Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Presedintele Sorin Brasoveanu, premiat la Gala Nationala a Excelentei in Asistenta Sociala

Miercuri 21.03.2018 10:00
     Ateneul Român din București a fost marți, 20 martie 2018, gazda unui eveniment de excepție, respectiv cea de-a V-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială. Manifestarea de elită, organizată de către Colegiul Național al Asistenților Sociali din România s-a bucurat de o prezență de calibru din rândul profesioniștilor asistenței sociale. 

''Ne tinem de cuvant!'' - Obiective importante finantate in orasul Targu Ocna

Luni 19.03.2018 14:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat vineri, 16 martie 2018, la un eveniment de excepție pentru viața orașului Târgu Ocna. În prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, al parlamentarilor băcăuani și ai reprezentanților comunității trotușene au fost semnate trei contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Proiectul-pilot al judetului Bacau va fi extins la nivelul intregii tari

Miercuri 14.03.2018 16:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat astăzi, 14 martie 2018, la o întâlnire de lucru cu membrii Direcției Generale de Ocupare a Forței de Muncă, afaceri sociale și incluziune din cadrul Comisiei Europene și cu reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Primavara culturala germana la Bacau

Marti 13.03.2018 09:00
Sâmbătă, 10 martie 2018, începând cu ora 10:00, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău a fost gazda manifestării “Primăvara culturală germană” organizată de către Forumul Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatică și Forumul Democrat al Germanilor din Județul Bacău. Acțiunea a debutat în foaierul teatrului cu vernisajul expoziției de fotografie semnată de dr. Klaus Fabritius - președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România - Regiunea Extracarpatică și a expoziției de pictură naivă semnată de pictorii Doina și Gustav Hlinka din Reșița, urmat de un spectacol de muzică și dansuri germane și de un concert organizat la „Centrul de Cultură Rosetti- Tescanu - George Enescu“ din Tescani.

Oportunitati de afaceri prin proiectul Start up Yourself

Vineri 09.03.2018 10:00
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, al cărei membru fondator este Consiliul Județean Bacău, alături de celelalte consilii județene din Regiunea Nord-Est, implementează proiectul „Start up Yourself”. Proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Axa prioritară: Locuri de muncă pentru toți; Obiectivul specific: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană; Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea antreprenoriatului, prin susținerea înființării a 48 de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din Regiunea Nord-Est și crearea a minimum 96 de locuri de muncă, ca urmare a derulării unor măsuri de formare pentru minimum 400 de persoane.

Raioanele Straseni si Ialoveni, infratite cu judetul Bacau

Luni 26.02.2018 20:00
Orașul Târgu Ocna a fost astăzi, 26 februarie 2018, gazda unui eveniment de o importanță deosebită pentru județul Bacău. Mai exact, astăzi au fost semnate înțelegerile de cooperare și înfrățire între județul Bacău și raioanele Strășeni și Ialoveni din Republica Moldova. De asemenea, a avut loc și semnarea acordului de înțelegere și colaborare între orașul Târgu Ocna și orașul Cricova.

Scriitorul Viorel Savin, cetatean de onoare al Judetului Bacau

Vineri 16.02.2018 16:00
Județul Bacău are, de astăzi, un nou cetățean de onoare. Este vorba despre scriitorul Viorel Savin, cel care a primit această distincție, într-un cadru festiv, în ședința ordinară a Consiliului Județean Bacău. Președintele Sorin Brașoveanu a precizat, în expunerea de motive, că fiecare ținut are marile sale valori, iar în acest sens, județul nostru a fost binecuvântat să dăruiască un număr impresionant de mari personalități, în mai toate domeniile de activitate.

50 de ani de la infiintarea Centrului Militar Judetean Bacau

Joi 15.02.2018 09:00
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviul Ionel Pravăț a participat marți, 13 februarie 2018, la festivitatea ce a marcat aniversarea a jumătate de veac de la înființarea Centrului Militar Județean Bacău. În cuvântul său, colonelul Petrică Marinel Voicu, comandantului Centrului Militar Județean Bacău, a prezentat istoricul, misiunile și rolul centrului militar în cadrul Sistemului National de Apărare și în relația cu comunitatea locală, tradițiile militare ale județului Bacău.

Ne infratim cu Raioanele Straseni, Floresti si Ialoveni din Republica Moldova si Raioanele Belgorod-Dnestrovkii si Ovidiopol din Ucraina

Luni 05.02.2018 08:30
  Județul Bacău va încheia înțelegeri de cooperare și înfrățire cu Raioanele Strășeni, Florești și Ialoveni din Republica Moldova și Raioanele Belgorod-Dnestrovkii și Ovidiopol din Regiunea Odessa, Ucraina. În acest fel, Consiliul Județean Bacău  (C.J.) participă la campania „Centenar prin înfrățiri”, inițiată și organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în scopul întăririi legăturilor culturale, lingvistice, economice și sociale.

Modernizari de drumuri si proiecte pentru infrastructura de apa si canalizare, printre prioritatile acestui an

Marti 30.01.2018 15:00
Consilierii județeni s-au întrunit astăzi în ședința ordinară a lunii ianuarie. Ordinea de zi a fost una consistentă și a cuprins proiecte de hotărâre privind implementarea - Sistemului integrat de management al deșeurilor solide în județul Bacău, acoperirea definitivă a deficitului secțiunii de dezvoltare al bugetului local și al fondurilor externe nerambursabile din excedentul anilor precedenti al bugetului local și al fondurilor externe nerambursabile ale județului Bacău, pe anul 2017, actualizarea valorii redevențelor anuale pentru cabinetele medicale concesionate conform legislației în vigoare, valabile în anul 2018, dar și proiecte de hotărâri privitoare la acordurile și înțelegerile de cooperare și înfrățire între județul Bacău și localități din Republica Moldova și Ucraina.