Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

200 de ani de la nasterea lui Alecsandri

Joi 30.03.2017 10:00
Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Consiliul Local al municipiului Bacău vor realiza, în perioada 7-10 iunie a acestui an, un important proiect cultural. ”Alecsandriana” este conceput ca o suită de manifestări dedicate comemorării a 200 de ani de la nașterea scriitorului Vasile Alecsandri, unul dintre cei mai importanți creatori ai literaturii române.

A fost aprobat bugetul judetului Bacau pentru anul 2017

Luni 27.03.2017 17:00
Ordinea de zi a ultimei ședințe de consiliu a cuprins și adoptarea bugetului propriu al Județului Bacău pentru anul 2017. Acesta include resursele financiare care permit funcționarea aparatului propriu și a celor 21 de instituții subordonate, asigurarea cofinanțărilor la proiectele aflate în derulare, finanțarea cu prioritate a obiectivelor de investiții noi/în continuare, aferente unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile, precum și a lucrărilor de investiții/activități în continuare finanțate din surse proprii.

Romania si Republica Moldova, schimb de bune practici in dezvoltarea serviciilor integrate pentru adolescenti si tineri

Luni 27.03.2017 14:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat astăzi, 27 martie 2017, la conferința de presă organizată de către UNICEF România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău (D.G.A.S.P.C.) care a avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții ”Georgeta și Mircea Cancicov”.

La multi ani, Politiei Romane!

Vineri 24.03.2017 13:30
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat astăzi, 24 martie, la ședința festivă prilejuită de sărbătorirea Zilei Poliției. ”Sunt deosebit de onorat ca în această zi specială pentru Poliția Română, la împlinirea celor 195 de ani de existență, să mă alătur tuturor celor care apreciază la adevărata lor valoare eforturile depuse de personalul Poliției, pentru respectarea normelor de conviețuire socială, pentru asigurarea vieții și a integrității fizice și materiale a cetățenilor.

Neamul este etern prin Cultul Eroilor - Nicolae Iorga

Miercuri 22.03.2017 16:00
  Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat astăzi, 22 martie 2017 la lucrările Adunării Generale a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala județeană ”Col. Corneliu Chirieș” Bacău. Pe ordinea de zi s-au aflat raportul de activitate al asociației în anul precedent, raportul privind bilanțul financiar-contabil pentru perioada 2013-2016 și contul rezultatului exercițiului financiar pe anul 2016 dar și planul cu principalele activități și obiective ale organizației pentru anul în curs.

Investitii majore propuse spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala

Marti 14.03.2017 13:00
     În cursul zilei de astăzi, 14 martie a.c. vor fi depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene documentațiile tehnico-economice aferente unui număr de 9 proiecte de reabilitare și modernizare de drumuri județene propuse spre finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.).

8 Martie

Miercuri 08.03.2017 12:00

Fonduri europene pentru comunitati de etnie roma

Luni 06.03.2017 10:00
Consiliul Județean Bacău și Fundația Agenția de dezvoltare Comunitară ”Împreună” au încheiat un acord de parteneriat în vederea realizării proiectului ”Romii și Fondurile Europene”. Obiectivul este de a crea un cadru strategic de cooperare județeană ce prevede schimbări structurale în procesul de absorbție și administrare a fondurilor europene. Proiectul contribuie în acest fel la îmbunătățirea situației populației vulnerabile din județul Bacău, la perfecționarea sistemului decizional și al procesului de furnizare de servicii publice de către instituțiile responsabile. Nu în ultimul rând sunt promovate și protejate drepturile grupurilor vulnerabile, în special al populației de etnie romă.

Impreuna pentru o viata mai buna!

Vineri 03.03.2017 13:00
Copiii diagnosticați cu tulburări de spectru autist și tinerii, viitori adulți, cu domiciliul în județul Bacău vor beneficia începând cu acest an de ”Educație adaptată tulburărilor din spectrul autist”. Proiectul, finanțat atât de către Consiliul Județean Bacău cât și de Primăria municipiului Bacău va fi implementat de Școala gimnazială specială ”Maria Montessori” din Bacău și de Centrul școlar de educație incluzivă nr. 1.

Vicepremierul Sevil Shhaideh s-a aflat in vizita de lucru in Bacau

Joi 02.03.2017 13:00
Marți, 28 februarie 2017, Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, s-a întâlnit cu primarii din județul Bacău în cadrul unei vizite de lucru ce cuprinde și județele Neamț, Bistrița-Năsăud și Mureș. Alături de doamna vicepremier s-au aflat Adrian Gâdea - ministru secretar de stat, Dragoș Benea - senator, Sorin Brașoveanu - președintele Consiliului Județean Bacău, prefectul județului - Ioan Ghica și primarul municipiului - Cosmin Necula.