Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Dezvoltarea oraselor Romaniei, in atentia Comisiei Europene

Marti 22.05.2018 08:00
    Sub patronajul Comisiei Europene a avut loc în Bacău ieri, 21 mai  2018, conferința cu tema ”Investiții urbane în Europa: provocare pentru schimbare”. Evenimentul s-a bucurat de participarea premierului României, Viorica Dăncilă, alături de care s-au aflat comisarul european, Corina Crețu, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, și Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor. Comisia Europeană a fost reprezentată de Carsten Rasmussen, comisar pentru România. La discuțiile structurate pe secțiuni au participat atât oficiali ai administrațiilor europene din Cipru, Bulgaria și Polonia cât și primari de municipii din țară, de pildă Craiova, Iași, Reșita, Oradea. Un viu interes a suscitat discuția legată de fondurile UE pentru investiții urbane în următorul exercițiu financiar care va începe din 2021 – care sunt așteptările și cum ne pregătim?

Zilele Spitalului Judetean de Urgenta Bacau, debut in forta

Vineri 18.05.2018 14:00
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț a participat astăzi la Zilele Spitalului Județean de Urgență, eveniment de impact pentru lumea medicală băcăuană. Programul manifestării, aflate la prima ediție este unul de substanță, în următoarele zile fiind planificate numeroase comunicări științifice pe teme de actualitate din medicina contemporană. Printre invitații de marcă ai evenimentului se numără dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătății, prof. dr. Ioana Grigoraș, Institutul Regional Oncologic Iași, somități din medicina românească, alături de reprezentanți ai administrației publice locale și instituțiilor deconcentrate. Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț a participat astăzi la Zilele Spitalului Județean de Urgență, eveniment de impact pentru lumea medicală băcăuană.

Incepe Campionatul National de Offroad, la Slanic Moldova

Vineri 18.05.2018 10:00
În perioada 24-27 mai 2018, la Slănic Moldova va avea loc Campionatul Național de Offroad, Trofeul ”Dacii Liberi”, eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Manifestarea, aflată la cea de-a IV-a va beneficia de sprijinul Consiliului Județean Bacău, ca rezultat al asocierii dintre instituție și organizatori, respectiv Asociația Club Sportiv Offroad Dacii Liberi. Primele trei ediții ale Etapei de Campionat Național de Offroad din România "Trofeul Dacii Liberi", desfășurate în anii 2015, 2016 și 2017 au avut un real succes, ceea ce a determinat organizarea, și în sezonul competițional 2018, a evenimentului "TROFEUL DACII LIBERI 2018".

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane

Vineri 18.05.2018 09:00
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat joi, 17 mai 2018, la Gala Premiilor Comunității Băcăuane. Evenimentul, organizat de către Fundația de Sprijin Comunitar, se află la cea de 16-a ediție și reunește ONG-uri, persoane fizice, reprezentanți ai administrației publice locale și ai mediului privat care vor fi premiați pentru implicarea în proiecte sociale. Gala Premiilor Comunității Băcăuane este, în egală măsură și un important eveniment de strângere de fonduri la care iau parte anual peste 250 de companii locale și multinaționale, oferind în acest fel un sprijin deloc neglijabil pentru mai bine de 450 de copii și 600 de bătrâni din zonele defavorizate ale județului Bacău.

Recunostinta eterna eroilor neamului!

Joi 17.05.2018 15:00
  În fiecare an, de Înălțarea Domnului, românii își îndreaptă privirea și spre Cer, acolo unde se află eroii neamului, cei care s-au jertfit pentru țară. Este un bun prilej să ne întoarcem în trecut, pentru a înțelege mai bine prezentul și viitorul. Cu smerenie, noi cei de astăzi, români de pretutindeni, în ziua Înălțării Domnului, omagiem pe cei care au apărat și purtat stindardul cauzei române. Să ne plecăm genunchii pentru pioasă reculegere în fața eroilor noștri, ctitori ai veșniciei românești și să lăsăm să cadă o lacrimă de recunoștință, în rugăciunea noastră pentru veșnica lor odihnă.

