Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

A fost semnat Contractul de modernizare pentru strada Aeroportului

Joi 13.09.2018 16:00
Joi, 13 septembrie 2018, la Sala de Conferințe a Aeroportului Internațional ”George Enescu” (AIGE) Bacău a fost semnat Contractul de proiectare și execuție a străzii Aeroportului. Lucrările de modernizare ale Aeroportului Internațional George Enescu includ amenajări ale drumurilor de acces, platformelor de staționare și spațiilor de parcare. Acest complex de lucrări este destinat fluidizării traficului rutier de pe strada Aeroportului cu acces direct în Calea Republicii. După finalizarea lucrărilor, strada Aeroportului va avea patru benzi de circulație, rezolvându-se astfel problemele traficului din zonă. Odată cu executarea lucrărilor de infrastructură drum se vor  moderniza și rețelele de alimentare cu apă și canalizare, iluminat public. Toate aceste lucrări sunt parte a amplului proiect de modernizare a Aeroportului Internațional ”George Enescu”.

Incepe Festivalul National BAC-FEST

Luni 10.09.2018 12:00
    Biblioteca Județeană “C. Sturza” Bacău va fi, în perioada 13-17 septembrie 2018, gazda “BAC-FEST. Festivalul Național George Bacovia”, eveniment de anvergură, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bacău. Agenda festivalului este densă, incluzând spectacole, concerte, recitaluri, conferințe, dezbateri, dialoguri, lansări de carte etc. Printre invitați se numără: Maia Morgenstern, Ada Milea, Proconsul, Alexandra Ușurelu Band (Bobby Stoica), Cristina Dascalescu, Adrian Găzdaru, Eliza Noemi Judeu, Trupa ACT Bacău (Răzvan Rățoi), Mircea Cărtărescu, Ioana Nicolaie, Cătălin Dorian Florescu, Adrian Alui Gheorghe, Emil Brumaru, Angela Marinescu, Nora Iuga, Ion Mureșan, Ion Tudor Iovian, Ovidiu Genaru, Claudiu Komartin, Stefan Manasia, Eugen Uricaru, Bogdan-Alexandru Stănescu, Ion Pop, Constantin Călin, Vasile Spiridon, Nicoleta Popa, Paul Cernat, Andreea Coroian Goldiș, Gheorghe Iorga, Adrian G. Romila, Andreea Grinea Mironescu, Doris Mironescu, Bianca Cernat, Bogdan Crețu, Alex Goldiș, Radu Vancu, Teodora Stanciu, Dan Dediu, Gabriela Feceoru, Anastasia Gavrilovici, Doina Ioanid, Dan Petrușcă, Tiutiu Bogdan și mulți alți prieteni și invitați speciali.

''Servicii sociale inovative în comunitatea ta''

Joi 06.09.2018 16:00
În perioada iulie-noiembrie 2018, Asociația Hedonys derulează proiectul ,,Servicii sociale inovative în comunitatea ta”, proiect care are ca obiectiv principal promovarea accesului egal la un învățământ de calitate și prevenirea părăsirii timpurii a școlii, prin creșterea participării școlare a copiilor proveniți din familii defavorizate, aflați în risc de abandon școlar.

Tescani 2018 - Les Rencontres Musicales Internationales ''Georges Enesco'', la final

Marti 04.09.2018 09:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat duminică, 02 septembrie 2018, la Concertul de final al participanților la Masterclass-ului de Artă Vocală organizat de Asociația NOESIS-ENESCO-Bacău, Association NOESIS-ARTS ET CULTURE-Paris și Muzeul Național George Enescu, inițiat de pianista Alina Pavalache la Secția Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu de la Tescani-Bacău. Invitat special a fost marele bariton JEAN-PHILIPPE LAFONT, care a dezvăluit tinerilor participanți secrete ale succesului nu doar vocal, ci social și chiar politic, știut fiind că maestrul LAFONT i-a fost profesor actualului președinte al Franței, Emmanuel Macron, care după mai multe lecții despre respirație, alimentație, program de somn și de băut apă și găsirea timbrului natural al discursului, și-a uimit până și profesorul câștigând alegerile prezidențiale.

Festivalul Tamasidava, editia a II-a. Istoria se rescrie, povestea continua...

Luni 03.09.2018 10:00
    În perioada 31 august – 2 septembrie 2018 s-a desfășurat Festivalul Geto-Dacic „Tamasidava”, ediția a II-a.
Evenimentul - organizat de Consiliul Județean Bacău în colaborare cu Asociația Aromar și Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova - reînvie istoria și legendele locale într-un mod unic prin multitudinea de activități desfășurate pentru toate categoriile de vârstă. Festivalul a debutat vineri, 31 august, cu începere de la ora 21.00, în Piața Tricolorului, cu o ceremonie de deschidere,  dansurile frumoaselor nimfe dace, dansurile matroanelor de la Roma și aprinderea flacării antice, urmată de parada cu torțe, pe traseul statuia lui Ștefan cel Mare - Consiliul Județean - Primărie - Piatra Tricolorului.

