Administrator


 

     Ziua de 16 decembrie 2015 a marcat o etapa importanta în renovarea sectiei de radioterapie din cadrul Spitalului Judetean Bacau. Proiectul, care consta în modernizarea acestei sectii si dotarea cu aparatura de specialitate este sustinut de  catre Consiliul Judetean Bacau si implementat de Spitalul Judetean si Compania Nationala de Investitii.
     La sfârsitul lunii august 2015 a fost semnat contractul pentru finantarea acestui proiect iar data de 16 decembrie a marcat începerea lucrarilor. Cele 3 luni anterioare demararii efective a lucrarilor au fost rezervate procedurilor administrative (de predare a amplasamentului) si obtinerii autorizatiilor si avizelor necesare.
    Se estimeaza ca în aproximativ 7 luni investitia va fi realizata, în paralel urmându-se si procedurile de achizitie a echipamentelor de specialitate, respectiv achizitia unui aparat de rezonanta magnetica (RMN) si a unui computer tomograf (CT). Achizitia va fi demarata la începutul lunii ianuarie 2016, urmând ca cel târziu în luna mai, aparatura sa fie deja montata.
    Importanta din punct de vedere financiar (valoarea proiectului de modernizare ridicându-se la aproximativ 6 milioane de Euro), aceasta investitie este cu atât mai importanta pentru sanatatea bacauanilor, a celor care necesita tratamente de specialitate.
    ”Pentru mine si pentru colegii mei este o investitie de mare importanta umana si speram sa o finalizam cât mai repede astfel încât oamenii sa nu mai fie nevoiti sa mearga la Iasi, Bucuresti sau Cluj pentru investigatii care tin de sfera oncologiei. Începerea lucrarilor marcheaza o noua etapa în derularea acestui proiect iar bacauanii trebuie sa stie ca, în maximum 6,7 luni cei suferinzi de afectiuni oncologice vor putea fi tratati aici”, a precizat Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, prezent la demararea lucrarilor.
    Este important de subliniat faptul ca achizitia aparatului RMN era o investitie mai mult decât necesara, Spitalul Judetean Bacau fiind printre putinele din tara care nu dispunea de un astfel de aparat, functional, în sistemul public de sanatate.
    ”Orice noua investitie în acest proiect este o speranta pentru bacauani pentru ca, o sectie de acest fel, cu cât este pusa în functiune mai repede cu atât poate usura suferinte sau chiat poate salva vieti”, a mai subliniat Dragos Benea. 

Close Search Window