Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Demersuri pe langa Guvern

Marti 07.04.2020 13:00
  Consiliul Județean Bacău vine cu noi propuneri pe lângă Guvernul României pentru un set de măsuri destinate sprijinirii UAT-urilor pe zona serviciilor de salubrizare. Astfel, pe toată perioadă stării de urgență, cu consultarea primarilor, membri ADIS se propune alocarea, de către Guvern, a fondurilor necesare susținerii serviciilor de salubrizare, în condițiile în care acest serviciu este de utilitate publică și trebuie luate măsuri pentru asigurarea continuității. Cea de-a doua propunere vizează suspendarea de către Guvern a plății de 80 de lei/tona de deșeuri menajere (reprezentând contribuția pentru economia circulară), pentru primul trimestru al anului 2020 și pentru toată durata instituirii stării de urgență. „Acum, prioritatea absolută a noastră, a tuturor este sănătatea iar investițiile-suport în acest sector grevează mult bugetele locale; este datoria noastră să facem tot ce putem pentru a sprijini comunitățile și prin aceste propuneri, Consiliul Județean vine în ajutorul primarilor, într-un efort comun de a asigura continuitatea serviciilor de salubrizare furnizate locuitorilor județului ”, a precizat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Contract de asociere intre Consiliul Judetean Bacau si Consiliul Local Bacau pentru amenajarea Spitalului Municipal Bacau

Luni 30.03.2020 20:00
Consiliul Județean Bacău își reafirmă disponibilitatea categorică, enunțată în spațiul public încă din 13 martie 2020, să contribuie cu finanțarea a 60% din bugetul proiectului de amenajare a spațiilor (et. 4 și 5) de la Spitalul Municipal Bacău, printr-un nou Contract de Asociere ce-l supunem consultării pentru a fi amendat pertinent astfel încât cele două foruri deliberative (Consiliul Județean și Consiliul Local) să-l aprobe cu celeritate.

NOI MASURI IN LUPTA IMPOTRIVA RASPANDIRII EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS

Luni 23.03.2020 18:00
Consiliul Județean Bacău, convocat de președintele Sorin Brașoveanu în ședință extraordinară astăzi, 23 martie 2020, a luat noi măsuri pentru limitarea efectelor răspândirii epidemiei de coronavirus. Astfel, personalul medical și de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, aflat în prima linie de luptă contra epidemiei va primi stimulente financiare lunare. De asemenea, bătrânii aflați în situații dificile, singuri, în izolare, fără aparținători vor primi sprijin constând în materiale sanitare și de protecție, medicamente și alte produse de primă necesitate, recoltare de analize medicale. Acțiunea este realizată de Consiliul Județean Bacău, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC Bacău) și în asociere cu 4 ONG-uri din județ care sunt furnizori acreditați de servicii de sprijin pentru persoanele vârstnice. Alături de acestea se află încă 15 ONG-uri care vor sprijini, cu voluntari, derularea acestui program de sprijin.

Planul de masuri pentru prevenirea si combaterea infectarii cu COVID-19 pe perioada instituirii starii de urgenta la nivel national

Joi 19.03.2020 13:00
Având în vedere Decretul Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Hotărârea nr. 6 din 09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, în vederea prevenirii infectării personalului propriu din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Bacău și din instituțiile și serviciile publice subordonate, precum și a cetățenilor care apelează la serviciile autorității publice și ale serviciilor și instituțiilor din subordine, se stabilesc următoarele măsuri:

Instructiuni în contextul Alertei de coronavirus COVID-19

Joi 19.03.2020 12:00
Vă rugăm să apelați numărul unic de urgență 112 DOAR pentru situații de urgență. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală sau v-ați întors din zone în carantină din Europa de cel puțin 14 zile.

