Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Sustinem Autostrada A13, sustinem dezvoltarea regionala!

Miercuri 24.06.2020 10:00
Consiliul Județean Bacău a fost marți, 23 iunie 2020, gazda unui eveniment de promovare a proiectului care vizează Autostrada A13. Alături de Centura Ocolitoare a Bacăului și de Aeroportul băcăuan, autostrada este cel mai ambițios proiect de infrastructură mare în care județul s-a implicat activ. Proiectul a fost intens susținut de grupul parlamentarilor PSD băcăuani care, în februarie 2019 au reușit să integreze autostrada Bacău-Brașov în lista proiectelor de infrastructură prioritare ale Master Plan-ului de Transport al României. 3 luni mai târziu, în mai 2019 a fost lansată licitația pentru documentația proiectului tehnic iar în acest an, câștigătorul licitației, o firmă condusă de un consultant de prestigiu cu rădăcini băcăuane a semnat contractul.

Ziua mondiala a mediului inconjurator

Vineri 05.06.2020 11:00
În fiecare an, la 5 iunie este aniversată Ziua mondială a mediului înconjurător. Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care se încearcă să se stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să fie sensibilizați factorii de decizie politică pentru a acționa în acest sens. Înțelegând importanța protecției mediului, atât pentru generația de astăzi, cât și pentru generațiile viitoare, Consiliul Județean Bacău a încercat întotdeauna, să implementeze proiecte de protejare și conservare a mediului înconjurător. Urmând  liniile europene pentru o dezvoltare durabilă, Consiliul Județean Bacău a implementat o serie de proiecte care promovează conceptul de compromis între progresul economic și social fără a pune în pericol echilibrul natural al planetei. Printre acestea amintim proiectul „Sistem integrat de management al deșeurilor solide in județul Bacău”, finanțat în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu și cofinanțat de către Consiliul Județean.

Drumul judetean Darmanesti-Salatruc-limita judetului Harghita, primele straturi de asfalt

Miercuri 03.06.2020 16:00
Începutul lunii iunie a însemnat și o nouă etapă în reabilitarea și modernizarea drumului județean 123 care face legătura între Dărmănești – Sălătruc – până la limita județului Harghita. Au fost finalizate lucrările de amenajare a terenului iar de la începutul acestei săptămâni se toarnă straturile de asfalt. Tronsonul de drum pe care se lucrează, de la limita județului Harghita – Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A,  este în lungime de 6,30 de kilometri, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. „Este un proiect așteptat de cetățenii județului Bacău, pe lângă cei din orașul Dărmănești, fiind o zonă pitorească cu o faună deosebită. Cu ajutorul eforturilor consilierilor locali și a parlamentarilor PSD, s-a obținut finanțarea pentru asfaltarea acestei porțiuni de drum.

Cel mai important proiect de infrastructura rutiera al judetului Bacau, tot mai aproape de realizare

Joi 28.05.2020 16:00

Consilierii județeni întruniți astăzi, 28 mai 2020, în ședință ordinară în sistem online au dezbătut 25 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi. Printre cele mai importante s-a numărat aprobarea devizelor generale actualizate pentru proiectul „Regiunea Nord-Est, axa rutieră strategică 3: Neamț - Bacău, până la limita județului Vrancea”. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea a peste 94 de kilometri de drumuri județene care traversează județul nostru de la nord la sud, pe traseul DJ 207D - limită județul Neamț - Traian - DN 2F, DJ 241, limita județului Vrancea - Podu Turcului - Izvoru Berheciului și DJ 241 A - Izvoru Berheciului - Secuieni.

Continua modernizarea drumurilor din judetul Bacau. S-au asfaltat 10 kilometri din DJ 243 B Stanisesti-Motoseni

Joi 07.05.2020 17:30
Zilele acestea, la Stănișești se lucrează cu zeci de utilaje și efective crescute, pentru turnarea primului strat de asfalt. Beneficiarii direcți ai acestei investiții a Consiliului Județean Bacău sunt cei peste 7.000 de locuitori care trăiesc în comunele Stănișești și Motoșeni. Sectorul de drum județean care se modernizează are o lungime totală de 15.5 km și nu a fost asfaltat niciodată. Valoarea contractului de proiectare și execuție este de 30 de milioane de lei. Zilele acestea a fost turnat primul strat de asfalt pe o lungime de 10 kilometri. „Doresc pe acestă cale să îl felicit pe primarul Bogdan Teodor Popa pentru implicarea deosebită și pentru tot ce a realizat în comună în ultimii ani.  Toate școlile au fost modernizate și o parte din drumurile locale au fost asfaltate și modernizate”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. Lucrările la DJ 243 B Stănișești-Motoșeni sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Pe 14 martie 2017 au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene documentațiile tehnico-economice aferente unui număr de 9 proiecte de reabilitare și modernizare de drumuri județene propuse spre finanțare.

IMPREUNA, alaturi de batranii nostri!

