Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232
vezi arhiva

Stiri si noutati

Santierele obiectivelor mari de investitii sunt la turatie maxima

Miercuri 23.09.2020 17:00
 Președintele Camerei deputaților, Marcel Ciolacu, împreună cu Sorin Grindeanu, fost prim-ministru s-au aflat astăzi în Bacău pentru o vizită de lucru la șantierele celor mai mari proiecte de investiții băcăuane din ultimii ani: Aeroportul Internațional ”G. Enescu” Bacău (AIGE) și Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău. Aceștia au fost însoțiți de europarlamentarul Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu și de echipele de management ale celor două instituții care au punctat detaliile tehnice ale fiecărui obiectiv în parte. Aeroportul băcăuan a beneficiat în ultimii ani de 2 proiecte mari de infrastructură, cu finanțare din fonduri europene, care au făcut ca acesta să fie printre cele mai mari și moderne aeroporturi de țară. Valoarea însumată a ambelor proiecte se ridică la 61 de milioane de euro, din care 75% au fost asigurați de Uniunea Europeană, 23% de Guvernul României și 2% - confinanțare a Consiliului Județean Bacău.

Sediul Ambulantei Onesti intra in reabilitare

Miercuri 16.09.2020 12:00
Consiliul Județean Bacău finanțează cu 95% investiția necesară pentru realizarea  lucrărilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea sediului Ambulanței Onești și a atelierelor mecanic și electric de la Spitalul municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” din municipiul Onești. Astăzi a fost semnat contractul durata de execuție fiind de 3 luni pentru proiectare și 7 luni pentru realizarea lucrărilor. Bugetul total se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei, 5% din sumă fiind asigurată de Consiliul Local Onești. Reabilitarea sediului era mai mult decât necesară în condițiile în care sediul ambulanței Onești era compus din mai multe corpuri de clădire construite între anii 1968 și 1982, aflate într-o stare avansată de uzură. Prin realizarea acestor lucrări vor fi reamenajate spațiile destinate personalului medical, al dispeceratului, centralei termice și camerei de dezinfecție.

Dotari si echipamente de aproape 9 milioane de lei vor ajunge la Ambulatoriul de Specialitate Adulti si Copii

Marti 15.09.2020 12:00
Astăzi, 15 septembrie 2020, a fost semnat contractul de achiziție pentru echipamente medicale și nemedicale care vor intra în dotarea Ambulatoriului de Specialitate Adulți și Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău. Achiziția este parte din proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii medicale a SJU care include și construirea heliportului, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional regional 2014-2020. Contractul de finanțare a fost semnat în iulie 2019, termenul de implementare fiind 31 decembrie 2020. În urma finalizării investiției, Ambulatoriul de Specialitate Adulți și Copii din cadrul SJU Bacău va avea peste 1500 de noi echipamente și dotări iar accesul la serviciile de asistență medicală ale ambulatoriului va fi sporit, estimându-se că aproape 120.000 de pacienți vor beneficia de infrastructura medicală de calitate, până la finalul acestui an.

Serile Diasporei - Povestea merge mai departe!

Joi 10.09.2020 10:00
Ediția a treia a „Serilor Diasporei”„, proiect inițiat de Consiliul Județean Bacău și realizat cu sprijinul Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, a debutat miercuri, 9 septembrie 2020 în cadrul natural oferit de Amfiteatrul de la Insula de Agrement. Manifestare emblematică deja și așteptată cu mult interes de publicul băcăuan, cea de-a III-a ediție a „Serilor Diasporei” continuă anul acesta, într-un nou format care îmbină în mod armonios emoția spectacolelor live cu noutatea concertelor online. De la jazz, la muzică de divertisment sau muzică simfonică, anul acesta, organizatorii au pregătit, ținând cont de preferințele publicului dar și de cerințele impuse de siguranța spectatorilor în contextul actual, o suită de trei concerte care se vor desfășura atât live cât și online.

Noi demersuri pentru sustinerea copiilor si adultilor din sistemul de protectie sociala!

Marti 08.09.2020 11:00
Am revenit luni, 7 septembrie 2020, cu o nouă adresă către Primul ministru prin care am solicitat banii necesari funcționării Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău. Este al treilea demers de acest gen realizat, în ultimele trei luni, în condițiile în care în proiectul bugetului de stat pe anul 2020, aprobat de Guvern au fost tăiate o parte din fondurile necesare funcționării sistemului de asistență socială și protecția copilului. Iar sumele alocate la începutul anului și apoi la rectificarea bugetară au ajuns până în luna iunie a acestui an.

