Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Manifestarile stiintífice anuale ale Universitatii George Bacovia din Bacau

Miercuri 13.11.2019 12:00
În perioda 12-15 noiembrie 2019 se desfășoară, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău, Manifestările științífice anuale ale Universității George Bacovia din Bacău. În cadrul acestor manifestări  se vor desfășura lucrările celor două conferințe internaționale: Conferința pe teme economice „ETC - Economy. Transdisciplinarity. Cognition” - ediția a VII-a și Conferința DECRET - Devianță și criminalitate. Evoluție, tendințe și perspective - ediția a V-a. Manifestările reunesc cadre didactice universitare, specialiști și practicieni, studenți, masteranzi care vor prezenta în cadrul sesiunilor de comunicări, dezbaterilor și workshopurilor rezultatele cercetării.

Ziua Internationala a Radiologiei

Vineri 08.11.2019 09:00
În fiecare an, ziua de 8 noiembrie - Ziua Internațională a Radiologiei este un omagiu adus celui care a descoperit Razele X, Wilhelm Conrad Roentgen, deschizând drumuri nebănuite pentru aplicațiile medicale. Mulțumiri și felicitări tuturor celor care lucrează în domeniul imagisticii medicale, al radiologiei și radioterapiei, domenii vitale care salvează vieți. Și pentru că, în sănătate, orice efort contează și fiecare dintre noi are datoria de a sprijini și a contribui la dezvoltarea infrastructurii și serviciilor oferite voi aminti că Spitalul Județean de Urgență va avea un al doilea buncăr de radioterapie, investiție necesară în condițiile în care, în județul Bacău sunt înregistrați în evidențele medicale peste 9 000 de pacienți oncologici” – Sorin Brașoveanu, președinte al Consiliului Județean Bacău

''Toamna bacoviana a scriitorilor'' - la prima editie

Vineri 01.11.2019 11:00
Astăzi, 1 noiembrie 2019, a debutat în Bacău prima ediție a manifestării „Toamna bacoviană a scriitorilor”. Evenimentul se desfășoară în perioada 1-2 noiembrie 2019 și este realizat de Consiliul Județean Bacău în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România - filiala Bacău. Proiectul își propune să mențină vii în rândul comunității valorile incontestabile ale liricii bacoviene și contemporane reunind oameni de cultură, scriitori din țară și străinătate, membri ai Filialei Bacău a USR, profesori universitari, critici de artă și tinere talente literare din județul Bacău. Din programul manifestării: Vineri, 1 noiembrie 2019: 11.00-13.00: Turul caselor memoriale „George Bacovia” și „Nicu Enea”; 14.00: Lansare de carte, reviste, discuții și opinii despre cărțile și revistele prezentate; 17.00: Recital de poezie la statuia poetului George Bacovia; 18.00: Festivitatea de decernare a premiilor USR Filiala Bacău

Festivalul de folclor ''Zestrea'' - o marca de prestigiu

Luni 28.10.2019 10:00
 
 
Sâmbătă, 26 octombrie 2019, Bacăul a fost scena Festivalului de folclor „Zestrea”, organizat de Asociația Culturală “Ca La Noi” împreună cu partenerii săi, Consiliul Județean Bacău, în calitate de cofinanțator și Consiliul Local Bacău. 
Tema evenimentului din acest an a fost “Personalități băcăuane ce au influențat tradițiile locale și rolul lor în formarea conceptului de viață al tinerilor de azi”.
Programul festivalului a cuprins o slujbă religioasă de evocare a rapsozilor populari și a personalităților băcăuane care ți-au adus contribuția la cultura tradițională și arta populară băcăuană, parada ansamblurilor folclorice dar și un spectacol în care au fost evocate figurile emblematice ale culturii și spiritualității băcăuane.
Festivalul “Zestrea” a devenit deja o tradiție în județul Bacău, fiind organizat în fiecare an în municipiu sau în zonele rurale.
Printre invitații ediției din acest an s-au numărat ansambluri folclorice din Bacău, Suceava, Iași dar și din Ucraina.

Start pentru semimaratonul Valea Budului Trail

Vineri 25.10.2019 10:00
Astăzi, 25 octombrie 2019, cu prilejul Zilei Armatei Române, se dă start celei de-a doua ediții a semimaratonului de la Valea Budului, eveniment organizat de Consiliul Județean Bacău în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău, Asociația Culturală „Artă-Tradiții-Patrimoniu Fără Frontiere” și Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu”. Concursul cuprinde o cursă de maraton, pe o distanță de 42 de kilometri, semimaraton pe 21 de kilometri și cursa de cross pe un traseu de 10 kilometri, care a fost introdusă la solicitarea concurenților încântați de peisajul deosebit din pădurea Valea Budului. Traseul  de alergare este împădurit în totalitate și se desfășoară pe poteci și drumuri forestiere dispuse în pădurea care domină satul Valea Budului și comuna Mărgineni. Baza 95 Aeriană va organiza un exercițiu tactic în teren, o expoziție statică de tehnică militară și o masă ostășească în cadrul Centrului de Agrement.

