Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Zi de referinta pentru sanatatea bacauanilor

Vineri 19.05.2017 22:30
Ziua de vineri, 19 mai 2017, va rămâne drept una de referință în comunitatea băcăuană, prin marcarea a trei evenimente deosebit de importante pentru sistemul de sănătate băcăuan. Primul eveniment a fost parafarea Programului comun de dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență în aceeași structură comună cu viitorul Spital Municipal, pe baza complementarității serviciilor medicale. Al doilea eveniment l-a constituit inaugurarea Compartimentului de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, cel de-al treilea eveniment fiind inaugurarea RMN-ului de la Spitalul Municipal Moinești.

Protectie informatica in sistem de urgenta pentru Spitalul Judetean Bacau

Marti 16.05.2017 14:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a convocat în regim de urgență astăzi, 16 mai 2017, o ședință extraordinară al cărei punct principal a fost recentul atac cibernetic asupra Spitalului Județean de Urgență Bacău (S.J.U.).  
Reamintim faptul că, în data de 5 mai, în momentul în care angajații spitalului au încercat să acceseze unul dintre serverele pe care se încărcau date au constatat că acesta nu mai răspundea comenzilor și nu mai încărca datele.

Suport pentru infrastructura sociala, de sanatate si educatie in judetul Bacau

Vineri 12.05.2017 11:30
Reprezentanții Fundației ”Terre des Hommes”, Kirsten Theuns, delegat național în România, Ionuț Raită, coordonator de programe și Nicoleta Elisei, reprezentant UNICEF România au avut miercuri, 10 mai 2017 o întrevedere cu Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. Fundația a venit cu un plan concret de activități pentru investiții ce urmează a se implementa în cadrul proiectului UNICEF „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”.

Educatie prin fotbal

Joi 11.05.2017 16:30
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin  Brașoveanu, a primit joi, 11.05.2017, vizita delegației UNICEF din care a făcut parte Miodrag Belodedici, primul fotbalist din lume care a câștigat de două ori prestigiosul Trofeu UEFA Champions League, cu două echipe diferite, Steaua București, în 1986 și Steaua Roșie Belgrad, în 1991.

Parteneriate pentru inovare

Miercuri 10.05.2017 15:00
   Sala de ședințe a Consiliului Județean Bacău a găzduit marți, 9 mai 2017, o întâlnire de lucru între reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est (A.D.R.N.E), oameni de afaceri, membri din conducerea celor două universități băcăuane, reprezentanți ai mass media. Scopul declarat al acestei mese rotunde a fost de a facilita dialogul între actorii importanți din mediul privat, cel academic și finanțatori pentru realizarea de proiecte cu granturi europene care să aibă un puternic impact în comunitatea băcăuană.

C O M U N I C A T

Miercuri 10.05.2017 11:00
Având în vedere comunicatul de presă prin care SC ECO SUD S.A.  invită  autorități și instituții publice din județul Bacău, la o întrunire “pentru informare cu privire la identificarea și aplicarea unor soluții pentru criza deșeurilor din județul și municipiul Bacău”, dorim  să precizăm că, deși una dintre cele mai importante priorități ale noastre o constituie asigurarea unor servicii de salubrizare la nivel european, nu putem da curs acestei invitații motivat de faptul că procedura de licitație pentru delegarea gestiunii serviciului de operare a instalațiilor de deșeuri în județul Bacau, este  în desfășurare.

Presedintele Consiliului Judetean Bacau s-a intalnit cu seful Telekom

Miercuri 10.05.2017 09:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu s-a întâlnit marți, 9 mai 2017, cu Miroslav Majoroš, CEO al grupului de companii Telekom România. La discuții au participat și directorul Direcției Tehnic-Investiții și Lucrări Publice, Cornelia Gireadă și Silviu Botez, director al Direcției Dezvoltare Durabilă și Managementul Proiectelor din aparatul propriu al Consiliului Județean Bacău.

Tripla semnificatie in istoria poporului roman

Marti 09.05.2017 14:00
Ziua de 9 Mai reprezintă o dată simbol în istoria modernă a poporului român. Printr-o coincidență fericită astăzi sărbătorim Ziua Europei, Proclamarea independenței de stat a României la 9 mai 1877 și Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945.

Delegatia OMV a fost primita de presedintele Brasoveanu

Luni 08.05.2017 14:00
  Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a primit luni, 8 mai 2017, o delegație a grupului OMV PETROM, condusă de Peter Rudolf Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea Upstream (explorare și producție).    Discuțiile au vizat în principal posibilități de colaborare între compania petrolieră și Consiliul Județean Bacău dat fiind interesul OMV de a investi în proiecte sociale.

Bacaul, punct de reper pe harta asistentei sociale din Romania

Vineri 05.05.2017 11:00
     Astăzi, 4 mai 2017, Bacăul a fost gazda unei delegații UNICEF, condusă de doamna Afshan Khan, directorul regional pentru Europa Centrală și de Est și Comunitatea Statelor Independente al UNICEF. Din delegație au mai făcut parte Philippe Testot-Ferry - Consilier Regional pe Educație, Sandie Blanchet - reprezentant UNICEF România, Eduard Petrescu - Coordonator de Programe, Luminița Costache - Specialist în Educație, Voica Pop - Specialist în Protecția Copilului și Nicoleta Elisei - Consultant UNICEF.