Turul colinelor, un real succes

Luni 31.08.2020 08:00
Timp de două zile, sâmbătă, 29 august și duminică, 30 august 2020, județul Bacău a fost în prim-planul calendarului ciclist al României prin desfășurarea competiției cicliste ”Turul colinelor”. Organizat după 12 ani din nou în Bacău, la startul concursului s-au aliniat 222 de participanți din toată țara. Competiția a bifat încă o premieră, în cursul zilei de sâmbătă, concurenții fiind cei care au ”inaugurat” primii kilometri de autostradă din Moldova. În cadrul probei ”Criterium”, sportivii au parcurs de 7 ori, 5 kilometri din Șoseaua de Centură a Bacăului, pe brațul vestic.  Startul s-a dat într-un singur val, cu primii 2,5 km ca start festiv, după care a urmat startul tehnic, dat din mers. Câștigătorii categoriilor Open Feminin, Open Elite, Open Amatori Masculin au fost cei care au trecut primii linia de sosire după efectuarea celor 7 tururi. 

Organizare de santier pentru al doilea buncar al Sectiei de Radioterapie

Joi 27.08.2020 14:00
Astăzi, 27 august 2020, s-a dat startul pentru organizarea de șantier a lucrărilor de execuție la cel de-al doilea buncăr al Secției de Radioterapie. Construcția clădirii estimată, conform devizelor, la aproximativ 5,6 milioane de lei este finanțată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău. În luna decembrie 2019 a fost semnat contractul de proiectare pentru cel de-al doilea buncăr. Achiziția acceleratorului de particule din dotarea buncărului, care a fost deja comandat este finanțată tot din bugetul Consiliului Județean Bacău, valoarea acestuia fiind de 17,7 milioane de lei. Investiția vine în completarea proiectului de modernizare a Compartimentului de Radioterapie, finalizat în 2017. Valoarea proiectului a fost de aproximativ 29 de milioane de lei, din care valoarea echipamentelor medicale a reprezentat mai mult de 60%. Modernizarea Radioterapiei a presupus reabilitarea integrală a clădirii, care are 24 de paturi, și dotarea cu un accelerator de particule de ultimă generație, cu 2 energii de fotoni și 5 grupe de electroni, și alte echipamente medicale.

Incep lucrarile la noul buncar al Sectiei de Radioterapie

Miercuri 26.08.2020 16:00
Joi, 27 august 2020, în fața Secției de Radioterapie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, cu începere de la ora 12.00 se va desfășura conferința de presă prilejuită de darea ordinului de începere a lucrărilor de execuție la cel de-al doilea buncăr al Secției de Radioterapie. Construcția clădirii estimată, conform devizelor, la aproximativ 5,6 milioane de lei este finanțată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bacău. În luna decembrie 2019 a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru cel de-al doilea buncăr și au fost parcurse toate etapele de obținere a avizelor și autorizațiilor. Achiziția acceleratorului de particule din dotarea buncărului, care a fost deja comandat este finanțată tot din bugetul Consiliului Județean Bacău, valoarea acestuia fiind de 17,7 milioane de lei.

Au fost semnate contractele de finantare nerambursabila acordata in baza Legii nr. 350/2005

Marti 11.08.2020 12:00
Astăzi, 11 august 2020, în Sala Mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău a avut loc semnarea contractelor pentru cele 10 proiecte care vor fi finanțate în baza Legii nr. 350/2005. În contextul generat de pandemia de COVID-19, Consiliul Județean Bacău și-a revizuit prioritățile privind finanțarea de la bugetul propriu a activităților nonprofit pentru anul 2020. Astfel, au fost finanțate doar activități nonprofit aferente domeniului social pentru a răspunde nevoilor actuale ale societății. „Anul acesta a fost un an special, în care a trebuit să regândim strategia de alocare și prioritățile privind finanțarea proiectelor, ținând cont de condițiile actuale generate de pandemia de Covid-19. Pornind de la specificul perioadei pe care o parcurgem, nevoile existente la nivelul societății și  imperativitatea continuării investițiilor în curs – ca premiză a dezvoltării economice și a creșterii competitivității regionale - am redirecționat sumele care au fost alocate domeniilor cultural și sport, prioritar către domeniile sănatății și social. Am ales să ne implicăm în rezolvarea problemelor de ordin medical și social ale comunității fără însă a opri sau a încetini ritmul investițiilor aflate în curs. Sănătatea, siguranța și dezvoltarea județului au fost prioritățile pe care le-am avut în vedere în acest an” a subliniat președintele Sorin Brașoveanu.

Bani pentru localitatile din judetul Bacau afectate de calamitati in luna iulie

Marti 04.08.2020 10:30
Astăzi, 04.08.2020, în sedința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost aprobată suma de peste 13 milioane lei pentru localitățile afectate de calamitățile naturale provocate în luna iulie. Suma este oferită pentru finanțarea unor lucrări de reabilitare a unor obiective de infrastructură, străzi, drumuri județene, comunale și sătești, poduri și podețe și locuințe afectate de intemperii. Sumele menționate vor fi virate după aprobarea lor prin Hotărâre de Guvern. #impreunapentruBacau