Scoala de vara de arte plastice ''Impreuna cu George Apostu la el acasa'', Stanisesti 2018

Luni 03.09.2018 10:00
În perioada 22 august-02 septembrie 2018  s-a desfășurat Școala de vară de arte plastice „Împreună cu George Apostu la el acasă”- Stănișești 2018, ediția a VI-a, proiect realizat în colaborare cu Asociația de Prietenie Româno Franceză și finanțat de Consiliul Județean Bacău. Proiectul poate fi considerat o adevărată emblemă pentru județul Bacău, dar și o platformă de lansare pentru copii și tinerii care au dorința și potențialul de a deveni figuri reprezentative în domeniul artelor plastice atât la nivelul Județului Bacău cât și în plan național.  
Școala de Vară de arte plastice a inclus, ca la fiecare ediție, două ateliere: de pictură și desen și de sculptură.
Beneficiari direcți ai proiectului sunt elevii din comunele Stănișești și Colonești, profesorii de desen și artiștii plastici - maeștrii invitați. La proiect au participat elevi, studenți care dovedesc calități artistice deosebite iar prin activitățile proiectului sunt sprijiniți pentru a se realiza profesional, lucrările lor fiind cunoscute atât de profesioniști cât și de publicul larg.

Noile modificari la Legea pensiilor, in dezbatere la Bacau

Joi 30.08.2018 20:00
Astăzi, 30 august 2018, de la orele 9.30, Sala Ateneu din Bacău a găzduit o amplă dezbatere cu privire la noul proiect de act normativ ce are în vedere modificări la Legea pensiilor nr. 263/2010. La ședința Comisiei de Dialog Social au participat Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale Adrian Marius Rândunică, senatorul Dragoș Benea, deputata Elena Hărătău, deputatul Ionel Floroiu, dar și reprezentanți ai administrației publice locale, printre care vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț si subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea, pensionari, reprezentanți ai asociațiilor de pensionari, sindicate. Agenda dezbaterii a cuprins o prezentare succintă a propunerilor de modificare la Legea pensiilor, ce se dorește a fi aplicată chiar de anul viitor și care va afecta în mod pozitiv peste 5 milioane de pensionari.

Bani pentru reabilitarea blocurilor cu risc seismic

Miercuri 29.08.2018 15:00
Luni, 27 august 2018, Consiliul Județean Bacău a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru finanțarea acțiunilor privind reducerea riscului seismic al construcțiilor cu destinația de locuințe multietajate. Conform contractului, Consiliul Județean Bacău va primi suma necesară pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a clădirilor aflate în clasa I de risc seismic din municipiul Bacău.
La această oră, în municipiul Bacău au fost identificate, prin expertiza tehnică seismică, 5 blocuri de locuințe multietajate cu risc ridicat de prăbușire la cutremurul de proiectare, toate fiind clădiri cu regim de înălțime subsol, parter și 4 etaje, finalizate în anii 1960, 1961. O parte dintre acestea sunt blocuri cu parter flexibil, având destinație de spații comerciale. Suprafața totală construită desfășurată a lucrărilor de consolidare seismică este de 27.293 de mp, reprezentând 317 apartamente și spații comerciale.

30 august - 2 septembrie 2018 - Festivalul ''Enescu - Orfeul Moldav''

Marti 28.08.2018 12:00
Festivalul “Enescu – Orfeul Moldav”- amplă și de tradiție manifestare care și-a propus integrarea marilor opere  muzicale în circuitul viu al prezentului, stimularea artei componistice și interpretative, o mai bună cunoaștere și valorificare a creației enesciene, se desfășoară în perioada 30 august – 2 septembrie, la Sala “Ateneu” din Bacău și la Tescani, secția  “Dumitru și Alice Rosetti Tescanu” a Muzeului Național “George Enescu”. Primul concert are loc joi, 30 august, ora 18,30 la Sala “Ateneu”. Invitatul Filarmonicii este maestrul Petre Sbârcea – personalitate reprezentativă a vieții muzicale românești, senior al artei dirijorale, care va conduce orchestra în lucrări de R. Wagner, R. Strauss și în paginile Suitei a III-a pentru orchestră, Săteasca, definitivată de Enescu la Sinaia, în anul 1938. Solistul serii, Mihai Ungureanu – pianist de incontestabilă valoare și rezonantă carieră artistică, va interpreta Dansuri românești pentru pian și orchestră de Dinu Lipatti.

Agenda culturala bogata pentru bacauani

Luni 27.08.2018 16:00

Sfârșitul de săptămână a fost unul generos în evenimente culturale oferite băcăuanilor. Astfel, vineri 24 august 2018, la Tescani, a avut loc un impresionant concert al participanților la Master Class-ul de Artă Vocală, condus de mezzosoprana Viorica Cortez, pianista Alina Pavalache și regizoarea Anda Tăbăcaru. Activitățile organizate de Asociația Noesis Enescu și Consiliul Județean Bacău au continuat, în aceeași locație, duminică, 26 august, cu Dialogul Artelor, un spectacol sinergic de muzică, pictură, literatură unde invitate de onoare au fost artistele lirice Mioara Cortez și Viorica Cortez.