Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Drumuri care nu au cunoscut niciodata asfaltul, vor fi asfaltate

Miercuri 17.07.2019 16:00
Miercuri, 17 iulie 2019, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru tronsonul de drum județean care străbate localitățile Mîlosu-Valea Caselor-Lipova-Valea Hogei, unde vor fi realizate lucrări de asfaltare și modernizare pe 7,5 kilometri. Porțiunea de 7,5 kilometri este parte dintr-un drum de 17 kilometri din care au fost deja asfaltați 5 kilometri în cursul anului 2018. În total vor fi modernizați 12 kilometri din drumul Roșiori – limită județ Neamț, trecând prin Mîlosu-Lipova-Valea Hogei.  „Atât proiectul despre care vorbim astăzi cât și toate celelalte investiții din ultimii ani realizate în zonă asigură o dezvoltare unitară a infrastructurii rutiere în condiții de siguranță și confort, obiectivul final fiind creșterea atractivității zonei de nord est a județului, atât din punct de vedere investițional cât și al creșterii calității vieții locuitorilor din regiune” , a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Campanie de sensibilizare a cetatenilor bacauani

Marti 02.07.2019 14:00
Ajutați-ne să creștem integri! • În data de 3 iulie 2019, Consiliul Județean Bacău vă invită în fața sediului de pe strada Calea Mărășești, nr. 2, să admirați, prin intermediul unei expoziții stradale, percepția copiilor și tinerilor asupra fenomenului corupției, transpusă prin desen și pictură. Ulterior, lucrările vor fi expuse pe holurile Consiliului Județean Bacău. Această activitate este parte componentă a proiectului „PRO-INTEGR-consolidarea integrității, reducerea vulnerabilității și riscurilor de corupție în administrația publică din județul Bacău”, cod SIPOCA MySMIS 429/118515. Județul Bacău a obținut finanțarea acestui proiect prin intermediul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 (POCA/125/2/2/Creșterea transparenței, eticii si integrității în cadrul autorităților si instituțiilor publice CP1/2017 - Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților si instituțiilor publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate). Prezentul proiect vizează creșterea capacității administrative de a preveni și reduce corupția la nivelul Consiliului Județean Bacău și a instituțiilor subordonate prin dezvoltarea și implementarea de mecanisme care să faciliteze punerea în aplicare a Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.

Servicii publice de calitate la nivelul Judetului Bacau

Marti 02.07.2019 13:00
Numele proiectului: Servicii publice de calitate la nivelul Județului Bacău • Denumirea beneficiarului: UAT Județul Bacău • Scopul proiectului: Optimizarea proceselor orientate către beneficiari prin introducerea de sisteme și standarde la nivelul UAT Judetul Bacău, în conformitate cu SCAP (Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice); • Obiectivele proiectului: Obiectivul specific 1. Implementarea unor măsuri de reducere a birocrației pentru cetățeni, în corespondență cu Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetațenilor, atât din perspectiva back-office (extinderea sistemului de management al documentelor, digitalizarea arhivelor), cât si front-office (portal web de servicii); • Obiectivul specific 2. Dezvoltarea cunoștințelor si abilităților personalului din cadrul Consiliului Județean Bacău, în vederea sprijinirii măsurilor vizate de proiect. Este avută în vedere instruirea, evaluarea și certificarea competențelor si cunostințelor dobândite pentru 71 de persoane din cadrul grupului țintă, în ceea ce privește exploatarea si administrarea sistemelor implementate.

Incluziune sociala prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunitatilor din judetul Bacau - dezbatere pe tema raportului intermediar de evaluare

Marti 02.07.2019 08:00
Consiliul Județean Bacău a fost ieri, 01 iulie 2019, gazda unei dezbateri a raportului intermediar de evaluare a proiectului „Incluziune socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunităților din județul Bacău”, implementat în perioada 2014-2018. La discuțiile pe tema raportului au luat parte autorități județene, primari, participanți în proiect. Printre rezultatele remarcabile ale acestui proiect care este considerat proiect-pilot la nivelul întregii țări se numără: un număr de 28 241 de copii și femei, aflați în situații de risc au fost evaluați prin modelul Aurora, pentru aceștia stabilindu-se 42 de categorii de vulnerabilități; numărul copiilor care trăiesc în gospodării afectate de sărăcie monetară a scăzut de la 23,8% la 0,7% prin identificarea acestora și acordarea asistenței pentru solicitarea și obținerea drepturilor sociale cuvenite; ca urmare a acțiunilor de identificare, consiliere și asistență, ponderea copiilor din familii cu risc de violență asupra copilului a scăzut de la 28,96% la 11,4%;

Saptamana Regiunilor Inovatoare din Europa - WIRE X 2019

Vineri 28.06.2019 08:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat zilele acestea la „Săptămâna Regiunilor Inovatoare din Europa” - WIRE X 2019, eveniment de amploare desfășurat la Iași, care a reunit peste 250 de participanți din Europa și din afara ei. „Regiunea Nord Est este în această perioadă, cu adevărat capitala inovării. Cu siguranță asta se datorează în mare măsură eforturilor ADR Nord Est pe care îi recunoaștem ca parteneri ambițioși și perseverenți, dornici să fie mereu cu un pas în față. Lumea de azi evoluează în ritm accelerat iar noi suntem obligați să ținem pasul cu progresul tehnologic, cu inovația, să ținem cont de evoluția cercetării. Dincolo de aceste concepte însă, suntem datori să evoluăm ca oameni. Să ne protejăm resursele, să consumăm responsabil, să colaborăm, să practicăm cultura parteneriatului, să fim dispuși la performanță dar și la adaptare la provocările societății de azi”, a subliniat în discursul rostit în plen, președintele Sorin Brașoveanu.

