Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Doi ani de mandat, in cifre

Vineri 13.07.2018 10:00

Președintele Consiliului Județean Bacău Sorin Brașoveanu, împreună cu vicepreședinții Silviu Ionel Pravăț și Adrian Popescu și administratorul public Valentin Palea, a susținut joi, 12.07.2018, o conferință de presă pe tema finanțărilor atrase în județ în cei doi ani de mandat. “S-au împlinit 2 ani de când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Bacău. Așa după cum mi-am asumat în momentul începerii acestui nou capitol din viața mea profesională, am stabilit ca priorități investițiile în infrastructură, sănătate și educație, domenii care au cel mai puternic impact în dezvoltarea economică a județului” a apreciat președintele Sorin Brașoveanu.

Cursul festiv al promotiei 2018 de asistenti medicali generalisti ai Colegiului ''Mihai Eminescu''

Luni 09.07.2018 16:30
Sala Ateneu a găzduit luni, 9 iulie 2018, cursul festiv de absolvire a promoției 2018 de asistenți generaliști din cadrul Colegiului ”Mihai Eminescu” – Nivel Postliceal. La evenimentul festiv au participat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, prof. Hulea Constantina, directorul colegiului, Andrioaie Ana-Maria, director adjunct, Minodora Chicea, președinta Ordinului Asistenților Medicali, dar și reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Bacău, alături de cadre didactice ale Colegiului, medici coordonatori, elevi, familiile și prietenii absolvenților.

Festivalul European al Salinelor

Luni 09.07.2018 08:00
În cadrul parteneriatului între Consiliul Județean Bacău și Asociația „Cele mai frumoase sate din România”, în perioada 5-7 iulie 2018, a avut loc Festivalul European al Salinelor, în orașul Târgu-Ocna, județul Bacău. La eveniment au participat invitați din Franța (Patrice Eyraud, Manager Proiect Terra Salina, Paris), Polonia (Jan Godłowski - Director și Monika Dziobek-Motyka - Director Relații Internaționale - Muzeul Minelor de Sare Cracovia - Wieliczka), Italia (Pietro Macaluso – Primar și Federica Macaluso, Șef Cabinet - Petralia Soprana, Sicilia,) și Spania (Francisco Javier Martínez – Primar și Fátima Magallares López – Consilier Local Cinchon).

Delegatie din Israel, in vizita la Bacau

Marti 03.07.2018 16:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a primit astăzi vizita unei delegații israeliene, compusă din reprezentanți ai Federației Internaționale a Comunităților Educative. Discuțiile au vizat prezentarea oportunităților investiționale ale județului Bacău dar și proiectele sociale implementate de către DGASPC în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău. De altfel, interesul delegației a fost centrat pe domeniul educației, întrebările adresate referindu-se la serviciile oferite copiilor instituționalizați dar și la bugetarea acestora. De un interes deosebit s-a bucurat prezentarea proiectului pilot „Incluziunea socială prin furnizarea de servicii sociale integrate la nivelul comunității”implementat de UNICEF România în parteneriat cu DGASPC Bacău, instituții județene, autorități locale, județene și naționale susținut financiar de Norway Grants și UNICEF.

56 de milioane de euro au fost aprobate pentru Aeroportul International ''G. Enescu'' Bacau

Vineri 29.06.2018 14:00
În decursul acestei luni, Comisia Europeană a acordat Regiei Autonome ”Aeroportul Internațional G. Enescu” Bacău dreptul de a primi compensația de ajutor de stat, în valoare de 56.760 807 euro. Banii au ca destinație susținerea activității Serviciului de Interes Economic General (S.I.E.G.). Reamintim faptul că, încă din decembrie 2013, aeroportului băcăuan i-au fost încredințate activități complexe printre care se numără construirea, modernizarea, administrarea, întreținerea curentă și repararea infrastructurii aeroportuare, achiziționarea și modernizarea echipamentelor și instalațiilor care sprijină în mod direct infrastructura aeroportuară dar și organizarea, echiparea și operarea   fluxurilor de pasageri în terminalele aeroportului.

