Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

Suport pentru infrastructura sociala, de sanatate si educatie in judetul Bacau

Joi 31.08.2017 13:00


    Conducerea Consiliului Județean Bacău, Fundația elvețiană ”Terres des Hommes”,  și reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Bacău și Direcției de Sănătate Publică au avut astăzi o întâlnire de lucru, prilejuită de implementarea proiectului ”Suport pentru infrastructura socială, de sănătate și educație în județul Bacău”, SHINE.
    La începutul acestui an, Fundația ”Terres des Hommes” a propus un plan concret de activități pentru investiții ce urmează a fi realizate, ca o completare a proiectului derulat de Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu UNICEF România -  „Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunității”.
    Obiectivul proiectului-suport, care va dura doi ani, este de a implementa investiții în infrastructură în cele 45 de comunități din Bacău în care se lucrează deja prin proiectul UNICEF, cu scopul de a sprijini serviciile de educație, sănătate și sociale acordate copiilor.
    În cadrul întâlnirii de astăzi au fost prezentate inițiativele demarate până acum. Astfel, au fost ”radiografiate” 21 de localități, comune, orașe și un municipiu, în care, într-o primă etapă au avut loc întâlnirile cu autoritățile locale iar în a doua etapă, echipa de proiect, prin intermediul focus-grupurilor a avut întâlniri cu părinți și copii. Au fost analizate și centralizate toate nevoile exprimate de aceștia, la această oră fiind finalizată lista priorităților pentru 5 din cele 21 de localități. Este vorba despre comunele Dealu Morii, Sărata, Corbasca, Poduri și municipiul Moinești. Nevoile copiilor dar și ale părinților și profesorilor se referă la necesități imediate, la o serie de lipsuri cu care se confruntă în activitatea zilnică dar, vizează și obiective pe termen lung. Fie că a fost propusă reabilitarea dispensarului medical, sau construcția unei săli de sport, a unui teren de joacă, reparații la clădirilor școlilor sau dotarea laboratorului de informatică dar și deschiderea de centre multifuncționale, tip after school și centre de zi, toate aceste propuneri au fost discutate și prioritizate.
    ”Este un proiect binevenit prin care, Fundația Terre des Hommes, utilizând infrastructura deja creată de UNICEF și Consiliul Județean Bacău va completa activitățile propuse prin investiții atât în construcții cât și în logistică (de pildă, dotări ale clădirilor existente, școli, cabinete medicale etc.). Rolul Consiliului Județean Bacău este de partener care coordonează și facilitează suportul și comunicarea cu instituții ale administrației publice locale, cu alte instituții deconcentrate dar și cu alți actori ai societății civile”, a precizat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. Acesta a oferit și câteva soluții punctuale unor probleme întâmpinate de echipa proiectului, în vizitele pe teren.
    Trebuie menționat și că o parte dintre nevoile identificate în cele 21 de localități se regăsesc deja pe lista proiectelor care au fost aprobate pentru finanțare, în luna iulie a acestui an, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Galerie foto