Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Gradina Multisenzoriala, o initiativa de succes

Vineri 21.07.2017 11:00
Ieri, 20 iulie 2017, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț s-au aflat la Onești unde au inaugurat ”Grădina Multisenzorială”. La eveniment au participat și primarul Municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, Daniela Țîțaru, director general al DGASPC Bacău și Sorin Bîrlădeanu, director adjunct al aceleiași instituții. Proiectul ”Grădinii Multisenzoriale”este realizat de către studenții Universității din Southampton, în cadrul Casei de tip familial ”Sorin” și presupune activități  de recreere și stimulare senzorială  pentru copiii rezidenți. 

Vicepresedintele Silviu Ionel Pravat a participat la Iasi, la discutii pe tema Master Plan-ului in domeniul sanatatii

Joi 20.07.2017 12:00
 Silviu Ionel Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, împreună cu Adrian Popa, manager al Spitalului Județean de Urgență Bacău și cu Mihaela Arim, director al Direcției de Sănătate Publică Bacău a participat miercuri, 19 iulie, la o întâlnire de lucru pe tema Master-Plan-ului în Sănătate. Manifestarea a fost găzduită de Prefectura Iași și s-a desfășurat în prezența ministrului secretar de stat în Ministerul Sănătății, Corina Silvia Pop. Discuțiile s-au axat pe pe tema Spitalului Regional de Urgență, proiect ce va fi demarat la Iași dar și a problemelor cu care se confruntă spitalele din regiunea Nord-Est.

172 de proiecte de infrastructura din judetul Bacau vor primi finantare in urmatorii trei ani

Miercuri 19.07.2017 18:00
Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a publicat astăzi, 19 iulie 2017, lista obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora care vor fi finanțate prin Programul Național De Dezvoltare (PNDL) – etapa a II-a (perioada 2017-2020). Județul Bacău va primi fonduri pentru un număr de 172 de proiecte care cuprind investiții în infrastructura socială, de educație și de sănătate, dar și lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, aceasta însemnând drumuri (comunale și județene), poduri, podețe etc.

Lucrarile de modernizare ale Aeroportului Bacau se apropie de final

Marti 18.07.2017 16:00
La sfârșitul lunii septembrie, aproximativ, proiectul de modernizare al Aeroportului Bacău va fi finalizat. Este vorba despre două investiții importante, în sumă de 15 milioane de Euro, pentru modernizarea infrastructurii traficului aerian și pentru creșterea capacității portante și modernizarea pistei de aterizare și decolare. Trebuie reamintit faptul că în luna septembrie a anului trecut a fost aprobat Master Plan-ul pentru Transport care a inclus și programul de reabilitare și modernizare a Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău.

Au inceput tratamentele la Radioterapie

Joi 13.07.2017 19:00
Astăzi, 13 iulie 2017, la Compartimentul de Radioterapie al Spitalului Județean de Urgență Bacău a fost tratat primul pacient pentru stabilirea planului de terapie cu ajutorul acceleratorului de particule. Momentul marchează inaugurarea de facto a Compartimentului de Radioterapie, la câteva luni de la momentul preluării investiției de la constructor. În tot acest timp, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bacău s-a preocupat de obținerea autorizațiilor de funcționare și de instruirea personalului laboratorului iar pacienții care au nevoie de acest tip de tratament au urmat un program special de pregătire.

Festivalul minifotbalului romanesc, la Bacau

Joi 13.07.2017 13:00
În perioada 12-15 iulie 2017, Bacăul este gazda celui mai important eveniment sportiv din România, dedicat copiilor. Este vorba despre turneul final al Campionatului Național de Minifotbal, competiție rezervată copiilor pasionați de fotbal, născuți în anii 2008 și 2009.  Campionatul reunește la start cele mai puternice 20 de echipe din țară. În meciul de deschidere Golden Boys Bacău s-a impus cu scorul de 2-0 (dubla Vasilache) în fața celor de la Dulcissimo Galați. Prezent la deschiderea turneului, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț a înmânat diplome, medalii și cupe tuturor celor opt echipe participante. ”Felicit părinții, copiii și antrenorii pentru rezultatele deosebite pe care le presupune participarea la un turneu final. Sunt de apreciat dăruirea și efortul pe care acești copii le-au depus și le doresc mult succes în această competiție”, au fost cuvintele vicepreședintelui Silviu Ionel Pravăț.   

Dezbateri constructive la sedinta Comisiei de Dialog Social

Miercuri 12.07.2017 12:00
   Silviu Ionel Pravăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău a participat astăzi, alături de prefectul județului, Maricica Luminița Coșa și de reprezentanți ai administrației publice locale la ședința Comisiei de Dialog Social. Agenda zilei a cuprins un raport al Direcției Județene pentru Tineret și Sport Bacău în contextul acordării municipiului Bacău de către Comisie Europeană a titlului de ”Oraș european al sportului – 2017”. Reamintim că în perioada 15-17 noiembrie 2016, la Parlamentul European s-a desfășurat Gala Premiilor ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federations).

Traseul Recunostintei a poposit la Oituz

Miercuri 12.07.2017 10:00
Marți, 11 iulie 2017, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat la Onești, la un eveniment de excepție. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au parcurs cu Trenul Regal, de la Focșani la Onești, un traseu al Recunoștinței, cu ocazia centenarului marilor bătălii de la Mărășești, Mărăști și Oituz. Călătoria a început în gara din Focșani, unde Altețele lor s-au urcat în trenul regal însoțiți de Excelența Sa, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Garnitura a oprit în locurile în care - în urmă cu 100 de ani - soldații români le-au ținut piept dușmanilor în bătăliile de la Mărăști, Mărășești și Oituz.

Începe Festivalul TAMASIDAVA

Joi 06.07.2017 19:00
Începând de mâine, vineri, 7 iulie până duminică, 9 iulie în municipiul Bacău se va desfășura prima ediție a Festivalului istoric Tamasidava. Manifestarea este organizată de Asociația culturală ”Geto-Dacii” din Iași, în colaborare cu Consiliul Județean Bacău. Un număr de 7 asociații de reconstituire istorică din țară și străinătate și-au anunțat prezența iar cei peste 140 de participanți vor reînvia istoria și legendele locale într-un mod unic prin multitudinea de activități desfășurate pentru toate categoriile de vârstă.

Consiliul Judetean Bacau sprijina demersurile Asociatiei Partida Romilor

Miercuri 05.07.2017 19:00
  Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a avut astăzi, în cadrul programului de audiențe, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Partida Romilor ”Pro Europa”, regiunea Bacău. În timpul întrevederii au fost discutate aspectele importante din Planul Județean de Măsuri (P.J.M.) adoptat de Grupul de Lucru Mixt privind incluziunea minorității rome de la nivel local și județean precum și noua viziune de colaborare dintre asociație și Consiliul Județean Bacău. Concret, principalele puncte au vizat dezvoltarea unui parteneriat sustenabil între cele două instituții, în cadrul căruia, Consiliul Județean ar urma să furnizeze consilierea necesară pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană pe care le propune Asociația Partida Romilor.