Administrator


Astazi, 11 august 2014, Consiliul Judetean Bacau a primit vizita doamnei Sandie Blanchet, ambasador UNICEF în România. Vizita a fost prilejuita de întâlnirea de lucru pentru începerea implementarii Proiectului "Prima prioritate: Niciun copil invizibil", la nivelul întregului judet.  Alaturi de doamna ambasador, la întâlnire au participat membrii echipei UNICEF România, Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau si Sorin Brasoveanu, directorul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau.

Proiectul "Prima prioritate: Niciun copil invizibil" a fost demarat în anul 2011, cu scopul de a dezvolta  un model privind furnizarea  serviciilor  sociale bazate pe comunitate,  în vederea cresterii impactului politicilor de protectie sociala asupra familiilor si copiilor saraci si exclusi din punct de vedere social.
Acest model de furnizare a serviciilor s-a definit sub forma "Pachetului minim de servicii" care reprezinta un set de activitati si servicii din domeniul asistentei sociale, educatiei si asistentei medicale care trebuie acordate obligatoriu de autoritatile locale din comune, orase si municipii, fiecarui copil vulnerabil si familiei acestuia, în vederea asigurarii bunastarii vietii copilului în propria familie.

Modelul "Pachetului minim de servicii" se piloteaza în judetul Bacau, începând din anul 2012, în  8 comunitati si a continuat în anii 2013, 2014 în 4 comunitati: Colonesti, Corbasca, Gura Vaii, Rachitoasa.
Folosind abordarea din perspectiva pachetului minim de servicii, în perioada 2012-iunie 2014 peste 640 de copii si familiile lor, au beneficiat de diverse servicii, de la diagnosticare la informare, consiliere, acompaniere si sprijin, referire, dar si monitorizare si evaluare.

Asadar, s-a asigurat într-o mai mare masura accesul la sanatate, educatie, protectie sociala si la sansa de a creste în familia naturala pentru numerosi copii aflati în situatie de risc.
Rezultatele foarte bune ale implementarii pachetului minim de servicii în localitatile pilot au determinat extinderea implementarii pachetului de servicii la nivelul întregului judet.

Close Search Window