Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Proiectul Vara împreună - și tu poți!

Programul Vara Împreună, inițiat de Fundația „Sfântul Ioan Bosco” Bacău, se desfășoară începând cu anul 2001.
Anul acesta, în cadrul programului se lansează proiectul „Vara Împreună 2011 - Și tu poți!” (Școală de Vară pentru tineri și copii care au o situație materială ce nu le permite să petreacă o perioadă a vacanței într-o tabără), ca o continuitate a proiectelor anterioare, precum, proiectul „Vara Împreună 2010 - Nava Bucuriei, șantier”, care a câștigat titlul de „Cel mai bun proiect derulat cu/de voluntari 2010 în județul Bacău”.

Scopul proiectului

Scopul proiectului „Vara Împreună 2011 - Și tu poți!” este de a creea un mediu atractiv necesar petrecerii timpului liber al tinerilor și copiilor din municipiul Bacău, mediu care să asigure susținerea unui program de educație non-formală și care să suplinească dificultățile de petrecere a timpului liber în timpul vacanței de vară.
Durata proiectului este  de 3 luni (iunie-august).
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 100 de tineri (14-25 ani și peste 300 de copii din municipiul Bacău, iar beneficiarii indirecți sunt părinții/reprezentanții legali ai copiilor și tinerilor participanți din comunitatea băcăuană;
Parteneri de proiect: Instituția Prefectului Județului Bacău, Consiliul Județean Bacău, Primăria municipiului Bacău, Inspectoratul Județean Școlar Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacău, Crucea Roșie și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Obiectivele proiectului

-crearea de condiții optime necesare implicării tinerilor în activitățile diverse de educație non-formală și de voluntariat, prin creșterea capacității personale a acestora.
- furnizarea și dezvoltarea de competențe și abilități necesare dezvoltării personale utile în viața socială și nu numai, prin participarea tinerilor la programul propus (activități practice: jocuri de animație, ateliere creație, ateliere sportive, întâlniri formative);
- educarea non-formală în spiritul integrării sociale, acceptării reciproce între beneficiarii direcți din medii sociale diferite.
- cultivarea, în rândul tinerilor și a copiilor; a valorilor morale și sociale

Pentru atingerea acestor obiective, se vor realiza următoarele activități principale: selecția și convocarea de tineri voluntari în vederea organizării și participării la acțiuni practice (ateliere pentru activități expresive - jocuri de animație, dans, teatru; ateliere de  creație - desen, picturi pe ghips, colaje, pirogravură, traforaj, scoobydoo; ateliere sportive- fotbal, fotbal de masă, baschet, tenis de masă, volei, întâlniri formative), organizarea de întâlniri formative cu beneficiarii proiectului și participarea activă în domeniul serviciilor sociale pentru copii.
Toate activitățile pe care voluntarii (tineri și profesori) le vor desfășura în folosul copiilor, vor fi antrenante și stimulatoare, îi vor ajuta atât pe ei în ceea ce privește dezvoltarea personală cât și pe copiii în sprijinul cărora vin. Prin învățarea non-formală, metoda de bază în desfășurarea activităților din cadrul proiectului „Vara Împreună 2011 - Și tu poți!”, tinerii vor dobândi competențe esențiale, contribuind astfel la conturarea mai bună a valorilor după care își vor conduce viața. 
Totodată, tinerii vor conștientiza că pot avea un rol activ în reprezentarea valorilor voluntariatului, vor stabili relații cu tineri din alte categorii sociale și vor deprinde abilități de lucru în grupe mixte.

Informații suplimentare referitoare la derularea proiectului: Fundația „Sfântul Ioan Bosco” Bacău, 
Persoana de contact: Gabor Cornel, Fundația „Sfântul Ioan Bosco” Bacău, tel.: 0768039662 sau 0746617203, e-mail: donbosco_bc@yahoo.com