Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Lucrarile la noul terminal al aeroportului din Bacau s-au finalizat. Miercuri, 15 noiembrie 2017, se vor imbarca primii pasageri de pe noul terminal

Joi 09.11.2017 16:00
Astazi, 09.11.2017, la exact doi ani de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Internațional George Enescu din Bacău, a fost organizată o vizită ce a marcat finalizarea acestor lucrări, cu o importanță deosebită pentru județul Bacău. Invitați au fost ziariștii băcăuani, senatorul Dragoș Benea și deputatul Ionel Floroiu, cei care au semnat ”actul de naștere” al acestui obiectiv, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, conducerea AIGE, reprezentanți ai firmelor care au fost implicate în implementarea investiției, precum si dirigintele de șantier, Maria Dobranici și Danielina Andriescu, managerul de proiect.

Intalnire cu ambasadorul Finlandei la Oituz

Miercuri 01.11.2017 10:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat alături de ambasadorul Finlandei la București, Excelența Sa Paivi Pohjanheimo, la o acțiune de împădurire ce a avut loc în pădurile din Fierăstrău-Oituz. Această acțiune, la care a participat primarul comunei, Gheorghe Bodea, precum și o grupă de studenți ai Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din cadrul Universității Transilvania Brașov, vine să prefațeze seria de manifestări dedicate celebrării a 100 de ani de independență a Finlandei, care culmina cu Ziua Independenței Finlandei, ce va fi celebrată pe 6 Decembrie 2017.

Un parteneriat de succes, Amitie Roumaine Saint Leu la Foret - Izvorul Berheciului

Marti 31.10.2017 17:00
Vizita delegației franceze, membri ai Asociației de Prietenie Româno-Franceză «St. Leu la Forêt – Izvorul Berheciului», în județul Bacău, a continuat cu o serie de întâlniri cu comunitatea de pe Valea Zeletinului. Joi, 26 octombrie, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și deputatul Ionel Floroiu, i-au însoțit pe oaspeții francezi în comunele Colonești și Răchitoasa.

Acoperisul Casei Memoriale Nicu Enea va fi inlocuit

Marti 31.10.2017 13:00
Consilierii județeni băcăuani au aprobat în ședința ordinară din această lună documentația tehnico-economică și a indicatorilor, faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investiție "Înlocuire acoperiș la Casa Memorială Nicu Enea - Monument istoric clasa B", situat în strada Nicu Enea, nr. 31, din municipiul Bacău. Clădirea în care se află și expoziția memorială Nicu Enea a fost construită în anul 1926, proprietar fiind Gheorghe Paloșanu, tatăl Elvirei Enea.

Consiliul Judetean Bacau a premiat performanta sportiva

Luni 30.10.2017 20:00
Reuniți în ședința ordinară din luna octombrie, consilierii județeni băcăuani au aprobat acordarea unor premii pentru performanțe deosebite la nivel internațional și național obținute de sportivi și antrenori din cadrul Sport Club Municipal Bacău și ai Clubului Regional de Șah „Nord-Est" din Bacău.

Digitalizarea si Smart City - un nou mod de viata

Vineri 27.10.2017 16:30
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat astăzi, 27 octombrie, la sediul Consiliului Județean Bacău, la o întâlnire de lucru, în care reprezentanții Telekom Romania au prezentat autorităților locale și județene din Bacău conceptul de Smart City și platforma educațională Adservio.

Povestea fara sfarsit a Casei Regale

Vineri 27.10.2017 14:00
Sala Multimedia a Bibliotecii Județene a fost joi, 26 octombrie, de la ora 17.30, neîncăpătoare pentru evenimentul care se anunța. Atmosferă sobră, pluteau în aer emoțiile, toată lumea aștepta sosirea oaspetelui regal, Principele Radu al României.

Proiecte francofone pentru copiii de pe Valea Zeletinului

Joi 26.10.2017 17:00
În cursul zilei de marți, 24 octombrie, presedintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a primit vizita unei delegații a Asociației ”Amitie Roumanie”, condusă de prof. Raluca Moulinier, președintele Consiliului de Administrație.

Ziua Armatei Romaniei - Ceremonie militară si religioasă cu depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori la Cimitirul Central din Bacau

Miercuri 25.10.2017 16:00

De Ziua Armatei, Garnizoana Bacău – ca reprezentant al Ministerului Apărării Naționale, a organizat cu sprijinul Primăriei Bacău un ceremonial militar-religios.

Harta interactiva a serviciilor sociale din judetul Bacau a trezit interes atat la nivel regional cat si national

Marti 24.10.2017 16:00

Marți, 24 octombrie, președintele Consiliului Județean Bacău a participat la Conferința Regională „Calitatea serviciilor adresate persoanelor cu dizabilități”, organizată la Iași.