Administrator


   
   


Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau a participat astazi, 3 noiembrie 2011, la deschiderea lucrarilor din cadrul Forumului Regional de Investitii Nord-Est România, intitulat „Orizont Nord-Est 2020”. Manifestarea este organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, în parteneriat cu Primaria Municipiului Bacau si Consiliul Judetean Bacau.

În deschiderea evenimentului, dl. Constantin Apostol-Director ADR Nord-Est a declarat: „Schimbarea obiectivelor politicii de coeziune este o provocare careia toti actorii responsabili din regiune sunt chemati sa îi raspunda. Au început sa prinda contur proiecte investitionale de anvergura, dar mai sunt înca multe de facut pentru reducerea decalajelor de dezvoltare înregistrate fata de alte regiuni. Autoritatile publice locale si partenerii nostri regionali au demonstrat înca o data ca în aceasta regiune avem nevoie si trebuie sa cooperam pentru a genera rezultate pozitive”.

„Consiliul Judetean este onorat sa participe la aceasta manifestare de anvergura, alaturi de Agentia de Dezvoltare Nord-Est si de Consiliul Local”, declara în cadrul alocutiunii sale, Dl. Dragos Benea. „Evenimentul este cu atât mai important cu cât are loc într-un context dificil pentru România. Vorbim, fara rezultate concrete, despre regionalizare, descentralizare, despre slaba absorbtie a fondurilor europene. Vreau sa cred ca vom reusi sa valorificam experientele legate de atragerea fondurilor din perioada 2007-2013. Un alt obiectiv pe care îl dorim posibil cu ocazia acestui eveniment este promovarea unei strategii de reducere a decalajelor de co-finantare existente  între primariile oraselor mari si primariile din mediul rural, o problema cu impact negativ pentru noi”, a mai subliniat presedintele Dragos Benea.

La rândul sau, dl. Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacau, în calitate de co-organizator a subliniat importanta dezvoltarii economice si cresterea calitatii serviciilor publice, ca principale deziderate pentru cresterea calitatii vietii. De asemenea, primarul Bacaului a accentuat asupra promovarii unor politici comune, pragmatice, la nivelul întregii Regiuni, pentru eliminarea decalajelor si pentru absorbtia, în perioada 2014 - 2020, a fondurilor europene, în acest sens Bacaul putând fi considerat un model de bune practici, cu proiecte de circa 400 de milioane de euro.Close Search Window