Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Peste 16 milioane de Euro s-au intors in bugetul judetului Bacau

Luni 21.01.2019 16:00
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț, alături de directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C), Daniela Țîțaru și de managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău (S.J.U), Adrian Popa au susținut astăzi, 21 ianuarie 2018 o conferință de presă pe tema sumelor recuperate de la Comisia Europeană în cadrul proiectelor retrospective. Prin acest mecanism, Comisia Europeană restituie sumele investite de către autoritățile locale în proiecte de investiții considerate de interes local sau regional major, permițând astfel reinvestirea lor în alte proiecte cu impact asupra dezvoltării regionale. Pot beneficia de recuperarea sumelor investite doar acele proiecte care întrunesc cerințele de eligibilitate pentru instrumentele structurale. Astfel, proiectele retrospective sunt investiții finalizate sau în stadiu avansat de implementare, finanțate de la bugetul de stat sau din împrumuturi încheiate cu instituții financiare internaționale (BEI/BERD), pentru care România poate solicita rambursarea cheltuielilor, cu condiția să îndeplinească condițiile de eligibilitate aplicabile programelor operaționale 2007-2013. Aceste condiții se referă la solicitant, la reprezentantul legal, la proiectul propus spre finanțare în baza cererii de finanțare completată de către solicitant.

In judetul Bacau se circula in conditii de iarna

Vineri 11.01.2019 10:00
Conform prognozei meteo de astăzi, 11 ianuarie 2019, județul Bacău se află sub atenționare de cod galben de viscol și ninsori până la orele 17.00. Vă informăm că la această oră se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene. Totodată, vă recomandăm să evitați deplasările cu autovehiculele personale și să folosiți transportul în comun, pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire și a evita blocajele în trafic.
Drumurile județene închise circulației rutiere în conformitate cu Hotărârea Consiliului Județean Bacău nr. 170/2018 privind aprobarea Planului operativ de acțiune pentru combaterea înzăpezirii, poleiului și a gheții pe drumurile județene, pentru iarna 2018-2019 sunt: 🔸DJ 207 F, Pădureni – Ilieși 🔸DJ 252 Ocheni – Găiceana 🔸DJ 252 B Gioseni – Bâzga 🔸DJ 252 F Bărtășești – Brad 🔸DJ 156 B Blăgești – Băsești 🔸DJ 156 H Runc – Limita de județ Neamț.

Moment de bilant la Consiliul Judetean Bacau

Vineri 28.12.2018 12:30
Consilierii județeni s-au reunit astăzi, 28 decembrie 2018, în ultima ședință a acestui an, printre invitații participanți aflându-se și parlamentarii băcăuani. Pe ordinea de zi, alături de hotărârile supuse dezbaterii în plen s-a aflat și o retrospectivă a proiectelor importante ale județului, aflate în diverse stadii de implementare.     Senatorul Dragoș Benea a realizat o trecere în revistă a împlinirilor dar și a minusurilor înregistrate la obiective din diverse sectoare ale infrastructurii. O reușită importantă în anul 2018 se referă la Aeroportul Internațional ”George Enescu” unde, Comisia Europeană a certificat proiectele de modernizare ale infrastructurii aeroportuare și a aprobat recuperarea unei sume de aproximativ 7 milioane de Euro, bani investiți de către Consiliul Județean Bacău în modernizarea aeroportului. Suma provenită din ”retrospective” va fi folosită pentru finalizarea modernizării pistei. Trebuie menționat și faptul că din noiembrie 2018, Aeroportul ”George Enescu” este certificat ca și aeroport internațional, în condițiile existenței unui trafic de peste 200 000 de pasageri pe an dar și al proiectelor de modernizare aflate în diverse stadii de execuție.

Sportivii bacauani sunt premiati pentru rezultatele deosebite

Vineri 28.12.2018 12:00
Sportivii și antrenorii unor cluburi băcăuane au fost premiați în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Bacău, pentru rezultatele deosebite obținute la întrecerile sportive din acest an. Este vorba despre sportivii și antrenorii legitimați la Clubul Sportiv „Bronx Powerlifting" Bacău, Clubul Sportiv „Phi Hau" Bacău și Clubul Sportiv Municipal Bacău care, în 2018 au participat la competiții naționale și internaționale de unde s-au întors cu numeroase premii. Cele trei ramuri sportive practicate de tinerii campioni propuși pentru premiere sunt Powerlifting, o disciplină nouă, din sfera culturismului, Judo și Qwan Ki Do, ambele derivând din vechile arte marțiale. ”Reușitele acestor tineri sportivi reprezintă rodul muncii, dăruirii și pasiunii lor, dar și dovada profesionalismului antrenorilor care i-au pregătit și format. Toți acești sportivi, precum și antrenorii lor, sunt, merită și trebuie să fie prețuiți și încurajați de către toți băcăuanii, pentru că ei sunt adevărate repere pentru viitoarele generații”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, la festivitatea de premiere.

Va dorim sarbatori fericite!

