Administrator


    Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau a sustinut miercuri, 14 martie 2012 o conferinta de presa în care anunta demararea contractului de lucrari pentru constructia statiei de transfer, sortare, compostare la Onesti si a statiilor de transfer de la Gaiceana si Beresti Tazlau.  

    În data de 27 februarie 2012 au început lucrarile aferente contractului mentionat. În acest sens au fost deja predate catre Hidroconstructia S.A. Bucuresti, liderul Asociatiei desemnate câstigatoare în urma licitatiei lansate în iunie 2011, amplasamentele pe care urmeaza a fi realizate statiile de transfer, sortare si compostare.

    În zilele de 15 si 16 martie va avea loc trasarea lucrarilor pe amplasamentele de la Beresti Tazlau, Onesti si Gaiceana.

    Durata totala a contractului de lucrari este de 27 de luni, din care 3 sunt alocate pentru proiectare, 12 pentru executie si 12 luni pentru notificarea defectelor. Lucrarile la cele trei obiective de investitie se vor executa în paralel, astfel: 12 luni vor fi alocate pentru constructia statiei de transfer, a statiei de sortare si compostare de la Onesti, 9 luni pentru constructia statiei de transfer de la Beresti Tazlau si 7,5 luni pentru constructia statiei de transfer de la Gaiceana.

    “Momentul începerii investitiilor în cadrul prezentului proiect este unul important pentru judetul Bacau, cu atât mai mult cu cât impactul este unul de durata si implica mai multe sectoare. As aminti doar diminuarea costurilor de transport a deseurilor de la populatie la depozit, ceea ce va duce si la scaderea taxei de salubrizare si valorificarea în agricultura a compostului rezultat din procesul de fermentare a deseurilor biodegradabile. As mai sublinia faptul ca judetul Bacau este singurul judet din tara unde cofinantarea este asigurata exclusiv de catre Consiliul Judetean”, a precizat presedintele Dragos Benea.

    Proiectul va fi finalizat la jumatatea anului 2013.

Close Search Window