Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Betania a inaugurat un nou Centru de Servicii Integrate la Plopana

Vineri 22.09.2017 13:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat astăzi, 22 septembrie la inaugurarea Centrului de Servicii Integrate din comuna Plopana. Beneficiarii noului centru vor fi în principal copiii cu dizabilități, dar și copii care provin din familii care reprezintă cazuri sociale grave, iar printre noile servicii se vor afla inclusiv planning-ul familial și consilierea pentru părinți.

''Bacau - calatorie in timp''

Vineri 22.09.2017 10:00
Marți, 19 septembrie 2017, Colegiul Tehnic de Comunicații „N. V. Karpen” din Bacău a găzduit cea de-a doua serie a manifestărilor prilejuite de implementarea proiectului cu rezonanțe biblice, intitulat „Facerea și devenirea județului Bacău în 7 zile”. Conceput de cadrele didactice din cadrul Colegiului Karpen și finanțat din surse nerambursabile de către Consiliul Județean Bacău, proiectul își propune să aducă la cunoștința elevilor principalele elemente identitare ale județului Bacău, datele și faptele de natură culturală, etnografică, lingvistică, istorică, gastronomică ș.a. care ne diferențiază și ne individualizează pe harta României.

Harta serviciilor sociale si medicale - tehnologia sprijina copiii vulnerabili

Marti 19.09.2017 14:00
Consiliul Județean Bacău a lansat astăzi, 19 septembrie 2017, harta online a serviciilor sociale și de sănătate, dezvoltate pentru a susține activitatea autorităților locale și județene, dar și pentru a satisface nevoile profesioniștilor și beneficiarilor. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației centrale și ai Parlamentului, ai instituțiilor județene, profesioniști din domeniul social și al sănătății de la nivel local și județean, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai UNICEF în România, precum și jurnaliști.

Urgentele Pediatrice s-au mutat in casa noua

Luni 18.09.2017 16:00
A fost inaugurat Compartimentul de Primiri Urgențe – Pediatrie
Începând de astăzi, 18 septembrie 2017, băcăuanii și în principal copiii beneficiază de servicii medicale oferite într-un spațiu renovat, modernizat și dotat conform standardelor europene. Aceasta pentru că în această dimineață a fost inaugurată clădirea în care funcționează Compartimentul de Primiri Urgențe (C.P.U.) – Pediatrie.

Gala Laureatilor Festivalului National George Bacovia

Luni 18.09.2017 11:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat la festivitatea de acordare a Premiilor Festivalului Național „George Bacovia”, care a avut loc la Teatrul Municipal „Bacovia”. Câștigătoarea Premiului Național “George Bacovia” din acest an a fost desemnată poeta Angela Marinescu.

Monumente bacauane la pas

Joi 14.09.2017 13:00
Direcția Județeană pentru Cultură Bacău organizează, în data de 16 septembrie 2017, între orele 10 - 12, activitatea „Monumente băcăuane la pas" prin care urmărește să atragă atenția asupra câtorva monumente istorice din centrul orașului Bacău.

Lucrari de intretinere si îmbunatatire a infrastructurii rutiere pe drumurile judetene

Joi 14.09.2017 12:00
În ultimele luni, Serviciul Public Județean de Drumuri Bacău a derulat o serie de lucrări de întreținere, care vizează îmbunătățirea condițiilor de circulație pe drumurile județene, astfel:

• lucrări de plombări
 
• Lucrări de execuție covor asfaltic
 
• Lucrări de asigurare a esteticii rutiere
 
• Lucrări de curățire și decolmatare sau desfundare a șanțurilor, rigolelor, canalelor de scurgere

Trup si suflet pentru comunitate!

Miercuri 13.09.2017 17:00
Astăzi, 13 septembrie, oficialități, prelați, locuitori ai orașului Bacău, jurnaliști, cu toții am sărbătorit Ziua Pompierilor Militari. Au fost rostite discursuri care au rememorat pagina de istorie națională scrisă prin lupta purtată acum 169 de ani, în Dealul Spirei dar și faptele de curaj și sacrificiu cotidian de care pompierii militari dau dovadă de fiecare dată când este nevoie.
 
Momentul sărbătoresc a început cu intonarea imnului național, urmat de oficierea unei slujbe religioase, acordarea de grade militare și defilarea tehnicii de intervenție în frunte cu drapelul de luptă oferit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, de către Raed Arafat în 2016.

”Aniversarea Zilei Pompierilor din Romania, la 13 septembrie, ne readuce în memorie sacrificiul ostașilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul lor sânge o pagină de istorie, de devotament și de iubire de țară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbușe Revoluția Română.
 

Situatia somerilor din judetul Bacau s-a aflat pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social

Miercuri 13.09.2017 16:00
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț a participat astăzi, 13 septembrie, alături de subprefectul Valentin Ivancea, la ședința Comisiei de Dialog Social.
 
Pe ordinea de zi s-au aflat informări cu privire la activitatea desfășurată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Bacău dar și referitoare la accesul asiguraților la dispozitive și echipamente medicale acordate de sistemul de asigurări de sănătate. 

Facerea si devenirea judetului Bacau în 7 zile

Miercuri 13.09.2017 15:00
„Facerea și devenirea județului Bacău în 7 zile”
 
Activitatea 1: „Cadrul geografic al județului Bacău, premisă a identității culturale”
 
Proiectul județean „Facerea și devenirea județului Bacău în 7 zile”, finanțat prin fonduri nerambursabile de către Consiliul Județean Bacău, se înscrie în preocupările colectivului de la Asociația „KARPEN 2010” de a transforma, treptat, Colegiul Tehnic de Comunicații ,,Nicolae Vasilescu-Karpen” Bacău într-un centru de promovare a fenomenului cultural băcăuan. Astfel, pentru luna septembrie a anului 2017, activitățile propuse sunt:  „Cadrul geografic al județului Bacău, premisă a identității culturale”, „Bacău – călătorie în timp” și „Demografie și etnografie. Armonizarea timpului prezent cu timpul trecut”.