Luni 04.05.2020 19:00
Despre acțiunea „𝑵𝒊𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒏𝒖 𝒆 𝒔𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓” inițiată pe 23 martie 2020 de Consiliul Județean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului,  în care au fost implicate 26 de ONG-uri (dintre care 4 acreditate pentru servicii de îngrijire la domiciliu) și 10 parohii din județul Bacău, am mai scris până acum. Este un proiect care arată  că ÎMPREUNĂ, autorități, societate civilă, voluntari, tineri, agenți economici  am REUȘIT să răspundem nevoilor persoanelor vârstnice aflate în situații de risc în contextul actualei pandemii de Coronavirus. Cifrele vorbesc de la sine! Până acum, echipele de voluntari au intervenit în 60 de comunități, din care 58 sunt din județul Bacău: Agăș,  Bacău, Balcani, Blăgești,  Bogdănești, Buhoci, Buhuși, Brusturoasa,  Cleja, Comănești, Corbasca, Coțofănești, Dămienești, Dărmănești, Dealu Morii, Dofteana, Filipești, Găiceana, Gârleni, Glăvănești, Gura Văii, Hemeiuși, Helegiu, Horgești, Huruiești, Itești, Izvorul Berheciului, Letea Veche, Luizi Călugăra, Mărgineni, Motoșeni, Nicolae Bălcescu, Oituz, Onești, Parava, Parincea, Pâncesti, Plăcinteni, Podu Turcului, Răcăciuni, Roznov, Sărata, Sascut, Strugari, Săucesti, Sărata, Săucești, Schineni, Secuieni, Stănișești, Tamași, Târgu Ocna, Târgu Trotu, Traian, Urechești, Valea Seacă, Vultureni, Zapodia, și în Viișani (Iași) și București - solicitări de informații și consiliere.

Ingrasamant BIO pentru agricultura! Statia de compostare Onesti, pregatita sa livreze primele cantitati de compost

Marti 28.04.2020 13:00
Peste 350 de tone de compost de înaltă calitate sunt disponibile pentru agricultorii din județul Bacău. Folosit ca și îngrășământ natural în agricultură, cu proprietatea de a păstra recolta bio în proporție de 100%, compostul este produs de stația de compostare de la Onești,  parte a complexului de deșeuri, realizat de către Consiliul Județean Bacău, în calitate de unic co-finanțator, în cadrul proiectului cu finanțare europeană “Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Bacău”. Stația de compostare, administrată de către operatorul EcoSud este proiectată să proceseze 8500 tone/an de deșeuri menajere biodegradabile, deșeuri verzi din parcuri și grădini, deșeuri biodegradabile din piete, cantine, restaurante, sau alte tipuri de deșeuri biodegradabile asimilabile celor menajere.

A inceput asfaltarea DJ 241B Padureni-Filipeni-Godovana! Investitie de 31 de milioane de lei

Miercuri 15.04.2020 21:30
Astăzi au început lucrările de asfaltare a drumului județean care face legătura între Pădureni și Godovana, o investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, al cărui beneficiar este Consiliul Județean Bacău. Modernizarea DJ 241B presupune turnarea fundației din balast și piatră spartă, apoi a două straturi de asfalt, reabilitarea a 7 poduri și 92 de podețe, construirea de șanțuri și rigole și consolidarea cu un zid de sprijin lung de 250 m. Finanțarea acestui proiect al Consiliului Județean a fost posibilă ca urmare a demersurilor făcute încă dinainte de 2016, când Consiliul Județean Bacău, condus la acea vreme de Dragoș Benea, a comandat studiile de fezabilitate. Acestea au fost reactualizate după 2016. Parlamentarii Dragoș Benea, Ionel Floroiu, care au făcut echipă cu primarul Rodica Ambrozie și actuala conducere a Consiliului Județean Bacău au depus proiectul în valoare de peste 31 de milioane în cadrul PNDL.

Demersuri pe langa Guvern

Marti 07.04.2020 13:00
  Consiliul Județean Bacău vine cu noi propuneri pe lângă Guvernul României pentru un set de măsuri destinate sprijinirii UAT-urilor pe zona serviciilor de salubrizare. Astfel, pe toată perioadă stării de urgență, cu consultarea primarilor, membri ADIS se propune alocarea, de către Guvern, a fondurilor necesare susținerii serviciilor de salubrizare, în condițiile în care acest serviciu este de utilitate publică și trebuie luate măsuri pentru asigurarea continuității. Cea de-a doua propunere vizează suspendarea de către Guvern a plății de 80 de lei/tona de deșeuri menajere (reprezentând contribuția pentru economia circulară), pentru primul trimestru al anului 2020 și pentru toată durata instituirii stării de urgență. „Acum, prioritatea absolută a noastră, a tuturor este sănătatea iar investițiile-suport în acest sector grevează mult bugetele locale; este datoria noastră să facem tot ce putem pentru a sprijini comunitățile și prin aceste propuneri, Consiliul Județean vine în ajutorul primarilor, într-un efort comun de a asigura continuitatea serviciilor de salubrizare furnizate locuitorilor județului ”, a precizat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Contract de asociere intre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Bacau pentru amenajarea Spitalului Municipal Bacau

Luni 30.03.2020 20:00
Consiliul Județean Bacău își reafirmă disponibilitatea categorică, enunțată în spațiul public încă din 13 martie 2020, să contribuie cu finanțarea a 60% din bugetul proiectului de amenajare a spațiilor (et. 4 și 5) de la Spitalul Municipal Bacău, printr-un nou Contract de Asociere ce-l supunem consultării pentru a fi amendat pertinent astfel încât cele două foruri deliberative (Consiliul Județean și Consiliul Local) să-l aprobe cu celeritate.