Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Scurtă prezentare a județului Bacău

Județul Bacău ocupă o suprafață de 6.606 km pătrați, reprezentând 2,8% din suprafața țării și face parte din categoria județelor mijlocii.
Din punct de vedere al numărului de locuitori, județul Bacău ocupă locul opt, având o populație de 583.590 locuitori.

Amplasarea sa la est de vârful principal al Carpaților Orientali determină un climat temperat continental, caracterizat prin veri calde și relativ seci și ierni friguroase.
Din punct de vedere administrativ, județul Bacău are 3 municipii: Bacău, Onești și Moinești, 5 orașe: Buhuși, Comănești, Dărmănești, Slănic-Moldova și Târgu Ocna și 85 de comune.

Centrul de Cultură și Artă
"George Apostu"

Palatul administrativ Sala Sporturilor

Județul Bacău este distinct configurat pe harta culturală a țării datorită muzeelor și caselor memoriale, monumentelor istorice, de artă și arhitecturale, instituțiilor artistice, revistelor de cultură, bibliotecilor, editurilor, imprimeriilor și librăriilor proprii, celor două filiale ale uniunilor de creatori (U.A.P.), Casei de Cultură “Vasile Alecsandri” din Bacău și a celei din Onești. În plus, județul Bacău este gazda anuală a câtorva importante manifestări naționale și internaționale culturale.

Centrul Internațional Rosetti Tescanu-George Enescu", din Tescani

Activitatea culturală a județului este susținută în principal de Centrul Internațional de Cultură "George Apostu" din Bacău, Centrul Internațional Rosetti Tescanu-George Enescu din Tescani, Teatrul Municipal Bacovia, Teatrul pentru Copii și Tineret “Vasile Alecsandri”, Filarmonica “Mihail Jora”, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Biblioteca județeană “C. Sturza”.

Imagini din Slănic Moldova și Valea Uzului

Principalele zone turistice ale județului Bacău sunt Slănic Moldova, Poiana Sărată, Măgura, Târgu Ocna, Poiana Uzului, în general Valea Oituzului, Cașinului și Trotușului, care reprezintă în principal zona montană a județului.
Pentru turismul de tratament, stațiunea Slănic Moldova este recunoscută pentru amplasare și pentru factorii terapeutici deosebiți, dispunând de 22 de izvoare cu ape cloruro sodice, ușor sulfuroase, atermale, deosebit de eficace în tratarea bolilor digestive.