Administrator

Începutul lunii iunie a însemnat si o noua etapa în reabilitarea si modernizarea drumului judetean 123 care face legatura între Darmanesti – Salatruc – pâna la limita judetului Harghita.
Au fost finalizate lucrarile de amenajare a terenului iar de la începutul acestei saptamâni se toarna straturile de asfalt.
Tronsonul de drum pe care se lucreaza, de la limita judetului Harghita – Valea Uzului – Darmanesti – DN 12A,  este în lungime de 6,30 de kilometri, finantarea fiind asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala.
Este un proiect asteptat de cetatenii judetului Bacau, pe lânga cei din orasul Darmanesti, fiind o zona pitoreasca cu o fauna deosebita. Cu ajutorul eforturilor consilierilor locali si a parlamentarilor PSD, s-a obtinut finantarea pentru asfaltarea acestei portiuni de drum. Zona Valea Uzului poate fi astfel valorificata din punct de vedere turistic, având în vedere ca în ultima vreme au fost deschise tot mai multe pensiuni si tot mai multi turisti sunt interesati sa viziteze peisajele naturale unice pe care le ofera”, a subliniat presedintele Consiliului Judetean Bacau, Sorin Brasoveanu, care s-a deplasat astazi la santierul lucrarilor.
La rândul sau, senatorul Miron Smarandache, aflat alaturi de presedintele Brasoveanu si de consilierul local Costel Balas în vizita pe teren a apreciat necesitatea si utilitatea investitiei: „Ma bucur ca fac parte din echipa care a contribuit la demararea acestui proiect, vital as sublinia, pentru economia întregii zone. Este o poarta deschisa pentru investitori, o buna infrastructura rutiera fiind un avantaj pentru comunitate”.

Contractul pentru proiectarea si executia acestui drum a fost semnat la sfârsitul lunii iunie 2019, dupa care au fost parcurse etapele procedurale necesare: obtinerea autorizatiilor de construire, avizelor de mediu, ridicarile hidro-geo-topo etc. Au fost finalizate si lucrarile pregatitoare de amenajare a terenului iar acum se toarna primele straturi de asfalt.
Este mai mult decât binevenita amenajarea acestui drum; se usureaza mult traseul celor care fac naveta dar si accesul copiilor la scoli, care nu vor mai fi nevoiti sa parcurga kilometri întregi pe drumuri desfundate. Totodata, se pune în valoare si Valea Uzului,o zona importanta pentru economia locala”, a precizat consilierul local Balas Costel.
Conform graficului de lucrari, durata preconizata de executie este de aproximativ 24 de luni.

 
Close Search Window