Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Stefan cel Mare, evocat la Podul Inalt

Joi 11.01.2018 10:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat, miercuri 10 ianuarie 2018, la manifestările ce marchează împlinirea a 543 de ani de la strălucita victorie contra turcilor a lui ȘTEFAN CEL MARE, domn al Țării Moldovei, în cadrul celebrei Bătălii de la Podul Înalt-Vaslui (10 ianuarie 1475).

Alaiul Datinilor si Obiceiurilor de Iarna, la a 52-a aniversare

Miercuri 27.12.2017 14:00
Băcăuanii s-au bucurat astăzi, 27 decembrie, de ”Alaiul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă”, cel mai mare festival de gen din Moldova și poate unicul din țară cu acest specific.

La Consiliul Judetean Bacau au rasunat colinde

Joi 21.12.2017 10:00
Echipa Consiliului Judetean Bacau a fost astazi gazda cetelor de colindatori veniti din tot judetul

Unda verde pentru autostrada Bacau - Brasov

Vineri 15.12.2017 09:00
Județul Bacău va beneficia de autostrada care leagă Moldova de Transilvania. Acesta este mesajul ministrului Transporturilor, Felix Stroe după discuția pe care domnia sa și alți oficiali români au avut-a cu reprezentanți ai Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, la Londra. Concret, ministrul Transporturilor, Felix Stroe și secretarul de stat, Maria Magdalena Grigore s-au întâlnit, săptămâna trecută, cu oficialii BERD, pentru a discuta despre proiectele de infrastructură prioritare ale României, respectiv despre strategia generală de transport, construcția drumurilor și proiectele din sectorul feroviar. Concluzia întrevederilor a fost unanimă, directorul executiv al BERD pentru infrastructură, Jean-Patrick Marquet subliniind că  "Infrastructura de transport constituie probabil, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din țară, dar este esențială pentru dezvoltarea României. Suntem siguri că acum am stabilit o bază foarte solidă pentru cooperarea viitoare în acest sector economic crucial".

Starea Copiilor Lumii - Copiii intr-o lume digitala

Luni 11.12.2017 18:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat luni, 11 decembrie 2017, la lansarea Raportului “Starea Copiilor Lumii – Copiii într-o lume digitală”, document emblematic realizat de UNICEF România și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. La eveniment au fost prezenți Lucian Șova – ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Pieter Bult – reprezentantul UNICEF în România și Cătălin Aramă – directorul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).”

Povestea ''ursilor'' din Darmanesti, la Conferintele Bibliotecii

Vineri 08.12.2017 20:00
La români, Sărbatorile Crăciunului și Anului Nou sunt adevarate sărbatori de suflet. Amintirile copilariei ce revin în minte și suflet, mirosurile de brad și cozonac sau de colac, ce erau în casă de sărbători, au fost reproduse, în parte, în cadrul ultimei Conferințe, organizată de Biblioteca Județeană „C. Sturdza”, în parteneriat cu Asociația Patrimonium Bacoviensis, ce a avut ca temă: tradițiile autentice, așa cum supraviețuiesc ele astăzi, în județul Bacău.

Sprijin pentru specializarea inteligenta a regiunilor mai putin dezvoltate

Vineri 08.12.2017 09:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat joi, 7 decembrie 2017, la Piatra Neamț, la un amplu eveniment organizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord–Est, cu sprijinul Băncii Mondiale. Activitatea, care s-a bucurat de o largă reprezentare, și-a propuns să marcheze momentul de tranziție de la etapa de pregătire a procesului de specializare inteligentă, la definitivarea cadrului necesar implementării strategiilor de specializare inteligentă la nivelul regiunilor din România.

Impreuna, construim comunitati

Miercuri 06.12.2017 10:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat marți, 5 decembrie 2017, la Seminarul Regional "Împreună pentru dezvoltarea durabilă", organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, pentru a dezbate revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României, valabilă din anul 2008. Au prezenți prefecți, președinți de consilii județene, primari, conducători ai instituțiilor deconcentrate, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile din Regiunea Nord-Est.

La multi ani sarbatoritilor, de Sf. Nicolae!

Miercuri 06.12.2017 08:00
     Sfintele Sărbători de Iarnă constituie un prilej de bucurie și întâlnire cu cei dragi, un moment de pace și liniște sufletească, o ocazie de a ne regăsi pe noi și de a redescoperi adevăratele valori: familia, credința, bunătatea și compasiunea. În această Sfântă zi, doresc să transmit calde urări de sănătate, fericire și împliniri tuturor celor care își sărbătoresc ziua onomastică. Fie ca Sfântul Nicolae să vă aducă pace în suflete și în case, iar sărbătorile de iarnă să le întâmpinați cu multă bucurie. Sorin BRAȘOVEANU - Președintele Consiliului Județean Bacău.

FAN si promotor, sanatos in viitor!

Luni 04.12.2017 17:00
    Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale din Bacău, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile oferită de Consiliul Județean Bacău în baza Legii nr. 350 a finalizat proiectul ”FAN și promotor, sănătos în viitor!”. Implementat în perioada august - noiembrie 2017, proiectul a oferit acces unui număr de 1345 de copii din mediul rural și copii instituționalizați, la programe de educație pentru sănătate, în cadrul campaniei de promovare a sănătății pentru o viață frumoasă și armonioasă.