Administrator


    Sâmbata, 13 septembrie, de Ziua Pompierilor, la Consiliul Judetean Bacau a avut loc o conferinta de presa prilejuita de finalizarea proiectului "Îmbunatatirea dotarii cu autospeciale de interventie si salvare de la înaltime a bazelor operationale pentru situatii de urgenta în Regiunea Nord-Est", cod SMIS 41092.

    În cadrul acestui proiect, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST (formata din asocierea Consiliilor Judetene din Bacau, Iasi, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui), a achizitionat o autospeciala de interventie si salvare de la înaltime în valoare de 672.000 euro, contributia Consiliului Judetean Bacau fiind de 58.912,61 lei – aproximativ 13.400 euro.
    În perioada iunie 2009 – august 2014, prin proiectele derulate de ADI Euronest pe Programul Operational Regional 2007-2013, pentru judetul Bacau, au fost achizitionate 18 autospeciale de mai multe tipuri. Valoarea acestora se ridica la aproape 4 de milioane de Euro, bani proveniti din fonduri europene. Contributia Consiliului Judetean Bacau la aceste proiecte a fost de  aproximativ 67.000 de Euro. ”Rezultatele  proiectului sunt foarte importante pentru ca sunt investitii în sanatatea bacauanilor. Pompierii bacauani au acum la dispozitie utilaje performante cu care îsi pot face datoria, salvând vieti, de multe ori punându-si în pericol propriile vieti. Ma bucur astazi, de Ziua Pompierilor sa pot spune ca institutia pe care o reprezint, Consiliul Judetean Bacau, are o misiune îndeplinita fata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau”, a subliniat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, în cadrul evenimentului.
    La rândul sau, prefectul judetului, Dorian Pocovnicu afirma ca ”merita toata aprecierea aceste parteneriate deoarece astfel de investitii sunt foarte importante pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau. Mai ales în conditiile în care, în urma cu câtiva ani exista o lipsa acuta de autovehicule speciale destinate situatiilor de urgenta. Parteneriatul acestui proiect poate fi luat ca exemplu pentru viitorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene”.
    În cadrul evenimentului de sâmbata a fost, de asemenea lansat un nou proiect,  "Îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta în conditii de iarna". În cadrul acestuia vor fi achizitionate, în judetul Bacau, 4 autofreze de zapada ce vor deservi municipiul Bacau si localitatile Onesti, Moinesti si Podu Turcului si un vehicul pe senile.

Close Search Window