Administrator


Consilierii judeteni au conferit, în sedinta din luna august a Consiliului Judetean Bacau, titlul de ”Cetatean de Onoare al Judetului Bacau” doamnei Letitia Oprisan, artist plastic.

Nascuta în localitatea Podu-Turcului din judetul Bacau, Letitia Oprisan debuteaza ca artist în anul 1969, la Bucuresti, remarcându-se prin noutatea elementelor de stil care o definesc si devenind, în scurt timp, o prezenta importanta a mediului cultural contemporan.

Începând cu anul 1975 este membra a Uniunii Artistilor Plastici din România iar din anul 2000 devine membra a Asociatiei Internationale a Artistilor Profesionisti.

Dedicându-si cei peste 50 de ani de activitate creatiei artistice în domeniul artelor vizuale, artista s-a bucurat de zeci de expozitii personale si colective de pictura în tara si strainatate, printre care se numara expozitiile organizate la Lowestad (Suedia), Bendorf, Bonn, Manheim, Dusseldorf, Koln (Germania), Wageningen, Deventer (Olanda), Langeais, Tours, Saint Prive, Saint Mesmin, Amboise, Collioure (Franta) si multe altele.

Activitatea sa artistica a fost încununata, atât în tara, cât si în strainatate de numeroase premii si distinctii.

Pictor de o ampla rezonanta a plasticii românesti, doamna Letitia Oprisan este o personalitate marcanta a judetului Bacau care, prin întreaga sa activitate a adus servicii importante comunitatii de pe aceste meleaguri si merita respectul cuvenit pentru contributia deosebita adusa în domeniul cultural, atât la nivel local si national cât si la nivel international ”, a subliniat Dumitru Braneanu, consilier judetean. 

Close Search Window