Administrator


Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau si Constantin Apostol, directorul executiv al Agentiei de Dezvoltare Nord-Est au semnat astazi, 21 noiembrie 2012 contractul de finantare ce prevede reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau. Evenimentul s-a desfasurat într-un cadru festiv la care au participat si Dan Stoica, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, Claudiu Nastase, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau si Mihai Ichim, presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului de Urgenta.

Proiectul, pentru a carui ”maturitate” au fost necesari aproape 2 ani este realizat în cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 3 - Îmbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul de interventie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate.

Daca avem în vedere faptul ca Spitalul Judetean de Urgenta Bacau asigura asistenta medicala pentru mai mult de 500 000 de locuitori, adica aproximativ 74% din populatia judetului si totodata faptul ca aici se desfasoara si activitatea didactica pentru pregatirea medicilor stagiari, medicilor rezidenti si asistentilor atunci cred ca pot afirma ca acest proiect este unul cu un impact major pentru comunitatea judetului Bacau dar si a judetelor învecinate”, a precizat Dragos Benea.

Reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate pentru Adulti înseamna îmbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala, noi servicii de asistenta medicala ca si servicii esentiale (de tip ambulatoriu), cu implicatii pozitive directe asupra gradului de sanatate al populatiei.Rezultatele anticipate în urma implementarii proiectului sunt scaderea numarului de pacienti redirectionati din cauza lipsei de capacitate sau dotare dar si scaderea timpului necesar pentru diagnosticare si / sau tratament.

Ma bucur sa vad ca acest proiect ”prinde viata” ca urmare a eforturilor depuse de catre institutii ale administratiei publice locale, respectiv Consiliul Judetean Bacau si Spitalul Judetean de Urgenta Bacau. Stiu ca este un proiect foarte important pentru comunitatea bacauana si îmi doresc, în egala masura sa reprezinte si un model de bune practici pentru alte comunitati”, afirma Constantin Apostol.

Valoarea totala a proiectului este de 3.581.038 de Euro din care asistenta financiara nerambursabila este de 3.269.715 iar contributia proprie în proiect – 311.323 de Euro.
Lucrarile efective la cladirea Ambulatoriului vor începe în primavara 2013.
Alaturi de proiectul privind reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului Judetean de Urgenta se adauga si alte proiecte finantate prin POR, aflate în implementare sau deja finalizate cum sunt  – DJ 252 Huruiesti-Gaiceana-Parincea-Bibiresti-Buhoci, DJ 119 Caiuti-Pralea si DJ 116 Târgu-Ocna-Oituz dar si proiectul ”Schi Parc” Slanic Moldova unde licitatia pentru atribuirea lucrarilor se apropie de final.

Close Search Window