Administrator

În aceasta dimineata, la ora 9 o echipa formata din vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Silviu Pravat si deputatul Costel Dunava, au depus la Compania Nationala de Inevstitii documentatia pentru finantarea DJ 119 Dumbrava-Gura Vaii.
Compania Nationala de Investitii SA a publicat pe site-ul sau în data de 22 iunie 2020 varianta actualizata a Ghidului de depunere de solicitari pentru înscrierea în cadrul Programului National de Constructii de Interes Public sau Social, printre care se regaseste si Subprogramul Drumuri de interes local si drumuri de interes judetean.

 

În baza acestuia, Consiliul Judetean Bacau a întocmit si a depus în aceasta dimineata documentatia pentru finantarea DJ 119 Dumbrava-Gura Vaii.

 

Drumul judetean DJ 119 reprezinta unul dintre drumurile care necesita reparatii capitale. Fata de alte drumuri judetene care au fost deja reabilitate sau sunt în curs de reabilitare, la acest drum este necesara o lucrare mult mai complexa, fiind vorba de alunecari de teren si de reconstruirea unui pod. Nu este vorba doar de lucrari de întretinere, de reparatii, sau de a turna un covor asfaltic.
De asemenea, valoarea investitiei este mare si nu consider oportuna accesarea unui împrumut, pentru realizarea acestei lucrari, având în vedere ca avem si alte pârghii de îmbunatatire a infrastructurii rutiere.

Reiterez ce am spus si în sedinta extraordinara din 7 iulie, conducerea Consiliului Judetean si implicit eu, tratam cu maxima seriozitate solutionarea si prioritizarea tuturor problemelor si ale tuturor tronsoanelor de drum judetean. Reaminim faptul ca, în perioada guvernarii social-democrate, Consiliul Judetean a modernizat 400 de km de drumuri judetene din fonduri europene, finantare guvernamentala si locala.

Ne angajam, în fata cetatenilor, ne preocupam si gasim sursa cea mai buna de finantare, iar eu consider ca aceasta este un mijloc prin care putem obtine aceste fonduri în cel mai scurt timp.
Doresc pe aceasta cale sa le transmit colegilor, consilierii judeteni PNL, faptul ca le doresc mult succes în atragerea finantarilor atât de necesare judetului si sper ca de aceasta data ei vor reusi sa se tina de cuvânt si sa obtina aceste fonduri.

 

Sorin Brasoveanu,
Presedinte

Informatii suplimentare: https://www.facebook.com/presedintecsjbacau

Close Search Window