Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Vitejii Romaniei Biruitoare - judetul Bacau in Razboiul Intregirii Nationale

Luni 09.09.2019 16:00
 Consilierii județeni au aprobat în ședința extraordinară de luni, 9 septembrie 2019, o amplă acțiune de promovare a imaginii județului intitulată „Vitejii României Biruitoare – județul Bacău în Războiul Întregirii Naționale”. Inițiatoarea acestui demers este Asociația Unlimited Connections care, în asociere cu Consiliul Județean Bacău, va inaugura monumentul de for public „România biruitoare”. Abordare sculpturală originală a temei centrale a basoreliefului Mausoleului de la Mărășești, monumentul din Bacău constă într-un grup statuar, având în centru reprezentarea alegorică „România Biruitoare", situată în armonie cu celelalte două personaje - Regele Ferdinand I și Regina Maria, monarhii întregitori care susțin și potențează simbolurile unității și suveranității naționale, reafirmând artistic legitimitatea Marii Uniri.

Festivalul antic Tamasidava, final de editie

Miercuri 04.09.2019 08:00
    În perioada 31 august–1 septembrie 2019, Parcul Gherăiești a fost arena unde s-a desfășurat Festivalul antic „Tamasidava”. Aflat la a treia ediție, evenimentul a oferit băcăuanilor prilejul unic de a pătrunde în lumea antică, de a participa la luptele între daci și romani, la lupte între gladiatori, ateliere meșteșugărești dar și de a asista la o paradă cu torțe. Festivalul, la care au participat peste 150 de artiști, membri ai asociațiilor de reconstituire istorică din țară dar și din străinătate, a fost organizat de Consiliul Judetean Bacău prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului si Coordonarea Activității de Salvamont și s-a bucurat de o largă participare în rândul băcăuanilor. Începând de anul acesta, Festivalul antic „Tamasidava” a devenit marcă întregistrată a Consiliului Județean Bacău.

Dialogul artelor, pentru bacauani

Marti 03.09.2019 10:00
 Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul plin de evenimente culturale care s-au bucurat de o largă audiență în rândul băcăuanilor. Duminică, 1 septembrie 2019, la Tescani a avut loc Recitalul participanților la master class–ul de artă vocală. Au performat pe scena de la Tescani, Dina Morari, Aida Pascu, Christine Razeck, Eliza Solomon, Diana Vornicu, George Martiniuc, Andrei Miclea, Silviu Mihăilă, Cezar Mititiuc, acompaniați la pian de Ina Cristea și Ionela Butu. Regia a fost asigurată de Anda Tăbăcaru. Prezent la manifestare, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a dorit să reamintească sprijinul constant pe care instituția pe care o reprezintă îl acordă proiectelor culturale și promovării valorilor spirituale.

Zona estica a judetului va beneficia de peste 70 de kilometri de drum reabilitati

Joi 29.08.2019 18:00
Astăzi, 29 august 2019, au fost semnate contractele de proiectare, execuție și asistență tehnică pentru 72 de kilometri de drumuri județene, dintr-un total de 95 care vor fi reabilitați și modernizați, traseul străbătând comunele Colonești, Glăvănești, Izvoru Berheciului, Motoșeni, Podu Turcului, Răchitoasa și Secuieni. „Este una dintre cele mai mari investiții din județ, având în vedere că vorbim despre 72 de kilometri de drumuri care străbat județul de la nord la sud. Acest gen de proiecte face diferența între aleșii locali care trebuie să aibă abilitatea de a atrage fonduri europene din cât mai multe surse”, a subliniat eurodeputatul Dragoș Benea, referindu-se la primarii celor 7 comune aflate în parteneriatul acestui proiect. „Proiectul este cu atât mai important cu cât reduce discrepanța dintre estul și vestul județului, mărește atractivitatea zonei de est și, foarte important, prin accesul direct la drumul european E85 asigură conectivitatea cu județele Neamț, Iași și Suceava”, a precizat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu.

Serile Diasporei sau Trei seri de poveste

Luni 26.08.2019 09:00
În perioada 23-25 august 2019, Piața tricolorului din Bacău a fost locul de reîntâlnire al băcăuanilor de pretutindeni - iubitori ai muzicii de calitate, cu prilejul celei de-a doua ediții a proiectului „Serile Diasporei”. Proiect inițiat de Consiliul Județean Bacău și realizat cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora”, „Serile Diasporei” au debutat în acest an cu o seară de jazz. Pe scena amplasată în fața Palatului Administrativ au evoluat membrii formației „Groove Garden by Sorin Zlat”, respectiv Sorin Zlat – keys & band leader, Robert Patai – voce, Răzvan Trifan- saxofon, Alex Man – ghitara, Cristi Dragomir – bas și Laurențiu Ștefan – baterie. Astfel, iubitorii genului au avut ocazia să asculte piese reorchestrate ale unor artiști celebri sau compoziții proprii, într-o interpretare de excepție.