Duminica 23.12.2018 08:00
Sfânta sărbătoare a Nașterii Domnului și Anul Nou să vă găsească în pace, mai buni, mai uniți, cu bucurie și încredere în viitor. La mulți ani! - Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Centura Ocolitoare a Bacaului intra in linie dreapta

Sambata 22.12.2018 12:00
    Astăzi, 22 decembrie 2018, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova, a senatorului Dragoș Benea, a parlamentarilor băcăuani și a reprezentanților CNAIR a fost semnat contractul pentru cel mai important obiectiv al municipiului și județului Bacău din ultima perioadă. Este vorba despre Centura Ocolitoare a Bacăului, care va avea o lungime de 31 de kilometri dintre care, 16 kilometri vor fi în profil de autostradă. Valoarea proiectului este de 668,3 milioane de lei, aproximativ 142 milioane de euro iar graficul lucrărilor cuprinde perioada de proiectare de 6 luni și perioada de execuție, de aproximativ 30 de luni. Garanția lucrărilor este pentru o durată de 7 ani. Realizarea Centurii Ocolitoare cuprinde trei obiective, fiecare dintre acestea reprezentând tronsoane de drum.
    Primul dintre acestea este sectorul aflat la sud-est-nord de municipiul Bacău, care va fi comun cu autostrada Moldova, iar pe porțiunea aflată între kilometrul 2–18,5 lucrările vor fi executate în profil de autostradă, ele fiind dimensionate pentru o viteză maximă de 140km/oră, în profil de șes. Părțile de început și de sfârșit ale primului tronson vor fi proiectate pentru o viteză maximă de 100 km/oră.

Spectacol de Craciun 'Impreuna de sarbatori'

Joi 20.12.2018 09:00
Filarmonica „Mihail Jora”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Bacău vă invită, joi, 20 decembrie 2018, începând cu orele 18.30 la Teatrul de vară „Radu Beligan” la spectacolul de Crăciun dirijat de Juan Cantarell (Spania) „Împreună de sărbători”. Protagoniști vor fi Sorin Zlat Quintet, sopranele Mihaela Alexa și Gabriela Iștoc, Corul „Ateneu” dirijat de Gheorghe Gozar și Secția de balet a Colegiului „George Apostu” Bacău prof. Simona Baicu. În program: Leroy Anderson - A Christmas Festival - Orchestra/Cor/Gabriela Iștoc - pe Noapte de vis; • Have yourself a Merry Little Christmas - Hugh Martin, orchestrator Sorin Zlat Jr. - Orchestra/Gabriela Iștoc; • Tchaikovsky - Waltz of the Snowflakes - Orchestra/Balet; • Meredith Willson - It s beginning to look a lot like Christmas -orchestrator Sorin Zlat Jr. Orchestra/Mihaela Alexa; • Leo Delibes - Coppelia - La Priere - Orchestra/Balet; • John Frederick Coats/Haven Gillespie - Santa Claus is coming to town Orchestra; • Afară ninge liniștit - Orchestra/Gabriela Iștoc; • Ernesto de Curtis - Non ti scordar di me - Orchestra/Mihaela Alexa;

Parteneriatul cu Asociatia ''Cele mai frumoase sate din România'' continua si in 2019

Miercuri 19.12.2018 08:00
În ședința extraordinară a lunii decembrie 2018 a fost aprobată prelungirea pentru anul 2019 a Parteneriatului dintre Consiliul Județean Bacău și Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”, scopul comun fiind promovarea patrimoniului cultural și turistic al satelor din județul Bacău, prin organizarea de evenimente și derularea de programme și proiecte de interes în colaborare. Asocierea celor două entități este una deja de tradiție, Consiliul Județean Bacău având, an de an, proiecte în comun cu Asociația ”Cele mai frumoase sate din România”. Satele din județul Bacău care sunt incluse în programul de promovare al Asociației sunt Ciugheș - Palanca, Poiana Sărată- Oituz și Dofteana. De-a lungul anilor evenimentele comune au acoperit o paletă largă de manifestări, de la participări la târguri de turism și produse tradiționale, la editarea ghidurilor bilingve ”Cele mai frumoase sate ale României”, Festivalul Salinelor, la Târgu Ocna sau participări la schimb de experiență cu regiuni similare din Europa.

DJ 123 intra in lucrari de reabilitare

Luni 17.12.2018 15:30
Consilierii județeni au aprobat astăzi, 17.12.2018, în ședința extraordinară a lunii decembrie, modernizarea drumului județean DJ 123 prin realizarea unor lucrări de reabilitare și consolidare. DJ 123 se află în administrarea Serviciului Public Județean de Drumuri Bacău și se întinde de la limita județului Harghita pe traseul Valea Uzului - Dărmănești - DN 12A, km. 41+000 - 62+103, județul Bacău. Sectorul de drum ce va fi reabilitat are o lungime de 6,30 km, respectiv de la km. 44,8 la km. 51,1. Pentru realizarea acestor investiții au fost elaborate documentații aferente iar indicatorii tehnico-economici, elaborați în conformitate cu legislația în vigoare, au fost aprobați de către consilierii județeni. DJ 123 va fi reabilitat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.) ce are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație pentru creșterea accesibilității la resurse și a calității vieții pentru toți locuitorii.

Noi strategii pentru ingrijirea alternativa a copiilor

Luni 17.12.2018 15:00


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău (D.G.A.S.P.C.), în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție au demarat implementarea unui nou proiect destinat copiilor și tinerilor plasați în instituții. Este vorba despre ”TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, proiect depus spre finanțare și câștigat, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Apel noncompetitiv de proiecte ”Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți matemali”,  contractul de finanțare fiind semnat în luna noiembrie a acestui an. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem. În acest sens, la nivel național, vor fi formați toți cei aproximativ 11000 de asistenți maternali activi, dintre care 5500 din mediul rural precum și peste 4000 de asistenți maternali care vor fi angajați în perioada de implementare a proiectului (dintre aceștia, 2000 vor fi din mediul rural).