Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Lansarea proiectului de realizare a Sistemului Informatic Geospatial pentru gestiunea Riscurilor si a Interventiilor Medicale SIGRIM

Miercuri 09.12.2009 09:00
Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”
- co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala
“Investitii pentru viitorul dumneavoastra”

ANUNT DE PRESA

Lansarea proiectului de realizare a Sistemului Informatic Geospatial pentru gestiunea Riscurilor si a Interventiilor Medicale – SIGRIM, cod SMIS 5275

Bacau, decembrie 2009

Consiliul Judetean Bacau, cu sediul in Bacau, str. Marasesti nr. 2, judetul Bacau, deruleaza incepand cu data de 02.12.2009, proiectul “Sistem Informatic Geospatial pentru gestiunea Riscurilor si a Interventiilor Medicale - SIGRIM”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI). 
Valoarea totala a proiectului (inclusiv TVA) este de 2.428.571,43 Lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 1.984.320,00 Lei.
Proiectul se implementeaza in localitatea Bacau, judetul Bacau, pe o durata de 24 de luni.
Obiectivul proiectului este implementarea unui Sistem Informatic Geospatial pentru Gestionarea Riscurilor si Interventiilor Medicale care va conduce la asigurarea suportului informațional și decizional pentru activitățile de analiză privind riscurile și localizarea eficientă a locațiilor care pot prelua în caz de riscuri urgențele medicale, prin realizarea unui sistem informatic geospațial specializat.
Beneficiile create de proiect sunt multiple, cateva dintre beneficiile identificabile si directe ale realizarii proiectului propus fiind prezentate in continuare: analize spațiale privind alocarea optimă a personalului medical în funcție de specialități/populația deservită; posibilitatea de gestiune eficientă a zonelor de risc și de limitare a efectelor dezastrelor, rapoarte on-line privind viabilitatea căilor rutiere județene pe timp de vară și de iarnă și care vor folosi rezultatele generate de această soluție informatică geospațială; informare și o administrare mai bună a infrastructurii județene de căi rutiere, a zonelor de risc potențial; suport actualizat de hartă a accidentelor.

Pentru mai multe informatii:
Stere Constantinescu – Director Executiv, Directia de Integrare Europeana 
Tel/Fax: 0234 537 200 int. 107 / 0234 535 012

Fisiere atasate

Anunt lansare SIGRIM

Descarca fisier