Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Situatii de urgenta in salina de la Targu Ocna

Vineri 01.09.2017 09:00
 

    O amplă demonstrație de eficacitate a avut loc ieri în salina de la Târgu Ocna. Activitatea a avut loc în vederea pregătirii populației pentru anumite situații de urgență cum ar fi accidentele, seismele, incendiile și multe altele. Locația aleasă, Salina de la Tg. Ocna nu este deloc întâmplătoare, mai ales având în vedere numărul vizitatorilor, în creștere evidentă de la an la an.
    De altfel, în aceeași locație s-a desfășurat și ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bacău care a avut pe ordinea de zi un punct care viza exact această tematică. La activitate au mai luat parte reprezentanți ai autorităților locale și județene dar și vizitatorii din acele momente din salină, cât mai ales lucrătorii din mina de la Târgu Ocna.
Concret, salvatorii de la ISU Bacău au simulat salvarea unui angajat din mină căruia i s-a acordat primul ajutor iar ulterior a fost transportat cu o ambulanță și a unui alt angajat care a rămas încarcerat în urma unui accident, tot imaginar, si care a fost descarcerat prin metode specifice de către echipajul de urgență. Ambele activități au survenit doar după ce salariații din mina au încercat , tot fictiv, să ofere primul ajutor prin mijloace, evident, mult mai rudimentare. La fel ca și în cazul ulterior, când a fost simulat, tot în salina, un incendiu la panoul electric, cu evacuarea vizitatorilor și a personalului angajat.
    Prezent la această importantă activitate, președintele Consiliului județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a felicitat gazdele pentru modul în care a fost organizată întreaga acțiune dar, în același timp, a subliniat importanța unor astfel de exerciții practice. "Noua legislație, intrată în vigoare de la jumătatea acestui an vine în ajutorul atât al celor care ar putea fi victimele unor evenimente nefericite neprevăzute, cât și al salvatorilor. Astfel de acțiuni practice, care să facă să conlucreze toate părțile implicate sunt oricând binevenite și demne de toată aprecierea. Mai ales că aceasta de astăzi este, la nivel național, prima de acest gen. Ceea ce nu poate decât să mă bucure și să îi felicit încă o dată pe organizatori", a declarat Sorin Brașoveanu.


Galerie foto