Administrator


Astazi, miercuri, 27 noiembrie 2012, Consiliul Judetean Bacau a fost gazda conferintei de presa prilejuita de finalizarea proiectului "Achizitionare echipamente specifice pentru îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat în regiunea Nord-Est - Cod SMIS 23396" si de prezentarea rezultatelor acestuia.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST a fost fondata la începutul anului 2008 de catre consiliile judetene Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Valsui pentru accesarea fondurilor disponibile în cadrul POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.3.

În cadrul acestei axe, Regiunii de Dezvoltare Nord-Est i-au fost alocati aproximativ 16,5 milioane de Euro, pentru îmbunatatirea infrastructurii si capacitatii de interventie în situatii de urgenta la nivel prespitalicesc în vederea asigurarii populatiei cu servicii de calitate.

Consiliul Judetean Bacau a participat la acest program cu 3 cereri de finantare. În primele doua au fost achizitionate 10 autospeciale (de interventie, descarcerare, acordarea asistentei medicale de urgenta) si 5 ambulante (de prim ajutor si de reanimare). Bugetul alocat achizitiei echipamentelor pentru cea de-a doua cerere de finantare a fost de 4 milioane de euro din care 70 000 de euro au reprezentat contributia proprie a Consiliului Judetean, restul fiind fonduri europene accesate prin Programul Operational Regional (POR).

”Este un proiect implementat cu succes si datorita relatiei de colaborare dintre Consiliul Judetean Bacau, Primaria municipiului Bacau si Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Dupa ce se va finaliza si cea de-a treia cerere de finantare, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta va avea toate instrumentele pentru gestionarea situatiilor de criza”, afirma Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, în deschiderea conferintei.

”Acest proiect demonstreaza înca o data ca fondurile europene sunt calea cea mai sigura pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii de diverse tipuri. Ma bucur sa vad acest proiect finalizat pentru ca cea mai sigura investitie a unei administratii publice este investitia în sanatatea oamenilor comunitatii”, a punctat la rândul sau, Dragos Luchian, viceprimarul municipiului Bacau.

Cea de-a treia cerere de finantare din cadrul proiectului EURONEST – ”Îmbunatatirea dotarii cu atutospeciale de interventie si salvare de la înaltime a bazelor operationale pentru situatii de urgenta în Regiunea Nord Est (18 luni)” – a fost aprobata spre finantare, contractul urmând a fi semnat în luna decembrie 2012. Bugetul total al acestui proiect este de 17 673 782 lei (aproximativ 4 418 445 Euro) din care cofinantarea Judetului Bacau este de 58 912,61 lei (14 728 Euro) iar valoarea echipamentelor pentru Judetul Bacau – 2 365 000 (591 250 Euro)

Prin acest ultim proiect urmeaza a fi achizitionata o autospeciala de interventie si salvare de la înaltime.

Close Search Window