Administrator


     Joi, 10 aprilie 2014, la Zemes a avut loc lansarea volumelor de poezii si vernisarea expozitiei de sculptura apartinând autorului Vasile Catana. ”În numele conducerii Consiliului Judetean Bacau permiteti-mi sa îl felicit pe domnul primar al comunei Zemes si consiliul local pentru ca au reusit sa repatrieze un om autentic, un om ale carui ziceri – în versuri si în lemn sunt pline de substanta, împreuna cu un adevarat patrimoniu. Lucrarile domnului Catana sunt picaturi de istorie care ne îndeamna sa ne amintim si sa cinstim valorile si istoria nationala”, a precizat Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, prezent la eveniment.
    La rândul sau, Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau sublinia ca ”sunt emotionat si mândru sa particip la acest eveniment. Un fiu al satului s-a întors acasa, dupa multe peregrinari; a venit însotit de poemele si de sculpturile sale care reprezinta povestea istoriei noastre daltuita în lemn. Într-o lume în care cuvântul de ordine pare ca ajunge sa fie arbitrariul, aproape haosul, avem nevoie, mai mult decât oricând, de repere, de axe de raportare care sa ne ghideze. Reîntoarcerea la istorie si cultivarea sensibilitatii întru cuvânt sunt doua dintre caile ce ne sunt la îndemâna pentru regasirea sistemelor de referinta”.
    Vasile Catana a avut, de-a lungul vietii 16 expozitii personale în tara si strainatate, lucrarile sale fiind expuse atât în muzeele românesti cât si în cele din Los Angeles sau San Francisco.

Close Search Window