Doua noi drumuri judetene intra in reabilitare

Joi 27.06.2019 19:30
 Joi, 27 iunie 2019 au fost demarate lucrările de execuție pentru încă două tronsoane de drum județean din Bacău. Este vorba despre DJ 117 Poduri care face legătura între Moinești – Poduri- Berzunți - Livezi, cu termen de proiectare și execuție de 21 de luni și DJ 123, care face legătura între Dărmănești – Sălătruc - până la limita județului Harghita, cu termen de execuție de 24 de luni. Drumul străbate formațiunea muntoasă a Nemirei, traseul fiind, pe cea mai mare parte a acestuia, în imediata vecinătate a râului Uz și face legătura cu județul Harghita.  

Sala de festivitati inaugurata in comuna Prajesti

Luni 24.06.2019 09:00
Locuitorii comunei Prăjești și-au îmbrăcat duminică, 23 iunie 2019, straiele de sărbătoare pentru a sărbători cum se cuvine inaugurarea unui nou și modern edificiu de cultură, o sală de festivități, un obiectiv extrem de util pentru comunitatea locală. În această construcție modernă, cu o suprafață de aproximativ 500 mp și o capacitate de 200 de locuri, se vor putea organiza evenimente ce țin de viața cetățenilor. La festivitatea de inaugurare, lângă primarul comunei, Petre Jicu-Damian au mai fost prezenți președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț.

Sarbatoarea handbalului feminin la Bacau

Marti 18.06.2019 08:00
Sâmbătă, 15 iunie 2019, Clubul Sportiv „Știința” Bacău a sărbătorit 30 de ani de când face performanță în handbalul băcăuan. Pentru a marca acest eveniment, Sala Sporturilor a reunit foste handbaliste care au făcut parte din marea familie a clubului, antrenori, dar și publicul amator de acest sport. Manifestarea de sâmbătă a avut loc sub egida proiectului „Cupa Cupelor 1989-2019, Trei Decenii de Istorie”, proiect realizat prin asociere cu Consiliul Județean Bacău. Scopul proiectului este de a-i celebra pe cei care prin toată activitatea și efortul susținut, atât în țară, cât si peste hotare, au făcut mândră comunitatea băcăuană. Această inițiativă vine pentru a răspunde nevoii de creșterii a gradului de informare a publicului, în special a tinerilor, cu privire la beneficiile sportului din punct de vedere social, dar și psihologic. Printre beneficiarii direcți ai proiectului „Cupa Cupelor 1989-2019, Trei Decenii de Istorie” se numără foste jucătoare, profesori, antrenori, precum și reprezentanți ai Federației Române de Handbal, grupul țintă incluzând aproximativ 2.000 de persoane.

Apropierea de oameni si de comunitati este prioritatea noastra!

Joi 13.06.2019 14:00
Joi, 13 iunie 2019, la sediul Consiliului Județean Bacău a avut loc o întâlnire de lucru în vederea evaluării programelor încheiate sau aflate în curs de desfășurare, din domeniul protecției sociale, propuse de fundația SERA România. La întâlnire au participat Philippe Leveque, directorul general al Asociației ”CARE Franța”, Frederique Kaba, Dominique Ayrault, Thierry Hergault și Helene Gomes, reprezentanți ai Fundației Abbe Pierre, reprezentanți ai Fundației Sera și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Forumul Zonal de Arhitectura si urbanism Moldova Reper 2030

Vineri 07.06.2019 09:00
În perioada 7-9 iunie 2019 va avea loc cea de-a V-a ediție a Forumului Zonal de Arhitectură și Urbanism „Moldova Reper 2030”, organizată de Filiala Bacău - Neamț a Ordinului Arhitecților din România și Uniunea Arhitecților din România Filiala Bacău - Neamț. Tema acestei ediții este legată de Festivalul „Theaterstock” eveniment cultural de anvergură, desfășurat la Bacău, timp de 16 zile, în luna august 2015. Manifestarea neconvențională a avut loc nu numai în instituțiile publice de spectacol, dar a utilizat și întregul potențial urban, dând astfel naștere la necesitatea dezbaterilor asupra valențelor spațiului public. Forumul va avea trei sesiuni, conferențiate de arhitecți din România, Republica Moldova și Cernăuți, dar și de invitați din administrația publică și oameni de cultură.