Administrator

Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, a desfășurat în perioada 22 septembrie – 25 noiembrie 2021, Concursul de idei grafice cu tema „Semne-simbol la hotarele județului Bacău în viziunea tinerelor talente”.

Scopul concursului este stabilirea clasamentului primelor 3 cele mai sugestive idei grafice - realizate de talentații elevi ai Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău - de marcare a celor 7 intrări/ieșiri din județul Bacău, denumite și totemuri, în concordanță cu specificul geografic, istoric, cultural și social al județului, oferindu-se astfel o imagine unitară celor care tranzitează județul, dar și pentru locuitorii acestuia.

Având în vedere tradiția culturală și artistică de profil a Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” recunoscută atât la nivel județean, cât și național, considerăm că implicarea tinerelor talente băcăuane prin conceperea grafică a acestor totemuri ar oferi județului o notă de originalitate evidențiată prin imaginația, pasiunea și aptitudinile acestor elevi. Astfel, Consiliul Județean Bacău oferă elevilor, prin intermediul acestui concurs de idei grafice, posibilitatea de a-și exprima viziunea asupra imaginii județului Bacău.

Ideea grafică distinsă cu premiul I va reprezenta imaginea semnelor – simbol ce marchează intrările/ieșirile din județ și le va înlocui pe cele existente care se află într-un grad avansat de degradare.

În data de 24 noiembrie 2021, s-a finalizat prima etapă a jurizării ideilor grafice, fiind selectate primele 3 cele mai sugestive idei grafice de marcare a celor 7 intrări/ ieșiri din județul Bacău de către un juriu format din specialiști din cadrul Consiliului Județean Bacău, Colegiului Național de Artă „George Apostu” Bacău și Ordinului Arhitecților din România, filiala Bacău-Neamț.

În perioada 1 - 15 decembrie 2021, se va derula și etapa de jurizare a celor 3 idei grafice de către cetățeni pentru implicarea comunității în acest proces decizional privind crearea unei noi identități vizuale, ancorată în istorie și valori spirituale.

Vă invităm, începând de astăzi, 1 Decembrie - Ziua Națională a României - până pe 15 decembrie 2021, să finalizăm împreună jurizarea proiectului „Semne-simbol la hotarele județului Bacău în viziunea tinerelor talente”, prin acordarea votului dumneavoastră celei mai reprezentative dintre cele 3 idei grafice prezentate.

 

Chestionar

Close Search Window