Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Destinații turistice din județul Bacău

Orașul-stațiune Slănic Moldova

Orașul-stațiune Slănic Moldova este cunoscut ca loc de recreere și de tratament încă din secolul nouăsprezece, primul stabiliment balnear din stațiune construindu-se în anul 1827.

 

"Orașul de sare" Târgu Ocna

Târgu Ocna, supranumit „Orașul de sare”, reprezintă, pe lângă peisajul dominat de munți și păduri seculare, o atracție unică datorită minelor de sare exploatate încă din Evul Mediu, într una din ele amenajându se, la o adâncime de 130 de metri, un sanatoriu balnear, cel mai mare sanatoriu subteran din Europa. Aflată la întâlnirea Carpaților cu Subcarpații, stațiunea oferă un mediu deosebit pentru tratamentul balnear și balneoclimateric și pune la dispoziția turiștilor izvoare cu apă minerală tămăduitoare și climat de salină favorabil tratării afecțiunilor astmatice.

 

Valea Muntelui

Valea Muntelui include comunele Asău, Agăș, Brusturoasa, Palanca, Ghimeș-Făget. Și-a căpătat un strălucit renume atât în țară cât și în afara granițelor prin calitățile bucătăriei specifice, a ospitalității locuitorilor, a obiceiurilor și porturilor regiunii. Pe aceste ținuturi pitorești sunt cei mai iscusiți meșteri populari, adevărați artiști în confecționarea cojoacelor, a costumelor populare recunoscute în întreaga lume, a obiectelor reprezentative de artizanat.