta nerambursabila iar 17 000 reprezinta cofinantarea Consiliului Judetean Bacau.

Beneficiarii proiectului sunt personalul care lucreaza în institutiile din domeniul sanitar, personalul medical si, mai ales, cei 711 000 de locuitori din cele 93 de unitati administrativ teritoriale ale judetului Bacau.

Close Search Window