Administrator

 

Cu un start excelent pentru Adrian RASPOPA, concretizat cu victorie pe prima proba speciala a raliului, pilotul bacauan anunta o forma de zile mari, fiind hotarât sa îsi treaca în palmares prima victorie a carierei. Din pacate pe proba secunda, Moinesti, Adrian a sters un cap de pod, incident care i-a adus instant o pana de cauciuc si desprinderea unui furtun de la pompa de servo, avarie tehnica care era aproape de a-i aduce si abandonul pe cea de-a treia proba speciala, Vermesti.
Mecanicii au reusit sa remedieze problema în parcul de service de la jumatatea zilei, iar echipajul Adrian RASPOPA/Cosmin DIACU s-a mobilizat, câstigând toate cele trei probe ale buclei secunde.

Ziua a doua a Raliului Moldovei Bacau a debutat cu un nou atac sustinut al pilotul local, care reusea sa recupereze din ecartul de aproape un minut în fata primului clasat. Cu toate probele zilei câstigate pâna în acel moment, echipajul RASPOPA/ DIACU se regasea înaintea ultimei probe speciale a raliului, la doar 4s fata de locul întâi. Cei 2.5km ai Superspecialei, desfasurata pe circuitul de karting Speed Park, nu au fost însa suficienti pentru ca echipajul RASPOPA/ DIACU sa poata recupera ecartul ramas si sa îsi poata trece în cont prima victorie, la general, din cariera. Cu 9 probe speciale câstigate din totalul de 12 ale raliului, Adrian RASPOPA îsi egaleaza cea mai buna clasare din cariera, obtinuta anul trecut tot în Raliul Moldovei Bacau cu aceeasi masina Skoda Fabia R5.

 

Din pacate un incident minor a cauzat o pana de cauciuc si o avarie destul de importanta care în mod normal nu trebuia sa se întâmple. Asa am ramas fara lichid de servo pe a treia proba specialasi am pierdut cumulat cu proba doi, un minut si jumatate. Nu am vrut sa fortam, am mers în acelasi ritm ca si la Iasi si am recuperat tot ce am putut, dar nu a fost de ajuns. Multumirea vine din faptul ca am demonstrat ca putem avem un ritm foarte bun cu o masina de categorie R5. Din punct de vedere al organizatorului sunt mai mult decât multumit pentru cum a iesit cea de-a X-a editie, o editie speciala pentru noi. Multumesc întregii echipe care sta în spatele Raliului Moldovei Bacau si sa ne vedem sanatosi la anul.” Concluziona Adrian RASPOPA, presedintele ACS Rally Spirit.


Bacau Rally Team a câstigat competitia rezervata echipelor, componentii acesteia obtinând locul 2 la clasa RC2 prin echipajul Adrian RASPOPA/ Cosmin DIACU, care a reusit sa câstige si Power stage-ul raliului, locul întâi la clasa 2FWD prin echipajul Adrian TESLOVAN/ Vajk-Imre CSEH, locul întâi in CUPA SUZUKI prin echipajul Bogdan TALASMAN/ Andrei MITRASCAsi locul al doileala clasa 11, prin echipajul Razvan NECHIFOR/ Doru VRAJA.
Adrian RASPOPA, a fost în acest an ambasadorul în motorsport al proiectului de infrastructura rutiera Autostrada Bacau – Brasov A13 si are un parteneriat încheiat cu Fundatia Padurea de Mâine.

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Mâine, WILO România.

Close Search Window