''Acasa la noi''

Vineri 23.08.2019 16:00
Astăzi, 23 august 2019, de la ora 10.00, Consiliul Județean Bacău a primit vizita unui grup de 20 de tineri din regiunea Cernăuți, sat Mahala, elevi ai Școliilor Medii cu predare în limba română din Pătrăulii de Jos și Mahala, însoțiți de 3 cadre didactice. Oaspeții au fost primiți în Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău, iar la întâlnire au participat președintele Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Adrian Popescu. Temele abordate în cadrul discuțiilor au fost, printre altele, dificultățile cu care se confruntă românii care locuiesc în Ucraina, dar și găsirea de soluții și proiecte care să contribuie la păstrarea identității naționale și promovarea spiritualității și tradițiilor românești. În vederea îmbunătățirii condițiilor de viață și de educație a celor aflați pe alte meleaguri, o soluție ar putea consta în identificarea, de ambele părți, a unor programe de colaborare între școlile și autoritățile din cele două regiuni. Vizita de astăzi face parte din seria de acțiuni desfășurate în cadrul Proiectului „Acasă la noi” al Asociației Despărțământul Astra „Vasile Alecsandri” din Bacău. Proiectul este finanțat de către Consiliul Județean Bacău, în baza Legii nr. 350/2005 privind finanțările nerambursabile și se derulează în perioada 19–25 august 2019.

Drumul de mare viteza Focsani-Bacau

Miercuri 14.08.2019 14:00
Miercuri, 14 august 2019, în Sala Mare de ședinte a Consiliului Județean Bacău, s-a desfășurat o întâlnire de lucru în cadrul căreia reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au prezentat autorităților băcăuane trei variante ale drumului expres de mare viteză Focșani-Bacău, pentru a identifica traseul cel mai convenabil ținând cont de amplasament, costuri, rețele și alte investiții existente sau în curs de realizare. Drumul de mare viteză Focșani-Bacău va avea o lungime estimată de 110 km, valoarea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic fiind de aproximativ 20.123.408,52 lei fără TVA, iar durata estimată de 24 luni. Lucrarea se află la acest moment în faza de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic și urmează a fi finalizată până în noiembrie 2020. Drumul de mare viteză Focșani-Bacău este cuprins în Master Planul General de Transport al României și beneficiază de finanțare nerambursabilă alocată în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Strategia de tineret a judetului Bacau 2019-2025 prinde contur

Luni 12.08.2019 16:00
Vineri, 09 august 2019, în Sala Mică a Consiliului Județean Bacău, începând cu ora 11.00, a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău și cei ai tinerilor băcăuani, în cadrul căreia au fost purtate discuții pe marginea draft-ului Strategiei pentru Tineret 2019 - 2025. Strategia de tineret, subordonată Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Bacău, a fost întocmită de O.N.G.-uri care desfășoară activități dedicate tinerilor din județul Bacău și pornește de la o analiză amănunțită a evoluției numărului de tineri din Bacău și a problemelor cu care se confruntă aceștia. Strategia este axată pe 3 piloni de dezvoltare și anume: județul Bacău, județ inovator, incluziv și educat. La întâlnire au participat, din partea Consiliului Județean Bacău, președintele Sorin Brașoveanu și vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț, iar din partea O.N.G.-urilor, președintele Federației Tinerilor din Bacău, Gabriei Carnariu, precum și Dragoș Fânaru, Asociația BeGreat, Paul Katz, Asociația Favor și Marian Damoc Asociația RYMD.

Serile Diasporei - Editia a II-a

Luni 12.08.2019 09:00
Între 23-25 august 2019, cu începere de la ora 20.00, Filarmonica „Mihail Jora” este gazda unor evenimente în aer liber care vor avea loc în Piața Tricolorului din Bacău. „Serile Diasporei” sunt o continuare a ediției de anul trecut, care s-a bucurat de un real succes în rândul publicului spectator băcăuan, și sunt dedicate celor care se întorc, cel puțin o dată pe an, în țară, celor care vin să-și revadă rudele, prietenii, în dorința de a nu rupe legăturile cu tradițiile și cu obiceiurile de care s-au despărțit în momentul în care au decis să-și încerce norocul în alte societăți. Împreună cu Consiliul Județean Bacău, Filarmonica „Mihail Jora” dorește ca prin aceste zile, în semn de prețuire și respect pentru sacrificiile pe care le fac cei din diasporă, dar și pentru modul în care ne reprezintă în lume, să le ofere câteva momente de bucurie sufletească, la reîntâlnirea cu arta și artiștii români reprezentativi pentru locurile pe care le revăd cu atâta bucurie și împlinire. Așadar, și în acest an, „Serile Diasporei” continuă să atragă prin programe artistice și prin invitați de seamă dintre cei mai iubiți de publicul băcăuan.

Noul buncar al Compartimentului Radioterapie, finantat din fonduri guvernamentale

Marti 06.08.2019 16:00
În ședința din 24 iulie 2019, consilierii județeni au aprobat  documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții „Extindere și dotare buncăr nou compartiment Radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Bacău”.
Proiectul se adresează celor 7000 de bolnavi aflați în evidență oncologică la Spitalul Județean de Urgență Bacău, din care 650 de pacienți beneficiază anual de tratamente de acest tip la care se adaugă cei peste 4000 de pacienți aflați în monitorizare și control. Ținând cont de gradul ridicat de utilizare a paturilor în cadrul Secției de Oncologie (480,8), Consiliul Județean împreună cu Spitalul Județean de Urgență Bacău au demarat un proiect de investiții pentru extinderea Compartimentului de Radioterapie și construirea celui de-al doilea buncăr care va fi dotat cu un acelerator cu energii înalte și care va oferi pacienților șase tipuri de tratament în domeniul radioterapiei.