COMUNICAT privind MASURILE DE PREVENTIE a infectarii cu coronavirus, la nivelul Consiliului Judetean Bacau si a institutiilor din subordine

Joi 12.03.2020 12:00
În contextul epidemiologic actual, ținând cont de măsurile impuse de Ministerul Afacerilor Interne, pentru a asigura derularea în bune condiții a activității instituției, protejarea publicului și a angajaților și a limita contactele și relațiile cu publicul care pot cauza răspândirea virusului, conducerea Consiliului Județean Bacău a adoptat, pentru perioada 12-31.03.2020, următoarele măsuri: 1. Începând cu 12.03.2020 până pe data de 31.03.2020 se restricționează toate serviciile de relații cu publicul. Toate documentele necesare desfășurării activității vor fi transmise online sau prin poștă ori servicii de curierat. Comunicarea cu aparatul de specialitate pentru rezolvarea problemelor curente se va realiza telefonic, sau prin e-mail, astfel: • Structura Arhitect Șef: tel.: 0234-537200, interior 155 și 177, email: structura.arhitectsef@csjbacau.ro; • Direcția Economică și Managementul Calității: tel.: 0234-537200 interior 126, e-mail: alina.nastasa@csjbacau.ro; • Alte informații: Secretariat Consiliul Județean Bacău: tel.: 0234-534481, e-mail: secretariat@csjbacau.ro.
Curierii externi au, de asemenea accesul restricționat în incinta Consiliul Județean Bacău.

Inca un drum complementar Centurii ocolitoare a municipiului Bacau, asteptat de mult de locuitorii din zona, va intra in lucrari de modernizare

Marti 10.03.2020 10:00
Este vorba de contractul pentru modernizarea drumului județean DJ 207 F, sectorul de drum Berești Bistrița - Pădureni, și pe raza localității Saucești. Valoarea totală a investiției este de 8,4 milioane lei și este asigurată în totalitate din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău. Porțiunea de drum care face obiectul contractului semnat completează segmentul de drum de peste 8,7 km care a fost modernizat în ultimii ani din bugetul județean. La semnarea contractului au fost prezenți: Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău, vicepreședintele Silviu Pravăț, primarii comunelor Săucești, Letea Veche și Berești Bistrița, Valentin Manea, Petrică Dochiei, Ionel Alcaz, consilieri locali și reprezentanți ai asocierii de firme și ai Serviciului Public Județean de Drumuri Bacău.

Vis implinit pentru locuitorii comunei Strugari

Vineri 06.03.2020 16:00
Astăzi, 6 martie 2020, la Primăria Strugari, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru „Modernizare DJ 118 B, pe o lungime de km 5+557 – 11+847, Strugari – Răchitiș, județul Bacău”. Valoarea totală a contractului este de 34.387.413 lei cu TVA, suma fiind asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău. În cadrul contractului se vor realiza lucrări de modernizare pe o lungime de 6,29 km prin realizarea unui strat fundație din balast, un strat de piatră spartă și două straturi mixtură asfaltică, amenajări acostamente, șanțuri și rigole, drumuri laterale, se reabilitează 24 podețe și se realizează ziduri de sprijin în corpul drumului. Totodată, vor fi refăcute integral și redimensionate podurile de la km 5+890 la km 9+770. Durata contractului este de 29 de luni, din care 5 luni perioada de proiectare – obținere avize/autorizații urmată de perioada de execuție a lucrărilor de 24 de luni.

Cel mai mare proiect de depistare activa a tuberculozei

Vineri 21.02.2020 16:00
Astăzi, 21 februarie 2020, a fost lansat în județul Bacău cel mai mare proiect de depistare activă a tuberculozei derulat de Ministerul Sănătății în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, comunitatea medicală și autoritățile locale. Este vorba despre cel mai amplu proiect național de screening al tuberculozei inițiat de Ministerul Sănătății în România, în ultimii 30 de ani, în condițiile în care România este țara din Uniunea Europeană cea mai grav afectată de tuberculoză. Proiectul: „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” este implementat de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” împreună cu Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate în beneficiul comunităților din județul Bacău și vizează 16 localități rurale din județul Bacău.

Sectia de Gastroenterologie a Spitalului Judetean din Bacau intra in reparatii capitale

Vineri 31.01.2020 12:00
Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean  de Urgență Bacău urmează să intre într-un proces de reparații capitale și reabilitare. Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (D.A.L.I.) a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Județean.