Administrator


Modernizarea și reabilitarea Spitalului municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” Onești intră în linie dreaptă

Astăzi, 10.09.2021, la Spitalul municipal Onești s-a dat ordinul de începere al lucrărilor care vizează „Modernizarea, reabilitarea și eficientizarea energetică” la instituția spitalicească.

Lucrările sunt realizate în cadrul proiectului cu aceeași denumire, aprobat spre finanțare din fonduri nerambursabile, în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Creșterea eficienței energetice în clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri mari”.

Contractul de finanțare a fost semnat în 2018, beneficiar fiind Spitalul „Sf. Ierarh dr. Luca” și implicit primăria Onești.

În 2020, Consiliul Județean Bacău s-a alăturat parteneriatului dintre spital și primărie pentru a sprijini contribuția financiară necesară proiectului, respectiv cei 5% - parte de cofinanțare, din care, Consiliul Județean suportă 95%.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6,5 milioane de euro, contribuția Județului Bacău fiind de peste 850.000 de euro.  

Durata de execuție a lucrărilor de proiectare și execuție prevăzută în contract este de 24 luni de la data semnării contractului de proiectare și execuție, respectiv până la începutul lunii septembrie 2023.

„Mă bucur că am reuşit să punem umărul la materializarea acestui proiect, asigurând din bugetul Consiliului Județean Bacău cofinanțarea de aprox. 900.000 euro, o sumă importantă care, astfel, a rămas în bugetul local al Oneştiului şi va putea fi folosită la alte investiții locale.

Odată cu emiterea ordinului de începere a lucrărilor, spitalul oneştean va deveni un şantier, dar asta nu va împiedica desfăşurarea - în continuare - a activității medicale. Amintesc că acest spital nu a beneficiat niciodată de o lucrare de consolidare de asemenea anvergură, fapt ce face cu atât mai importantă investiția care are un termen de implementare de 24 de luni.

Îl felicit pe colegul meu Gelu Panfil, preşedinte al Consiliului de Administrație la Spitalul Oneşti în perioada 2017-2018, când a fost depus acest proiect şi încheiat contractul de finanțare din fonduri europene. Acum, în postura de vicepreşedinte al CJ, îl aşteaptă o nouă provocare: finalizarea, în contratimp, a modernizării spitalului.

Mulțumesc domnului Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est, pentru suportul constant şi diligent pe care agenția îl oferă proiectelor derulate în județul Bacău, fapt concretizat şi prin investiția demarată la spitalul oneştean.

Am spus că sănătatea este pentru noi un domeniu prioritar, iar prin ceea ce face, CJ Bacău dovedeşte cu asupra de măsură asta. În timp ce unii "mor" de grija Sănătății doar în postări şi controverse inutile pe Facebook, noi - la Consiliul Judeţean - dovedim, cu bună-credință, că se poate! Şi se poate!” a declarat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

„În urmă cu mai bine de 4 ani - din postura de consilier local și Președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Onești - am inițiat proiectul de Modernizare, Reabilitare și Eficientizare energetică Spital municipal Sf. Ierarh Dr. Luca, Onesti!

Proiectul în valoare de peste 6 milioane de euro este unul de suflet pentru mine, fiind de altfel primul și cel mai important finanțat din fonduri europene, vizând spitalul nostru!

Cofinanțarea proiectului în valoare de aproape 900 000 de euro este asigurată de Consiliul Județean motiv pentru care țin să-i mulțumesc încă o dată colegului și prietenului meu Valentin Ivancea -președintele CJ - care a înțeles să facă din sănătate o prioritate!

Felicit echipa de management a spitalului, alături de care am muncit la acest proiect aproape 4 ani, mulțumesc pentru sprijin colegilor din consiliul local și nu în ultimul rând executivului oneștean, care a înțeles de la bun început importanța proiectului!

Urez spor la treabă constructorilor și îi asigurăm de tot sprijinul nostru administrativ!” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Gelu Panfil.

La evenimentul care s-a desfășurat la spitalul oneștean au participat și managerul unității medicale - Gelu Nicolcea, Vasile Asandei - director general ADR Nord-Est și primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină.

Close Search Window