Bacau - Capitala bibliotecilor din Romania

Joi 17.05.2018 14:00
Președintele Consiliului Județean Bacău a participat astăzi la lucrările de deschidere ale Conferinței Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR. Evenimentul are loc în perioada 17-18 mai la Biblioteca Județeană „Costache Sturza” din Bacău. În programul conferinței cu tema „Biblioteca publică – soluții și perspective în dezvoltarea comunității” sunt incluse comunicări profesionale, ateliere de lucru, acțiuni culturale, de diseminare a soluțiilor, proiectelor inovative și modelelor de bune practici. Acțiunea se bucură de participarea a peste 120 specialiști din întreaga țară în biblioteconomie, reprezentanți ai mediului cultural local, precum și personalități ale vieții artistice românești.

Comunitatea academica bacauana s-a imbogatit cu un nou nume

Miercuri 16.05.2018 09:00
   Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat marți, 15 mai 2018, la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, la decernarea titlului Doctor Honoris Causa, profesorului Florin Georgescu. Ministru de finanțe în două rânduri, viceprim-ministru, membru al Parlamentului României și vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei buget, finanțe, bănci a Camerei Deputaților în două legislaturi (1996–2004) și prim-viceguvernator al B.N.R., parcursul profesional al domnului Florin Georgescu este cu adevărat impresionant.

Targul gospodariilor de produse montane ''La portile Nemirei'', Darmanesti

Luni 14.05.2018 10:00
    Timp de două zile, în perioada 12-13 mai 2018, orașul Dărmănești a găzduit prima ediție a „Târgului gospodăriilor de produse montane - La porțile Nemirei – tradiții și obiceiuri”. Scopul evenimentului a fost susținerea producătorilor și antreprenorilor de pe Valea Trotușului pentru a duce mai departe tradiția fabricării unor produse alimentare și non-alimentare cu vechi rădăcini în această zonă. Târgul a fost structurat pe trei secțiuni, și anume: Zona întâi a fost organizată în Piațeta din fața Primăriei Orașului Dărmănești, acolo unde producători din 14 localități de pe întreaga Vale a Trotușului și-au  expus și promovat produsele proprii; 

Vizita Ministrului Apărării Mihai Fifor, un pas important pentru dezvoltarea Companiei Aerostar

Vineri 11.05.2018 14:00
Vineri, 11 mai 2018, Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, însoțit de Excelența Sa Ambasadorul S.U.A., Hans Klemm și Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete s-au aflat în vizită la Bacău, mai exact la societatea Aerostar. Oficialii au fost însoțiți de senatorul Dragoș Benea, deputatul Gabriel Vlase, de președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și de primarul Bacăului, Cosmin Necula. 

Consiliul Judetean Bacau si Amitie Roumaine isi dau mana pentru copiii din Valea Zeletinului

Vineri 11.05.2018 13:00
Astăzi, 11 mai 2018, la sala de spectacol a Casei satului și tradițiilor din comuna Motoșeni a avut loc evenimentul francofon SAISON FRANCO-ROUMAINE 2019. Activitatea se înscrie, alături de spectacolul “CHEMINS DE L’UNION”, în seria acțiunilor proiectului – pilot „Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale defavorizate băcăuane din Valea Zeletinului – promovarea învățării și consolidării limbii franceze în vederea dezvoltării comunitare, în contextul extinderii relațiilor de colaborare cu Franța”. Proiectul a fost inițiat și elaborat în 2015, de către Consiliul Județean Bacău și Asociația Amitié Roumaine Saint-Leu-la-Forêt și este implementat în parteneriat cu primăriile comunelor Colonești, Motoșeni, Răchitoasa și  Stănișești.