Informare acasa! Siguranta in lume!

Vineri 22.06.2018 13:00


Vineri, 22 iunie 2018, Colegiul ”Anghel Saligny” din Bacău a găzduit o serie de informări și dezbateri, în cadrul campaniei naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!”, lansată de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Campania și-a propus informarea eficientă a cetățenilor români cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României. Evenimentul s-a bucurat de o largă participare din rândul tinerilor, elevi și studenți, ai reprezentanților ONG-urilor și Federațiilor de Tineret, alături de care s-au aflat Veaceslav Șaramet, ministru secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, senatorul Viorel Ilie, deputatul Constantin Avram, reprezentanți ai Instituției Prefectului – județul Bacău, Consiliului Județean Bacău, Inspectoratului Școlar și Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Exercitiu de simulare a planului rosu

Vineri 22.06.2018 08:00
Joi, 21 iunie 2018, a avut loc un exercițiu de simulare a planului roșu, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, având ca temă antrenarea structurilor de intervenție în cazul producerii unui accident rutier pe E 85, comuna Nicolae Bălcescu.

Schimb de experienta Romania - Republica Moldova pe tema educatiei parentale

Miercuri 20.06.2018 16:00
Consiliul Județean Bacău a fost gazda unui schimb de experiență și bune practici organizat de Reprezentanța UNICEF în Romania și Asociația HoltIS România, având ca temă principală educația parentală. La această întâlnire au participat specialiști în educație din județul Bacău și reprezentanți ai Ministerului Educației, Ministerului de Interne, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova. Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a făcut o trecere în revistă a derulării parteneriatului cu UNICEF România, concretizat prin Proiectul „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”, implementat în parteneriat cu Ambasada Norvegiei și Guvernul României. ”Ne bucurăm că acest proiect implementat cu succes la nivelul județului Bacău a constituit un exemplu de bune practici și va sta la baza elaborării unui pachet legislativ care vizează serviciile integrate la nivelul comunității”. 

Varstnicii din Filipeni vor beneficia de servicii specializate de ingrijire

Luni 18.06.2018 16:00
Astăzi, 18 iunie 2018, la Filipeni a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea și extinderea clădirii fostei biblioteci a cărei nouă destinație va fi cea de Centru de zi pentru persoane vârstnice, cu unitate de îngrijire la domiciliu.
Proiectul își propune furnizarea de servicii sociale persoanelor vârstnice care au domiciliul în satul Filipeni și se află în imposibilitatea de a se îngriji singure sau ale căror familii nu pot asigura, parțial sau integral, îngrijirea și întreținerea acestora pentru o perioadă determinată de timp (maxim opt ore/zi).

Spitalul Judetean de Urgenta ''Sf. Maria'', in linie dreapta spre finalizare

Vineri 15.06.2018 16:30
Astăzi, 15 iunie 2018, consilierii județeni și locali, reuniți în ședință extraordinară au aprobat, în unanimitate, integrarea Spitalului Județean de Urgență Bacău și a Spitalului Municipal într-o singură unitate medicală, precum și finanțarea în comun a lucrărilor în scopul finalizării obiectivului de investiții ”Construire Spital Municipal Bacău”.
Votul de astăzi este un important pas înainte dintr-un parcurs dificil care a început în 2005. La acea dată, a fost aprobat și a început derularea unui proiect de investiții privind construcția unui nou spital - Spitalul Municipal Bacău - amplasat în curtea Spitalului Județean de Urgență Bacău. Distanța dintre cele două unități sanitare cu paturi, Spitalul Municipal Bacău fiind practic intercalat între pavilioanele Spitalului Județean, profilul acestora, ambele fiind spitale multidisciplinare având structuri organizatorice asemănătoare, precum și nevoia de încadrare a personalului similar sunt doar câteva dintre aspectele care au adus în atenția autorităților locale problema gestionării în condiții de eficiență a acestora.