Consiliul Judetean Bacau
Componență și conducere
Aparat de specialitate
Informații de interes public
Proiecte & Strategii
Finanțări nerambursabile
Finanțări rambursabile
Achiziții publice
Urbanism
Transport județean
TelVerde CSJ Bacau 0800800232

S-a deschis Centrul de Ingrijire la domiciliu in comuna Faraoani

Luni 21.08.2017 10:00
 
 
    Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a participat sâmbătă, 19 august, la deschiderea Centrului de Îngrijire la domiciliu din comuna Faraoani, la invitația doamnei primar Cristina Pal.
    Proiectul, inițiat de Centrul Diecezan Caritas din Iași este integrat domeniului ”Vârstnici și Persoane cu Dizabilități” al Centrului Diecezan și a fost înființat în cadrul parteneriatului public-privat dintre acest centru și Consiliul Local Faraoani.
Centrul de îngrijire din comună face parte din programul ”Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, program care, la ora actuală este prezent în nouă centre regionale situate în: Faraoani și Pârgărești, județul Bacău, Roman și Săbăoani, județul Neamț, Iași, Iugani și Oțeleni, jud. Iași, Suceava, județul Suceava și Huși, județul Vaslui. Prin acest proiect sunt oferite servicii de îngrijire pentru mai mult de 1200 de vârstnici dependenți, imobilizați la pat sau la domiciliu, din peste 30 de localități din zona Moldovei.
    Ceremonia de deschidere a Centrului a fost urmată de o slujbă de sfințire a așezământului oficiată de reprezentantul Episcopiei Romano-Catolice din Iași, preotul Dumitru Farcaș, preotul Iosif Dămătăr – paroh de Valea Mare și preotul Felix Măriuț – paroh de Faraoani.
    ”Mă bucur să particip la deschiderea Centrului de Îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice. Este un bun exemplu privind beneficiile pe care le poate aduce parteneriatul public-privat. Pe de altă parte, serviciile la domiciliu pentru persoane dependente sau imobilizate vin efectiv să sprijine și să ușureze viața acestora.
     Consiliul Județean, promovează proiecte integrate care să furnizeze un pachet minim de servicii, cât mai aproape de cei care au nevoie. Serviciile integrate au fost de altfel, incluse și printre obiectivele pe termen mediu și lung ale Strategiei de Dezvoltare a Județului, pe componenta socială și dezideratul nostru este de a fi în măsură să acoperim toate comunitățile din județ unde există persoane care să beneficieze de ele”
, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.

Galerie foto