Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Presedintele Consiliului Judetean Bacau, nemultumit de stadiul lucrarilor de reabilitare la Spitalul Onesti

Miercuri 06.09.2017 12:00

   

    Astăzi, 6 septembrie 2017, președintele Consiliului Județean Bacău Sorin Brașoveanu a convocat o ședință de urgență cu reprezentanții firmei care se ocupă de reabilitarea a trei secții ale Spitalului Municipal Onești. La întâlnire au participat Cornelia Gireadă, director executiv al Direcției Tehnic-Investiții din cadrul Consiliului Județean Bacău, diriginții de șantier din primăria Onești și din firma constructoare, administratorul public al primăriei Onești, personal tehnic de specialitate. Au fost discutate punctual problemele întâmpinate în implementarea proiectului de reabilitare și au fost găsite soluțiile care se impun pentru a putea respecta graficul de finalizare al lucrărilor.
    Întâlnirea de astăzi survine ca urmare a vizitei în teren pe care președintele Consiliului Județean Bacău Sorin Brașoveanu a efectuat-o luni, 4 septembrie 2017, la șantierul Spitalului Onești. Au fost constatate, cu această ocazie, o serie de deficiențe ca de exemplu faptul că nu este asigurat personal suficient de către contractor sau că acesta nu a respectat întocmai graficul de execuție al lucrărilor, acestea având un devans de aproximativ două luni. În consecință, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a solicitat imperativ prezentarea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate și respectarea graficului de lucru asumat.
    ”Aș dori ca astăzi să nu ne raportăm la faptul că fiecare dintre noi suntem reprezentanții unor instituții sau că fiecare deține o funcție sau o poziție. Aș dori să ne gândim în primul rând la oameni, la pacienții pe care acest proiect îi va ajuta. Spitalul Onești asigură asistență medicală pentru mai bine de 180 000 de oameni, locuitori ai Văii Trotușului, oameni care au nevoie de intervenții, de analize și care vor beneficia de servicii medicale în spații adecvate, reabilitate și dotate corespunzător. Toate deficiențele constatate consider că pot fi remediate, trebuie să faceți eforturi mai mari pentru o mai bună organizare a șantierului, pentru o mai bună comunicare și colaborare cu primăria Onești și cu Spitalul municipal și nu văd niciun impediment ca lucrările să fie recepționate în termenul asumat prin  contract”, s-a adresat președintele Brașoveanu reprezentanților firmei constructoare.
    Spitalul Municipal Onești dispune de o capacitate de 573 de paturi și funcționează într-o clădire centrală pusă în funcțiune în anul 1965, căreia i s-au alăturat în anul 1970, respectiv 1980, clădirea secției de Boli infecțioase și clădirea Maternității.  Secțiile de Medicină internă, Neurologie și ORL-Oftalmologie nu au beneficiat până acum de niciun fel de lucrări de reabilitare, finisajele și instalațiile interioare erau uzate fizic și moral, astfel încât lucrările de intervenții realizate prin acest proiect sunt mai mult decât necesare.
    Contractul pentru reabilitarea secțiilor amintite din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești a fost semnat în data de 5 aprilie 2017, Consiliul Județean Bacău urmând să finanțeze 90% din valoarea investiției, cu excepția documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a expertizelor și a altor studii de fundamentare, puse la dispoziție cu titlu gratuit prin grija Consiliului Local Onești.
    Acest proiect vine să completeze investițiile realizate la Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești, în luna octombrie 2016 fiind inaugurat Compartimentul de Primiri Urgență. Compartimentul dispune de un computer tomograf de ultimă generație fiind unul dintre cele mai performante din țară iar investiția a fost realizată cu fonduri de la Consiliul Județean (95%) și bugetul local (5%).