Administrator


Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau  a sustinut miercuri, 10 august 2011 o conferinta de presa în care a prezentat stadiul proiectelor cu finantare europeana derulate de catre institutie.

Consiliul Judetean Bacau are în prezent, în derulare un numar de 13 proiecte, aflate în diverse stadii de implementare. Prin Programul Operational Regional (P.O.R.) 2007-2013 va fi reabilitat drumul judetean DJ 252, Huruiesti - Gaiceana – Parincea – Bibiresti – Buhoci. Drumurile judetene 119F, Caiuti – Pralea si DJ 116, Târgu Ocna – Oituz au fost deja finalizate, investitia însumând peste 8 milioane de Euro. Proiectul "Schi Parc Slanic Moldova" se afla în faza precontractuala iar proiectul de promovare a judetului Bacau – Probactur, ca destinatie turistica se afla deja în implementare.
Prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative – P.O.D.C.A. se deruleaza trei proiecte care vizeaza cresterea calitatii serviciilor furnizate cetatenilor de catre administratia publica locala, valoarea acestora situându-se în jurul valorii de 650.000 de Euro.
Promovarea produselor de piscicultura si acvacultura si gestionarea fondului piscicol se realizeaza prin intermediul a doua proiecte finantate prin Programul Operational Pescuit, P.O.P.
Sanatatea reprezinta unul dintre domeniile în care Consiliul Judetean a facut investitii mari. Presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea afirma ca „sanatatea este prioritatea zero. Dovada este statistica realizata de Ministerul Sanatatii care situeaza Consiliul Judetean Bacau pe locul 3 ca si investitii. Competitori în clasament sunt Bucurestiul care are fonduri mai mari decât ale Ministerului Sanatatii si Clujul care a fost favorizat din perspectiva alocarii fondurilor. În acest context, as spune ca moral, Consiliul Judetean Bacau se afla pe primul loc în ierarhia investitiilor si a interesului pentru sanatatea concetatenilor”. Cifrele sunt cel mai bun argument – în 2011, Bacaul a investit aproape 18 milioane RON în proiectele vizând acest sector. Consiliul Judetean a câstigat înca doua proiecte, de achizitionare a echipamentelor pentru SMURD, în valoare de peste 3 milioane de Euro. Acestea se deruleaza concomitent cu investitiile din sectorul Pediatrie, cu reabilitarea Sectiei de Primiri Urgente Moinesti si cu modernizarea sectiei de Anestezie – Terapie Intensiva.
Un proiect important este reabilitarea sectiei de Oncologie – Radioterapie, pe baza unui parteneriat public – privat. Din pacate, deocamdata treneaza din cauza inadvertentelor legislative. Speram ca din aceasta toamna sa putem demara lucrarile si în acest sector”, a mai spus Dragos Benea.

Foto: Florin Popescu

Close Search Window