A XXIV-a editie a Simpozionului National de Estetica

Vineri 18.10.2019 09:00
Devenit o tradiție în spațiul cultural, în perioada 16–18 octombrie 2019, se desfășoară, în Bacău, cea de-a XXIV-a ediție a Simpozionului Național de Estetică, manifestare care va reuni personalități marcante ale culturii naționale, europene și universale, dintre care nu vor lipsi reprezentanți ai Academiei Române, ai mediului universitar, dar și ai universului plastic și muzical românesc. Centrul de Cultură „George Apostu”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău, a pregătit pentru această ediție care se desfășoară sub genericul „Identitate, alteritate, spirit european” o serie de evenimente culturale de excepție. Simpozionul Național de Estetică a debutat miercuri, 16 octombrie 2019 (ora 17.00), la Teatrul Municipal „Bacovia” cu manifestarea deja consacrată intitulată „Spectacolul cărții”, urmată de decernarea Titlului de „Prieten al Centrului George Apostu” și de un concert de gală susținut de Ansamblul PlaCello.

Peste 13 milioane de euro - finantare asigurata prin REGIO pentru municipiul Bacau

Joi 17.10.2019 13:00
5 proiecte finanțate din Programul Operațional Regional, în valoare totală de 13,77 milioane Euro, din care 12,72 milioane de Euro asistență financiară nerambursabilă vor fi implementate până în 2023 și vor transforma municipiul Bacău într-un oraș al viitorului.  Contractele au fost semnate astăzi, 17 octombrie 2019, între vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, în prezența eurodeputatului Dragoș Benea, a parlamentarilor de Bacău și a președintelui Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, președinte în exercițiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord Est. Vicepremierul Daniel Suciu a subliniat faptul că „este important că prin efortul comun am reușit deblocarea unei situații care întârzia parafarea acestor contracte; astăzi, iată am reușit semnarea acestora pentru că toți băcăuanii, indiferent de opțiunea politică trebuie și merită să se bucure de proiectele cu fonduri europene”. 

Consiliul Judetean Bacau, vizitat de bursieri Erasmus

Marti 15.10.2019 12:00
30 de elevi din patru țări, Spania, Turcia, Bulgaria și Macedonia, însoțiți de 10 profesori, participanți în cadrul Programului Erasmus, au vizitat astăzi, 15 octombrie 2019, Consiliul Județean Bacău. Elevii și gazda acestora, Școala Miron Costin din Bacău, au fost întâmpinați de vicepreședintele Adrian Popescu care le-a adresat un călduros bun-venit și a prezentat un scurt profil al județului: „Salut prezența dvs în mijlocul nostru și vă invit să descoperiți potențialul Bacăului, un județ cu o populație de peste 600.000 de locuitori, recunoscut prin bogăția resurselor naturale, a mediului de afaceri dinamic dar și a bazei tehnico-materiale pentru toate tipurle de învățământ. Din perspectivă turistică, județul prezintă un mare interes pentru oameni de afaceri și turiști din toată lumea, prin stațiunea Slănic Moldova, cunoscută și ca „Perla Moldovei”, grație apelor minerale și lanțului de hoteluri modernizate, dar și a pârtiei de schi „Nemira”.

Diplomati din 24 de state au vizitat Bacaul

Luni 14.10.2019 11:00
Timp de două zile, vineri și sâmbătă, județul Bacău a fost gazda unei vizite de informare și documentare organizată de Ministerul Afacerilor Externe la care au participat șefii misiunilor diplomatice acreditate la București.  Vineri, 11 octombrie 2019, ambasadori și diplomați din 24 de state, respectiv Africa de Sud, Argentina, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, RPD Congo, Republica Coreea, Egipt, Federația Rusă, Georgia, India, Irak, Irlanda, Liban, Libia, Macedonia de Nord, Malaysia, Maroc, Muntenegru, Olanda, Peru, Slovacia, Slovenia, Turkmenistan și Uruguay s-au întâlnit, la Sala Mare a Palatului Administrativ cu oficialitățile județului, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie precum și ai celor două universități din municipiul Bacău. În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu a prezentat oferta economică, educațională, socială și turistică a județului.

Vitejii Romaniei Biruitoare - judetul Bacau in Razboiul Intregirii Nationale

Luni 09.09.2019 16:00
 Consilierii județeni au aprobat în ședința extraordinară de luni, 9 septembrie 2019, o amplă acțiune de promovare a imaginii județului intitulată „Vitejii României Biruitoare – județul Bacău în Războiul Întregirii Naționale”. Inițiatoarea acestui demers este Asociația Unlimited Connections care, în asociere cu Consiliul Județean Bacău, va inaugura monumentul de for public „România biruitoare”. Abordare sculpturală originală a temei centrale a basoreliefului Mausoleului de la Mărășești, monumentul din Bacău constă într-un grup statuar, având în centru reprezentarea alegorică „România Biruitoare", situată în armonie cu celelalte două personaje - Regele Ferdinand I și Regina Maria, monarhii întregitori care susțin și potențează simbolurile unității și suveranității naționale, reafirmând artistic legitimitatea Marii Uniri.